• KNF Autor: ~Anton [62.48.231.*]
    Jesli okaże się że emisje obejmuje prezes i koledzy a nie poważny strategiczny inwestor to będzie tylko dowód na oszustwo a ja zgłoszę to do KNF i Pan Lesniewski beknie za to razem z dwoma pozostałymi z zarządu
  • Re: KNF Autor: ~m4fan [95.49.142.*]
    może jakieś rozwinięcie tematu? jakiśprzepis na który mozna sie powołać ? czy to tylko takie bicie piany?
  • Re: KNF Autor: ~Ekran [79.97.58.*]
    A Lesniewski nie moze byc strategicznym ? To jego firma.

Facet lecz sie na nogi bo na glowe juz zapozno. Ale znalazl sie znaFca gieldy. A wiesz to co to jest KNF?

Komisja Nadzworu nad znaFcami gieldy, takimi jak ty.
  • Re: KNF Autor: ~Anton [62.48.231.*]
    Leśniewski może być strategicznym inwestorem w M4B tak samo jak ty ekran w Kuwejcie. Pod kogo te kity popychacz ekran i kto ci za to płaci ?
  • Re: KNF Autor: ~hmm [77.65.87.*]
    po ile ta emisja ponad 7mln akcji po nominale 27gr? bo nie widze nigdzie, pewnie zjazd na 27gr bedzie, trzeba uwazac tam gdzie niski nominal to taka cena czesto lub nizsza a wy nawet ponad 20zl braliscie ale coniektorzy straca :/
  • Re: KNF Autor: ~Ekran [147.252.213.*]
    Jestes pewny ? Tak brali po 27 gr zeby sypac po 20 gr.

Oj bozia nie dala rozumu,

PS> Sam wzialbym z 1 mln po 27 gr
    Dokładnie tak będzie
    Przekręt jest prosty . Ponieważ tych panów nie stać na obejmowanie emisji uczciwie po 10-15 złotych to robią emisje groszowe żeby zmienić układ sił w akcjonariacie . Na takich numerach zawsze traci drobny akcjonariusz. SII takich przypadków miało w sądach już wiele.
  • Re: KNF Autor: ~m4fan [178.36.17.*]
    a co ty tak się najarałeś przeciw m4b czyzby omineli ciebie w przydziale akcji po 27 gr?
    Nie wiem kim jesteś ale mnie ominęli tak samo jak resztę drobnych
    Poza tym za dużo lewizny już było na NC i wkurza mnie to
  • Re: KNF Autor: ~MMCPL [62.29.136.*]
    Ja osobiście też jestem zmęczony tymi kombinacjami. Strzelamy, kto jest nowym akcjonariuszem?
    Ja mam 2 typy :) Niech ktoś strzela pierwszy (na poważnie poproszę), to ja też się chętnie podzielę.... generalnie, nic fantastycznego...
  • Re: KNF Autor: ~Anton [213.58.148.*]
    1 Denta spółka z Cypru lub lux. Chłopaki teraz sprzedają butelki żeby nazbierać na założenie jej.
    2. Na chama czyli panowie z zarządu i inni koledzy
  • Re: KNF Autor: ~Ekran [79.97.58.*]
    McDonald's to moj typ ;-)
  • Re: KNF Autor: ~MMCPL [188.146.69.*]
    A ja stawiam na LSI lub jakiegoś dystrybutora Toshiby typu media-expert...
  • Re: KNF Autor: ~m4fan [79.185.206.*]
    a może rozwój tego co juz mają?
  • Re: KNF Autor: ~MMCPL [188.146.69.*]
    A co już mają? Chodzi o ten Runicon i drugi fund? Czy o co?
  • Re: KNF Autor: ~m4b [79.185.206.*]
    poczytaj co robią i z kim wspólpracują dla kogo realizują projekty a może coś skumasz bo widze że wogóle nie znasz firmy a głos zabierasz
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [62.29.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Zobaczymy jak ty się znasz mądralo - ja tu jestem od 3 pln ty pewnie od 29 :D. Poleci na pysk i tyle. Moim zdaniem kolesie się dogadali i stąd nowy prezio out of blue w "prywatniej" firmie Leśniewskiego. A że przyszedł z LSI to stąd LSI musi być nowym inwestorem - dla mnie proste. Fajne są te mrzonki o wielkiej firmie kupującej malucha, podziwiam wiarę, ale sam osobiście nie wierzę...
  • Re: KNF Autor: ~Anton [78.11.25.*]
    Żadna poważna firma tego nie kupi, bo żadna poważna firma nie idie na takie chamskie przekręty.
    Przekręt to jedna sprawa, ale oprócz tego coś robią i zarabiają, nie tylko obiecują. Rozwodnienie akcji i chamstwo to jedna sprawa, ale za 0,27 PLN też bym kupił jako inwestor :D. Generalnie wdupiliśmy Panowie.
  • Re: KNF Autor: ~m4fan [178.36.29.*]
    jeszcze raz powtarzam cierpliwości jeszcze wszystkiego nie wiemy
    Tak zgadzam się . Do 3-4 P/E warto o ile KNF tego nie położy jedną karą zgodnie z nowymi regulacjami MAR. Całkowicie zwalili obowiązki informacyjne w związku z emisją!!!! Jeśli walną w prezesa to pół biedy, chłop do końca życia będzie pracował na na KNF( przypominam, że zgodnie z MAR może dostać karę nawet do 5 mln !!!( Wykorzystanie informacji poufnej – grzywna do 5.000.000 zł albo kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat, albo obie kary łącznie. Sankcja karna, w tym przypadku nie będzie zmieniona.)
    Ponieważ nie powiadomili o emisji niezwłocznie po jej uchwaleniu na WZA a następnie weszli pośrednio lub bezpośrednio poprzez podmioty powiązane w posiadanie akcji na specjalnych warunkach po 27 groszy!!! No to leżą i kwiczą
    Jeśli skończy się karą dla cwaniaków to może spółka przetrwa i pod zarządem ludzi myślących da zarobić akcjonariuszom. Tyle wykładu , mam nadzieje, że rozjaśniłem skalę ryzyka.
    Są nowe informacje na w sumie ponad 98,5%, jeżeli dobrze policzyłem - finalnie podzielili się NewGym, Leśniewski i Toński, czy ja Ci złodzieje się wabią, pewnie resztę dostał trzeci misio Perz, czy jak mu tam :).
    Cokolwiek mieliśmy / mieliście, to teraz należy pomnożyć x 5% x perspektywy :D. Na moje oko nie więcej niż 3 zeta za akcję...
    Ekran, co Ty na to - jak rozumiem, jeżeli nie jesteś naganiaczem, to masz sporo akcji - już jak rozumiem nie jesteś wierzący - co z tym robisz ?

No ,czyli jednak tak jak mówiłem scenariusz " Na chama". Ciekawe co napiszą ci tzw wierzący.
    Przerwa na reklamę:

zapraszam na MMCPL, jeżeli lubicie "niewydmuszki" z dużym potencjałem i małym FF, zrobiłem sobie także "hedging" M4B na LSI,  bo myślałem, że oni przejmą nowe akcje częściowo, czyli M4B na pysk, a LSI up :D. Tak się nie stało, ale spółka okazuje się fajna po bliższym przyjrzeniu się.
    I3D wydaje się mieć perspektywy in long term, a ALS można chyba zarobić w krótkiej perspektywie. Jak będzie się okaże...

Ktoś coś poleca? Zawsze sprawdzam tipy od naganiaczy i nie raz sporo zarobiłem, także słucham, jeżeli komuś się chce...:D
    Miłego Panowie!
  • Re: KNF Autor: ~aaa [89.171.200.*]
    zapytaj ekrana,ktora bedzie nastepna),bo na pewno jakas bedzie,juz mowiłem mi starczy x5,a oni robią x10
    Ale jak grzecznie informują, że nas okradli :D Wypełnili obowiązek informacyjny...
  • Re: KNF Autor: ~man [178.235.40.*]
    Jeden wielki wał:

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/26528180,m4b-sa-2-2017-zawiadomienie-o-zmianie-stanu-posiadania-akcji

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/26537039,m4b-sa-3-2017-zawiadomienie-o-zmianie-stanu-posiadania-akcji

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/26537101,m4b-sa-4-2017-zawiadomienie-o-zmianie-stanu-posiadania-akcji

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/26537257,m4b-sa-5-2017-zawiadomienie-o-transakcjach-wykonanych-przez-osobe-pelniaca-obowiazki-zarzadcze

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/26537325,m4b-sa-6-2017-zawiadomienie-o-transakcjach-wykonanych-przez-osobe-pelniaca-obowiazki-zarzadcze

Na dodatek niewykonywane prawidłowo i terminowo obowiązki giełdowe.
  • Re: KNF Autor: ~Mmc [83.10.64.*]
    Złodzieje i tyle. Pewnie będzie dywidenda w tym albo przyszłym roku i trzeba było dopilnować, żeby za dużo na zewnątrz nie trafiło. Myślałem, że dla kilku procent nie warto się narażać, ale widać się pomyliłem. Zobaczcie jak się robi emisję kulturalnie na ALS - wszyscy akcjonariusze dostali prawa poboru, są rzetelnie spełnione wymogi informacyjne, itd. Sama spółka może się nie podobać, ale np. członek RN odpowiadał na pytania na forum Alei tu na bankierze-szacun, a tej złodziejskiej bandzie - wiadomo co i w co...:)
  • Re: KNF Autor: ~Ghhs [188.146.3.*]
    https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1080596135295512&id=100000354060162&set=o.177300178982375&source=48
  • Re: KNF Autor: ~Sks [188.146.3.*]
    Wie ktoś ile ten shit będzie wisieć? Jakie są zasady? Co to pomoże temu młotowi, który postawił pkc/mo? Wcześniej, czy później będzie wodospad. Nikt tego śmiecia nie będzie trzymał. Zainteresował ktoś sprawą KNF?
  • Re: KNF Autor: ~Ekran [147.252.213.*]
    Tak KNF nie ma co robic tylko scigac spolki ktore maja zyski. I zabraniac podnoszenie kapitalu przez wlascicieli.

Puknij sie w czolo i lecz na nogi.
  • Re: KNF Autor: ~m4b [83.6.138.*]
    generalnie to chyba masz racje, o emisji były komunikaty i każdy akcjonariusz, choćby miał jedną akcje, miał prawo zjawić się na zebraniu. Ciekawe czy którykolwiek z pomstujących na m4b skorzystał z tego prawa?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.83.250.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: KNF Autor: ~Ekran_Respiratora [62.29.136.*]
    O_o - fajnie, że mamy powrót "moronic duo" Ekranik respiratora i jego alter ego do przytakiwania samemu sobie. Krótko i na temat (jeszcze raz, jeżeli nie dotarło) albo nazywasz się Leśniewski albo ci on płaci, inne opcje ciężko rozważać, bo oznaczałoby to, że nie powinieneś być zdolny do używania komputera...
  • Re: KNF Autor: ~Ekran_Respiratora [62.29.136.*]
    Tak przy okazji: FF @ 1,49% po emisji. Jaki był FF przy 350 k akcji? Coś za dużo ten nowy FF 1,49% jak na moje oko... po takim rozwodnieniu...w weekend dokładnie to policzę, ale mam podejrzenie, że któraś ze świnek korzystając z informacji niejawnych sprzedała sobie po np. 27 zeta na rynku, żeby mieć kasę na objęcie też po 27, ale już groszy. Tak się robi biznes! :D
    O ile się orientuję takie praktyki są karalne. To na razie tylko podejrzenie - jak ktoś ma chwilę, to sprawdźcie...
  • Re: KNF Autor: ~aaa [89.171.200.*]
    pełna zgoda,na szczeście ulica sie nie nabrała,powiesili samych siebie,haha,
  • Re: KNF Autor: ~MM [62.29.136.*]
    Zastanawiam się ile to ścierwo może wisieć i po co. Będzie kibelek i tak wcześniej czy później.
  • Re: KNF Autor: ~MMC [165.225.84.*]
    Up z dedykacją dla obecnych naganiaczy i serdecznymi pozdrowieniami.
  • Re: KNF Autor: ~MMC [165.225.84.*]
    Jak ładnie zasypują odpowiedziami w innych wątkach. Zaraz się nowe wątki zaczną tworzyć - typowe działanie płatnych trolli.
    Na prośbę kogokolwiek kto udowodni, że jest z M4B podam kontakt do siebie - nie ma najmniejszego problemu.
    Bardzo chętnie porozmawiam z prawnikami M4B, z KNF-em, FBI i CIA o tych szwindlach lub z rodzinami Miliardera, Rikiego, Japetto itp. (choć to pewnie jeden troll), żeby dowiedzieć się czemu takiej jakości DNA jest przekazywane dalej (z ciekawości).
    Mam nadzieję, że to nie standardowe brednie, tylko groźby na poważnie, bo bardzo chętnie porozmawiam, równie chętnie także nagłośnię temat, jak wspominałem, ale tu jest potrzebna współpraca i udział drugiej strony. Czekam niecierpliwie.
[x]
M4B 6,84% 12,50 2025-09-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.