• przypominam o 30 mln kredytu do spłaty Autor: ~Szwejk [188.146.133.*]
    jw i upadłosci dwóch spółek córek
  • Re: przypominam o 30 mln kredytu do spłaty Autor: ~luzak [5.172.236.*]
    jaki masz interes w tym żeby taniało?
    jedyny logiczny powód to chęć zakupu :)
    chyba, że dostajesz od kogoś kasę za taką działalność :)
  • Re: przypominam o 30 mln kredytu do spłaty Autor: ~ptasiek [49.213.19.*]
    szwejk jak masz akcje to przestan plakac tylko pomysl co Ty moglbys zrobic dla spolki zeby poszlo w gore, wtedy sprzedasz z zyskiem badz wyjdziesz ze strat i bedziesz zadowolony, skonczy sie wieczne narzekanie ;)
  • Re: przypominam o 30 mln kredytu do spłaty Autor: ~LARK [185.44.174.*]
    Cena akcji Lark sa wynosi : nominalnie 10,40 PLN wartość księgowa 6,60 PLN a wycena ich na GPW tylko lub aż (każdy sam wie i ocenia). Ważne jest , że jest małe zainteresowanie spółką i ono powoduje , iż obroty są niewielkie a co za tym idzie Ci, kórzy chcą zmanipulować kurs na niższe poziomy mogą to zrobić, ale i tu UWAGA: jak chcą to również mogą zagrać na wzrosty ( już to było w ostatnim czasie 2x przerabiane) , na razie słabo , ponieważ nie podtrzymano tempa wzrostu na równi z obrotami, jednak następny raz może być już bardziej długotrwały i może dociągnie chociaż do połowy wartości księgowej, czyli do ok. 3,30 PLN, a potem to już tylko kwestia czasu. Cena nominalna ? kto wie?
    co do zadłużenia to sprawdzimy w sprawozdaniu razem z raportem za rok 2016 bo chyba już nie jest tyle, co kolega napisał. W sumie wydaje mi się, że ostatnie 3 komunikaty były złe na pierwszy rzut oka, ale może mi się tylko tak wydaje - proszę o merytoryczne wypowiedzi, jeśli Ktoś ma inne zdanie :)
  • Re: przypominam o 30 mln kredytu do spłaty Autor: ~Szwejk [188.146.16.*]
    zauważ, że wzrosty były pod coś, tzn. ostatni pod 15 lutego, w tym dniu miano zadecydować o układzie MNI Premium, i takie było oczekiwanie, a wiec że bedzie ukłąd, co mialo swiadczyc o tym, ze ta spółka jest dalej w stanie funkcjonowac i splacac nawet czesciow zredukowane zobowiązania. tak sie jednak nie stalo, wiec znowu zaczelo spadac. Rownoczesnie skoro spolka nie zawarla ukladu to znaczy ze idzie do piachu czyli prawdopodobnie upadlosc likwidacyjna i w najblizszym czasie powinnien byc o tym raport.
    czyli znowu negatywny sygnal.
    Przed ostatni wzrost tez byl pod uklad na MNI Premium.
    jak czytam wpisy na forum to wszyscy mieli nadzieje na uklad na mni premium i zysk za 2016, teraz zostala jedynie nadzieja na zysk za 2016, ale tez mocno zachwiana raportem o extra media i abc data, ja przewiduje ze moze bedzie roslo pod zysk za 2016, ale to za jakis czas, kwestia jest z jakiego poziomu bedzie roslo, czy z poziomu 0,5 zł, czy np. 0,8 zł.
    Co do spółek córek LARK to dwie zostały sprzedane, a dwie najwyrażniej to bankruci,
    Poczekamy zobaczymy, nie wiem co mogli by ogłosic wczesniej pozytywnego niz w kwietniu zysk za 2016? jesli wogole on bedzie, to by moze dalo impuls do wzrostu na 2 zeta, 3 zł, to jakby byly pozytywne wyniki za 1Q 2017 itd, chyba ze gielda tak urosnie i bedzie taka hossa, ze zaczna i rosnąć potencjalni bankruci, jako ostatnia faza hossy
  • Re: przypominam o 30 mln kredytu do spłaty Autor: ~Szwejk [188.146.16.*]
    co ja mogłbym zrobic aby lark poszedł w gore? chyba tylko kupic te telefony, któryc abc data nie kupila, ale sorry nie kupuje, na forum jest tylko promil akcjonariuszy wiec nie wierze ze pisanie na forum samych pozytywów, zwłaszcza ze sa nieprawdziewe, co kolwiek pomoze, poza tym trudno mi pisac cos pozytywnego, jak nie doststrzegam pozytywów,
    zapomnijcie ze wasze tutaj peany co kolwiek dadzą
    jak znajdziecie chociaz jeden fakt pozytywny, ale fakt, a nie jakies domysly, to napiszcie o nim, chetnie sie dowiem czegos pozytywnego, ale to nie moga byc jakies domysly
  • Re: przypominam o 30 mln kredytu do spłaty Autor: ~luzak [5.172.236.*]
    jeden fakt pozytywny:
    jest tanio :)
  • szwejk na posterunku Autor: ~maxymuss [185.137.17.*]
    Szwej a jaka firma na GPW nie ma kredytu?
    jak można funkcjonować bez kredytu, akcje wzrosną jak sprzedasz koniec
  • Re: szwejk na posterunku Autor: ~LARK [185.44.174.*]
    OBY WZROSŁY CENY LARKA
  • Re: szwejk na posterunku Autor: ~maxymuss [185.137.17.*]
    piszmy same negatywy to Szwej będzie usatysfakcjonowany, tylko coś nie chce spadać chyba nie po myśli , myślałem że jeszcze spadnie
  • 30 mln dlugu Autor: ~Szwejk [188.146.65.*]
    nie pisz co myslisz tylko pisz o faktach
  • Re: 30 mln dlugu Autor: ~LARK [213.92.155.*]
    LARK w skonsolidowanym miał zadłużenie , że tak powiem normalne dla przeciętnej spółki i wynosi 61%
    to jedno, a drugie to , że sprzedano dwie gówniane spółki i ich zadłużenie ze skonsolidowanego zejdzie.
    a trzecie to jest zasrane wasze problematyczne ugodostwo... Sory za język
    Skoro tu niektórzy twierdzą, że MNI Premium jest zadłużone, ale nie ma już swego majątku , nie ma też już zdolności do dalszego funkcjonowania, a co za tym idzie nie może już przynosić dochodów, więc skoro długi są większe od majątku, to po co się łudzić układami, lepiej dla spółki , a więc i dla nas - akcjonariuszy będzie jeśli zostanie przeprowadzona upadłość likwidacyjna. I pod to powinny być wzrosty i to SOLIDNE. Widać nie wszyscy jeszcze zaskoczyli, ale w spółce już to zauważyli i stąd ich niechęć do układu!!! rozumiecie teraz?
  • Re: 30 mln dlugu Autor: ~Szwejk [188.146.138.*]
    z MNI Premium chodzi o to, ze w listopadzie jeszcze twierdzili, ze uklad jest mozliwy, a nagle ze nie, co sie wydarzyło od listopada do lutego, dla mnie już składajac wniosek u uklad wiedzieli, ze nie bedzie ukladu a to byla gra pod publikę
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.