• Sprzedaż prezesa Autor: ~Delfy [37.248.167.*]
    Oj prezesie,prezesie strasznie nieudolnie wymienisz te akcje-mogłeś zadzwonić to byśmy te 30 k kupili poza rynkiem
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~mrfiesta [188.164.149.*]
    Dostalem odpowiedz od prezesa zbywal tylko i wylacznie czesc menedzerska a zarobek przekazal na swoje plany takze nie dlugo juz potrwa promocja
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~ktos [94.254.240.*]
    Wystarczy zmiana umowy mendzerskiej czyli premia . Po co straszyc drobnych ??
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~mrfiesta [188.164.149.*]
    A i nic zlego w spolce sie nie dzieje wrecz odwrotnie ale jak drobnica sie boi niech dalej oddaje napewno kupiec sie znajdzie bo moze byc zmiana trendu niebawem
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~ewa [77.242.233.*]
    Prezez przemówił. Hah!
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~123456 [188.121.18.*]
    ukryciak rozebrany..i od razu pajda w arkusz zeby czasem ktos o wzrotach nie myslał
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~mrfiesta [188.146.19.*]
    Pozwole sobie wkleic dla małych akcjonariuszy zeby poczytali i tanio nie oddawali list jaki otrzymałem.
    Szanowny Panie,
    Niezależnie od woli innych akcjonariuszy, pozwolę sobie zachować swoje prawo do zbywania akcji (poza okresami zamkniętymi). Tym bardziej, że, jak Pan słusznie zauważył, akcje te zostały objęte w ramach programu menadżerskiego za lata sprzed wielu lat. Wcześniejsza konwersja warrantów subskrypcyjnych na akcje nie była możliwa, stała się możliwa dopiero pod koniec ubiegłego roku. Owszem, sam również uważam, że wartość akcji nie odzwierciedla godziwej wartości. Jednakże prognozy dotyczące sposobu zachowania się spółek o niskiej kapitalizacji (poniżej 100 mln zł) nie napawają optymizmem. Ja również, nie jako Prezes Zarządu, ale jako akcjonariusz, mam swoje prywatne plany, a sprzedaż części dodatkowo otrzymanych akcji w formie premii menadżerskiej, pozwoli na ich realizację.
    Zapewniam, że sytuacja spółki jest bardzo dobra i nie ma powodu obawiać się, żeby ta perspektywa w najbliższym czasie uległa zmianie. Poza sytuacją z bieżącego roku w żaden sposób nie jestem i nie byłem zaangażowany w handel akcjami spółki Komputronik. To szeroki rynek i zapewne tysiące akcjonariuszy decydują o wartości kursu. Życzę wszystkim akcjonariuszom, tym bardziej sobie jako największemu spośród nich, jak najlepszych notowań.
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~ktos [94.254.241.*]
    Wiec dziwie sie ludziom ze ktokolwiek sprzedaje akcje.
    Dnia 2017-02-24 o godz. 16:43 ~mrfiesta napisał(a):
    > Tym bardziej, że, jak Pan słusznie zauważył, akcje te zostały objęte w ramach programu menadżerskiego za lata sprzed wielu lat. Wcześniejsza konwersja warrantów subskrypcyjnych na akcje nie była możliwa, stała się możliwa dopiero pod koniec ubiegłego roku. Owszem, sam również uważam, że wartość akcji nie odzwierciedla godziwej wartości. Jednakże prognozy dotyczące sposobu zachowania się spółek o niskiej kapitalizacji (poniżej 100 mln zł) nie napawają optymizmem.

buhahaha
    czyje prognozy? co on pier..oli? hossa na swigu mwigu wszystkim a on takie głodne kawałki posuwa, mi by było wstyd tak kłamać:(
    i z tego wytłumaczenia wynika ze on sypie tymi akcjami które nie sa jeszcze dopuszczone?
    bo te o których on pisze dopiero beda rejestrowane i dopuszczane

• Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~ewa [77.242.233.*]
    A mi się wydaje, iż Mrfiest sam sobie to napisał. Tak na szybko skrobnął. Hah!
    123456, zechciałbyś opisać, na podstawie czego uważasz, że te akcje nie są tymi dopuszczonymi? Tak, czy siak, sypie, więc różnica polega na czym innym. A jeszcze inna sprawa, dlaczego sypie?
    Jakiś sypki towar, te akcje. Hah!
    Dnia 2017-02-24 o godz. 20:21 ~ewa napisał(a):
    > A mi się wydaje, iż Mrfiest sam sobie to napisał. Tak na szybko skrobnął. Hah!
    > > 123456, zechciałbyś opisać, na podstawie czego uważasz, że te akcje nie są tymi dopuszczonymi?

jestem prawie pewien że faktycznie to jest prawdziwa odpowiedź od firmy

a tak jak tu cytowałem w tym poscie na samym dole

https://www.bankier.pl/forum/temat_sprzedaja-akcje-bo-biora-nowe-po-1-zecie,23516517.html

akcje z warrantów dopiero sa rejestrowane w KDPW i nie było komunikatu o ich dopuszczeniu czyli sypie tymi z pierwszej rubryki w górnej tabeli

i jeszcze jedno mogą tez sprzedawac te akcje wspomniane wyzej, które dostaną wkrótce i moze tego rynek tez sie boi przy takiej płynnosci?

"Ostatecznie osobom uprawnionym przyznano:
    - za rok 2008 - 247.875 warrantów w cenie 6,84 zł każdy,
    - za rok 2011 - 152.125 warranty w cenie 2,68 zł każdy.  "

link

czyli beda mieli 152k akcji z warrantów po 2.68(+1PLN za akcje) i 135 000 po zecie(+ 1PLN za akcje), które mogą z zyskiem sprzedać.
    Niewiadomo ilu pracowników i po ile dostali, ilu bedzie chciało sprzedać od razu i kiedy te akcje zostaną dopuszczone do obrotu.

• Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~mrfiesta [188.146.15.*]
    Nie skrobnałem sobie sam, nie badzcie tacy okrutni jaki mialbym w tym interes tym bardziej ze sam tu siedze umoczony. Pisałem ze mozna zapytac prezesa i ja bynajmniej napisałem do nikogo i z odp sie podzieliem . A tu zawsze jest wieszanie psów naprawde zyczycie zle tej firmie zwlaszcza na tym forum. Jeszcze nie czytałem od Ewy cos optymistycznego tylko zasze buhha kolejne rakiety. Juz sie nie wypowiadam bo widze ze nikt powazny to nie czyta.
    Dnia 2017-02-25 o godz. 14:19 ~mrfiesta napisał(a):

czemu piszesz per wy?
    ja nie zycze źle firmie tylko opisuje fakty, których wiekszosc nie dostrzega albo nie bierze pod uwage,sam tez mam akcje

Przepraszam zle napisałem i email jest prawdziwy.
  • Ciekawy przypadek bez(w)ładu. Liścik z góry. Autor: ~ewa [77.242.233.*]
    To zapewnianie, że jest dobrze w taki dziwny sposób poprzez rzekomy liścik wrzucony tutaj... HAH!
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~mrfiesta [188.146.19.*]
    Widziałes TKO bylo chwile na 6,1 luka jest po za tym batonem po 6,05 nie mowiac ze te 3,8k po stronie sprzedazy jest zebrane z az z 16zlecen . Jak jakis fund zechce wejsc to bedzie ciekawie poki co na nie duzym jednym zleceniu mozna niezle nastraszyc Zobaczymy co przyniesie nowy tydzien oby wzrosty;)
  • Re: Sprzedaż prezesa Autor: ~ktos [78.10.237.*]
    po co tez zlosliwe komentarze . To gielda jak ktos zaduzo za akcje zaplclacil nie nasza wina ale jedno co powiem sa obecnie bardzo tanie.
    do 123456 Duzo masz tych akcji ja az prawie 11k, Co myslisz o tych tabelkach i ile ci sie wydaje ze prezesowi zostało. Nie rozumiem tez rubrki z data 14.02.2017 liczba warrantów tam jest w tej chwili pusto u wszystkich. Za 10groszy dostana nowe akcje ,ale co musza sprzedac stare nabyte po 1zł i jak to ma sie do ilosci zarejestowanych choc wydaje mi sie ze one sa juz zarejestrowane z serii F
[x]
KOMPUTRON -1,00% 5,92 2026-05-27 15:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.