• Długi Autor: ~Obserwator [46.134.131.*]
    Prezesie, sprzedaj akcję, splać długi!! Lepszej okazji nie będzie.
  • Re: Długi Autor: ~mors [46.31.38.*]
    Zastanowiłbym się na ich miejscu przy 5-6zł. To nie jest wygórowana wycena. Patryas i spółka muszą dbać o to by kapitał się nie rozwodnił za bardzo. Wyobraźmy sobie emisję 1,6mln akcji po 5zł. Mają z niej 8mln gotówki. Razem będzie wtedy 11mln akcji , a wycena i3d wyniesie na 55mln. (c/wk ok.7-sporo poniżej średniej dla branży). W planach mają już wtenczas 3-4 tytuły gier i pieniądze na nie. Dodatkowo kontrakty na aktualną działalność i możemy startować na 10zł i nadal nie będzie to dużo... Daje im na ten plan pół roku. Jest okazja na nowy rozdział z czystym kontem, a pieniędzy na rynku jest sporo więcej niż wspomniane 8mln....
  • Re: Długi Autor: ~majonez [83.26.62.*]
    I dotacje z UNI pewnie dostaną.(taka teraz moda ,pewnie około 10mln patrz----> CDP, F51 itd) :)
  • Re: Długi Autor: ~ja [83.7.245.*]
    Widzę, że już Wam całkiem odbiło :)))))))))
    Polecam sprawdzić kurs za 2-3 miesiące to raz.
    Przeczytać ostatni raport kwartalny z naciskiem na 3,4 akapity.
    Wejść na kanał YT spółki i obejrzeć co i dla kogo zrobiła. Ostatnimi nowymi klientami są Googyear, 3M i Acciona.
    p.s. tak, odbiło nam :))
    To polecam zimny prysznic :)

Może jutro będzie na kursie :)))

Tego nie wie nikt :)
    Dodam tylko, że od początku notowań przemieliło się tutaj około 11 mln akcji.
    W ciągu ostatnich 4 sesji poszło około 1,2 mln.  )
    historycznie handlowano tutaj na dużo wyższych poziomach (średnia wszystkich transakcji; okolice 2pln)
    Nie ma tutaj zarobionych,
    To moim zdaniem tłumaczy takie agresywne ale i sprytne zbieranie.
    Nie zapominajmy też o perspektywach i potencjale tkwiących w I3D.

Przypominam, że potencjał drzemie w każdym z nas :)
    A tak na poważnie co Wy bierzecie Panowie ?
  • Re: Długi Autor: ~Obserwator [46.134.131.*]
    Ponowie apel do prezesa! Sprzedajcie akcję i wyciagnijcie spółkę z zadłużenia, pracownicy będą wdzięczni....
  • Re: Długi Autor: ~nemo [37.47.13.*]
    Ja Was i tak nie zrozumiem. Mamy prostą informację z raportu. Jest prosta i wprost. Wypuszczają produkt na platformy gamingowe oraz nastawiaja się na "odbiorcę masowego". To jest w raporcie. Na rynku oferty pracy . To jest jasna sprawa. I teraz pytanie: Co za majątek ma np.Jjb żeby być wycenione na ponad80mln?...bo kompetencjami i wielkością zaplecza odstaje od i3D na kilka długości. Przekaz brzmi: jest nowa spolka growa na Gpw, ktora jest liderem w branzy VR w skali globalnej, a rynek VR urosnie kilkadziesiąt razy w najblizszych kilku latach.
    Ponawiam pytanie , co Wy Panowie bierzecie ? Oczywiście nie wiem tego ale widzę ,że nieżle Wam czesze berecik :)
    odwroce pytanie : Co Ty weźmiesz jak zobaczysz kurs na poziomie 4-6zł. :)))
    do:  ja i obserwator
    Panowie nikt Was nie zmusi do zakupu.
    Ja mając na uwadze kilka spektakularnych wzrostów (w tej branży) papier właśnie zakopałem.
    Horyzont to 1 do 2 lat.
    Szkoda, że nie posłuchaliście jak papier był na 0.5
    A tak to codziennie wyższe ceny.
    Rozumiem Waszą nerwowość.

zgadzam się. To jest bliźniaczy przypadek Macro games. Tam wzrost byl 40krotny. Najzabawniejsze , że startowali z podobnego pułapu kapitalizacji jak i3D... :)
    Nie jestem nerwowy , nie stoję na peronie i żle Wam ( i sobie) nie życzę . Podziwiam Wasz hurra optymizm i podejrzewam , że kryje się za nim jakaś chemia :) I3D jest liderem w branzy VR w skali globalnej jak pisze nemo , czytając to już dawno się tak nie uśmiałem :) Lider w branży VR wartej ...... i to w skali globalnej ma takie marne wyniki ? To jakie muszą mieć pozostali skoro lider tak cienko przędzie ? Ale co tam ja nic nie wiem a poza tym zarobiony jestem !! Powodzenia życzę , przyda Wam się na pewno !!
    dzięki
    też pozdrawiam :)
    To dobrze,że się uśmiałeś.Śmiech to zdrowie. Pewnie nemo się wytłumaczy , ale ja się z nim troszkę zgadzam- pewnie bierzemy to samo.
    Branża jest bardzo rozproszona i jednym z liderów w branży może być . Bycie liderem nie zawsze polega na osiąganiu najlepszych wyników, można być liderem w innowacyjności podejścia, w jakiejś niszy tego rynku, w technologii stosowanej . Sądząc po klienteli jaką ma na takie miano zasługuje, w ramach części B2B tego biznesu (Boeing, Saudi Aramco, 3M, Acciona). Zresztą cały rynek globalny warty był przecież do niedawna kilkaset mln dolarów. .... a teraz? i3D zarabiało tylko na kontraktach na nierynkowych zasadach(fundusze unijne) lata temu (2010,11 i 13) poczytaj sobie. Na warunkach rynkowych nie mieli szans na zarobek i to był ich błąd ,że za wcześnie się pojawili.:) Teraz, podczas bardzo dynamicznego wzrostu rynku i upowszechnieniu technologii, takie szanse się rysują i to w raporcie piszą jasno. Muszą odbudować kapitały własne i spróbować powalczyć.

p.s. Zresztą porównaj sobie z rynkiem Big Data i Pilabem - potrzebuje jeszcze paru lat na zarobek i jakieś sensowne przychody , a już kilka próbuje.Podobna sytuacja..tylko Pilab ma prawie 100mln kapitalizacji
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.