Witam, jestem zdziwiony tym co sie dzieje na akcjach ERGa. I może na wstępie powiem, że nie naganiam na wzrosty ani nie chce dokupić, bo Ergiem zainteresowałem sie niespełna rok temu kupując na początku mały pakiet, a następnie widząc co sie dzieje w spółce dokupowałem dalej, szczególnie po Brexicie gdzie była promocja może taka jaka teraz jest albo i będzie. Aktualnie mam ponad 100 % zysku, który mogę zrealizować w każdej chwili. Nominalnie jest to kwota mnie bardzo satysfakcjonująca. Ale do rzeczy. Przychody za 2016 r. - 92 mln (wzrost o 8% r/r), zysk operacyjny - 6,6 mln (wzrost o 271% - w 2015 - 1,8mln) zysk netto - 5,5 mln (wzrost o 282% z 1,4 mln) co do samego IV kwartału 2016 to szacowany zysk netto to 700-800 tyś zł w 2015 r. było 400 tyś Przy aktualnej wycenie spółki - 55 mln - c/z to 10. znacznie niżej niż inne podmioty z branży. Spółka przy takich wynikach spokojnie mogłaby być wyceniana na 80 mln, co dawałoby cenę akcji w okolicach 100 zł. Potencjał do zwyżek jest i to spory. Spółka na trwałe poprawiła rentowność i to jest fakt, zwieksza moce produkcyjne. Chcecie sprzedawać i zadawalać się tym co macie? Jest to indywidualna sprawa każdego z Was. ja jednak uważam, że ciężko będzie znaleźć inną spółkę, która ma potencjał do zrostów w granicach 60% . Co więcej spółka w 2017 bedzie poprawiała przychody, zysk netto, rentowność. Jeśli ktoś zna inne spółki które mogą być równie ciekawe to prosze sie tym podzielić bardzo chętnie sobie przeanalizuje Wasze typy. Ja rekomenduje ERG bo wszystkie dane, podkreślam dane jak i stanowiska zarządu pokazują, że najbliższe lata będą bardzo dobre. Co więcej nie są to tylko słowa, bo pokazał to już 2016 r. pozdrawiam i wszystkiego dobrego nie tylko na ergu.
Dnia 2017-02-22 o godz. 10:26 ~mini24 napisał(a): > Witam, > jestem zdziwiony tym co sie dzieje na akcjach ERGa. I może na wstępie powiem, że nie naganiam na wzrosty ani nie chce dokupić, bo Ergiem zainteresowałem sie niespełna rok temu kupując na początku mały pakiet, a następnie widząc co sie dzieje w spółce dokupowałem dalej, szczególnie po Brexicie gdzie była promocja może taka jaka teraz jest albo i będzie. Aktualnie mam ponad 100 % zysku, który mogę zrealizować w każdej chwili. Nominalnie jest to kwota mnie bardzo satysfakcjonująca. Ale do rzeczy. > Przychody za 2016 r. - 92 mln (wzrost o 8% r/r), > zysk operacyjny - 6,6 mln (wzrost o 271% - w 2015 - 1,8mln) > zysk netto - 5,5 mln (wzrost o 282% z 1,4 mln) > co do samego IV kwartału 2016 to szacowany zysk netto to 700-800 tyś zł w 2015 r. było 400 tyś > Przy aktualnej wycenie spółki - 55 mln - c/z to 10. znacznie niżej niż inne podmioty z branży. > Spółka przy takich wynikach spokojnie mogłaby być wyceniana na 80 mln, co dawałoby cenę akcji w okolicach 100 zł. Potencjał do zwyżek jest i to spory. Spółka na trwałe poprawiła rentowność i to jest fakt, zwieksza moce produkcyjne. > Chcecie sprzedawać i zadawalać się tym co macie? Jest to indywidualna sprawa każdego z Was. ja jednak uważam, że ciężko będzie znaleźć inną spółkę, która ma potencjał do zrostów w granicach 60% . Co więcej spółka w 2017 bedzie poprawiała przychody, zysk netto, rentowność. Jeśli ktoś zna inne spółki które mogą być równie ciekawe to prosze sie tym podzielić bardzo chętnie sobie przeanalizuje Wasze typy. Ja rekomenduje ERG bo wszystkie dane, podkreślam dane jak i stanowiska zarządu pokazują, że najbliższe lata będą bardzo dobre. Co więcej nie są to tylko słowa, bo pokazał to już 2016 r. pozdrawiam i wszystkiego dobrego nie tylko na ergu. >
Bardzo dobre podsumowanie; Też uważam że 2017 będzie bardzo dobry dla spółki i akcjonariuszy. Kupić zapomnieć a za rok będzie kurs ponad 100zł.
nie no na rok nie ma co zapominać bo będzie tutaj ciekawie.cena 100 zł moim zdaniem do osiągnięcia szybciej.poza tym pamiętać też trzeba o dywidendzie powyżej 3zl uważam. ale to pewnie już zarząd pokaże w strategi, która pewnie przedstawia przy okazji wyników rocznych.może tak być ze właśnie wyniki przeniesione są na marzec bo mają jesżyczę strategie nie skończona.