Będzie dobrze albo bardzo dobrze. Obesranców którzy oddali akcje po info o zmianie terminu publikacji raportu już nie ma. Wiec teraz będzie tylko lepiej. Jak można myśleć ze zmiana terminu jest zawsze spowodowana zlymi wynikami i ze zarząd wywala???? Zarząd gdyby chcial wywalić to dawałby dobre info i wywalal albo dużo wcześniej niż ostatni komunikat sie ukazał. Pozdrawiam wytrwałyc i tych co wierzą w spółkę. Ja niżej niż 100 nie oddam gdybym mial nawet trzymać 10 lat.
ja też nie sprzedaje :) a zarząd nie sprzeda na 100 % bo boją sie stracić kontrole nad firmą i to w takim okresie gdzie pojawiają się zyski , ciekawe jaka będzie dywidenda , w tamtym roku chyba koło kwietnia podali kwotę , w tym roku jak wszystko pójdzie dobrze zysk powinien być w granicach 5-7 mln , ważne że przychody rosną i mają klientów
A odkupić może nie być łatwo. W obrocie jest niespełna 0,5 mln. akcji. Po uwzględnieniu szacunkowych wyników zysk na akcję wynosi ok. 6,80 zł. Gdy spółka utrzyma stopę dywidendy z ub. roku, powinna wypłacić w tym roku ponad 2 zł. Ponadto trzy pierwsze kwartały 2015 miała słabe - gdy utrzyma obecny poziom zysków, relatywnie wskaźniki giełdowe będą się mocno poprawiać. Wygląda na to, że ma Pan rację - chyba warto trzymać.
Nie, napisałem dlaczego - niski FF + perspektywa wzrostu zysków i wyższej dywidendy. Teraz, gdy mamy korektę kursu, kupić łatwiej, ale ile akcji? By nie podnieść kursu, co najwyżej kilkaset sztuk. A gdy pojawi się jakaś dobra informacja i zainteresowanie Ergiem wzrośnie, to wtedy Pan kupi ile będzie chciał?