pesymiści twierdzili, że 6 mln to będzie minimum. dla mnie dobre wyniki to zysk na poziomie co najmniej 3 kwartału. chwalą się inwestycjami, podbijaniem nowych rynków więc progres powinien być
Wyniki są lepsze nie tylko w ujęciu rocznym - kwartał do kwartału mamy wzrost o ponad 50 proc. W generalnie kiepskim dla spółek giełdowych IV kwartale ubiegłego roku, niewiele spółek może się pochwalić takim przyrostem. Ponadto w roku 2015 akurat IV kwartał był dla Erga najlepszy. Gdy utrzyma ten poziom zysków, relatywnie będzie jeszcze większy wzrost w stosunku do pierwszych trzech kwartałów ubiegłego roku. Długoterminowo wygląda nieźle, ale krótkoterminowo dobrze byłoby, gdyby po mocnych wzrostach kursu akcje zaczęły przechodzić w "mocne ręce". Ewentualny spadek kursu będzie temu sprzyjać.
Ja przedstawiłem fakty. A korekta po wzroście kursu o ponad sto proc. jest jak najbardziej potrzebna. Po spadku poniżej 60 zł, zaczną zwiększać zaangażowanie w Erg ci, którzy tego nie zakładali (np. ja). Ale nie dziwię się, że sprzedają ci, którzy sporo zarobili i widzą lepsze okazje.