• Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~Lee [91.94.107.*]
    Elektronika to nie kartofle ,że zgniją w kopcu. Niech prezes upłynni je innymi kanałami na rynku, oprócz ABC Data.i nie będzie straty!!!!Na przyszłoś niech uważniej nawiązuje kontrakty,ma przecież tylu prawników w RN.
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~maxymuss [41.231.8.*]
    skąd wiesz że LARK nie sprzedał, zobaczymy jak to się potoczy sprawy nie ma co przesądzać od tego są sądy, po to zawiera się umowy
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~Szwejk [188.146.157.*]
    NIE SPRZEDAŁ BO ZGODNIE Z RAPORTEM Lark żąda: 12.192.089 zł z tytułu kosztów produkcji towaru i utraty korzyści przez spółkę Lark Europe = brak sprzedaży,
    gdyby była sprzedaz to by żądał zapłaty ceny za dostarczony towar, a nie odszkodowania, proste jak drut

DLA KAŻDEGO INTELIGENTNEGO POWINNO BYĆ WIADOME, ŻE TO OZNACZA BRAK SPRZEDAŻY

• Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~maxymuss [185.137.19.*]
    nie wysilaj się bo z ABC interesu nigdy nie robili, za 3000000 i tak im sprzedali ale komornik musiał kasę z ciągać bo nie chcieli płacić a VAT za wystawienie faktury LARK musiał płacić
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~Szwejk [188.146.171.*]
    ubezpieczałes kiedyś kontrakt w Eurel Hermens?
    Eurel Hermens to nie komornik
    ABC Data obroty za IIIQ 2016 w tys: 1091343, a lark: 15231, czyli ponad 71 razy wieksze obroty ma ABC data niz lark
    Na handel elektroniką pomiedzy przedsiębiorcami obowiązuje odwrócony VAT, czyli to kupujacy (w naszym przypadku ABC Data) płaci vat, a nie sprzedajacy (Lark) - Tzw. odwrócony podatek od towarów i usług dla branży elektronicznej obowiązuje od 1 lipca 2015 Jest to procedura, zgodnie z którą to kupujący, a nie sprzedający, zobowiązuje się do odprowadzenia podatku. http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/odwrocony-vat-na-elektronike-branza,120,0,1929592.html

co z tego że mają takie obroty jak rentowność kiepska
    kup ABC jak taka świetna spółka i daj sobie spokój z LARK utopiłeś kasę tak bywa
    trochę nie na temat ten Twój odwrócony VAT, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem co Cię tak zaślepia, wiesz że dzwoni tylko nie wiesz w jakim kościele!!
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~big [94.254.243.*]
    Jest pytanie skoro ściągnęli 3 mil to czemu nie wysłali reszty też powoli by ściągnęli ,a może chcieli wysłać a ABC Data odmówiła przyjęcia towaru nie ma w komunikacie słowa ,,Umowa " więc jak to było nie wiemy
    jak można odmówić jak się zamawia?
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~big [94.254.243.*]
    To skoro było ubezpieczona transakcja to czemu nie dostarczyli
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~Szwejk [188.146.15.*]
    nie było żadnej umowy aby dostarczyć towar za 17 baniek, lark jak zwykle ściemnia pod publike aby LESZCZE sie jarały, że w powietrzu wisi 12 baniek do zgarniecia jako odszkodowanie.
    na tej samej zasadzie kiedyś MNI Premium pozwała Empik było to ładnych pare lat temu i do dzisiaj w kazdym raporcie piszą ze sprawa sie toczy itd.
    wpłacasz wpis do sądu 100 tys pln i możesz pozwac każdego nawet o miliard, a akacjonariusze sie jarają, i jest dla nich nadzieja ze moze jakas kasa wpłynie
    stara zagrywka w stylu pana na P.
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~wiaderny [206.190.155.*]
    nie wiem po co tu sie kiscie , proponuje mni lub hawe jedno i drugie rosnie powoli z dnia na dzien ;)
    no tez sie zastanawiam, dlaczego nie kupiłem JSW, jak było po 8 zł i nie sprzedałem jak urosło w trzy miecy na 70 zł
    naprawde sam sie sobie dziwie,
    dziwie sie też ze przez ostatnie 15 lat nie kupowałem innych spółek jak były na dnie i nie sprzedawałem jak były na maximum
    to wszystko jest takie proste a ja tego nie zauwazyłem załamka
    byłbym dzisiaj miliarderem pierwszym na liscie najbogatszych

inni na tym forum to sa naprawde debeściaki zazdrosze wam wszystkim tego instyktu samca alfa, który kupuje na dnie i sprzedaje na szczycie, JAK WY TO ROBICIE?????
    odwrócony VAT jest jak najbardziej na temat, bo piszesz powtarzajac za kims tam, ze lark musiałby zapłacic VAT dostarczajac towar do ABC data, a skoro ABC Data nie płaciło, to lark musiałby wyłożyc na VAT z własnej kasy, a tak nie jest bo to ABC data musiałaby zapłacić VAT, czyli lark dostarczajac towar do ABC data nie musiał się przejmowac VATem tzn tym, że to on musi go zapłacić, bo to ABC data musuałaby go zapłacić (przy odwróconym VAT to kupujacy odprowadza VAT do US)
    zachowujesz sie nieetycznie bo próbujesz przy naganianiu przeinaczać fakty i wprowadzasz ludzi w błąd
    jestes chyba wynajetym trolem do robienia tutaj, zwłaszcza tym co sie nie znaja lub nie maja czasu, wody z mózgu.
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~wiaderny [206.190.155.*]
    nie wiem po co tu sie kiscie , proponuje mni lub hawe jedno i drugie rosnie powoli z dnia na dzien ;) 
  • Re: Odnośnie kontraktu z ABC Data. Autor: ~maxymuss [185.137.18.*]
    Nie wiem czemu tu Szwej sie kisi chyba nie ma co sprzedać
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.