To, ze KNF, nie wiele moze, to wiadomo od dawna. Ostatnio zostaly rozbudowane kompetencje KNF, ale mi nie chodzilo o zlozenie skargi, tylko o normalne zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa. Wiem, ze moze byc ciezko z zainteresowaniem tym prokuratury, ale przy dobrych wiatrach sie uda. Ta gra jest tak perfekcyjnie ulozona, ze golym okiem widac jak na dloni, ze kurs akcji jest manipulowany. Jak juz wczsniej pisalem: tym razem duzy kapital przesadzil, a jego strategia jest tak perfekcyjna, ze az niemozliwa do zrealizowania.
Ale wy głupoty piszecie, knf, prokuratura, może jeszcze nik, kogo to obchodzi ktoś może kupił po 3 zl i dla niego ta cena jest ok.
Druga to wezwanie, kolejna bzdura, jakby chcieli robić wezwanie to pól roku temu mogli to zrobić po 2,50 a nie teraz po 5zł. Dlatego ktoś ubral wielu po 6 zl którzy grali pod dobre wyniki a teraz ci tną straty.
Spółki zagraniczne na GPW nie podlegają polskiemu bez/prawiu. Prawda jest taka, że pełno tutaj było tych co liczyli na wielką dywidendę a jak zobaczyli wyniki to wieją bo dywidenda będzie cienka może jakieś 0,04 euro za akcje i tylko kurz po nich zostaje.
Tutaj jest bardzo mały free float i bardzo łatwo manipulować kursem. Nie wiem tylko jak to się stało, że rok temu był 35% akcji w obrocie a dzisiaj jest 23 % ? Gdzie jest info o wycofaniu bądź umorzeniu 12 % akcji z free float . Znalazłem to dzisiaj.
Klocki się tutaj układają same NN kupiło 11 % z groszem poza obrotem giełdowym i to są te brakujące akcje we free float. Bo tutaj naprawdę nie było takich obrotów, żeby oni nabyli te akcję na GPW.
A gdyby tak sprawdzic ta tranzakcje z dnia 25 stycznia 2017 r. w ilosci 400 tys. akcji. Wtedy doszlibysmy do tego, kto jest slupem a kto jego kontrahentem. I wtedy wyszloby na jaw, kto manipuluje kursem akcji. Wszystko da sie zrobic.