~bubu Ciężko powiedzieć. To jest giełda, a tym bardziej znajdujemy się na rynku NewConnect. Musisz sam zdecydować kiedy i na jakim poziomie warto wejść. Do dnia notowań akcji serii D został tydzień czasu. Myślę, że jeszcze kurs może spaść. Do ilu ? - tego nikt nie wie. Jak będzie na poziomie 0.5 zł to postaram się dokupić. Na chwilę obecną czekam cierpliwie na dalszy rozwój wydarzeń. Raporty dadzą Ci odpowiedź czy warto wejść czy też nie. W każdym bądź razie decyzja należy tylko do Ciebie. Nie kieruj się opiniami na forum, bo sam widzisz jaki tu jest bełkot. Pozdrawiam i życzę zysku z inwestycji.
Bardzo dziękuję za kulturalna i merytoryczna odpowiedz. Pewnie zdecyduje się na jakiś zakup przy 60 gr jeśli tam dojdzie i ewentualnie dokupie przy 50 gr jeśli tam się zsunie. Jakiś nie wierzę żeby to spadków do 30-40 gr bo od tych poziomów zaczęło rosnąć. Może się uda tak jak na Agrotonie który mam od sierpnia 2016 ze średnią 2,61zl.
Dnia 2017-02-17 o godz. 18:02 ~bubu napisał(a): > Jak myślicie, warto w te akcje wejść na tym poziomie czy jeszcze poczekać do okolic 50 gr.? Obserwuje MGS od kilku tygodni i kusi mnie kupić troszkę.
heh dobre pytanie. Zanim kupisz to sprawdź kto stoi za WKM, sprawdź czy zarzą rzetelnie wykonuje swoje obowiązki informacyjne, sprawdź BBM ze stanów i w końcu sprawdź stan kasy w spółce (przypominam pozyskali łącznie z obligacjami ponad 8 mln zł). Jak to wszystko sprawdzić to nie będziesz miał żadnych wątpliwości co masz zrobić.
Ja tez nie bylem i nie jestem entuzjasta emisji po tak niskiej cenie . Dalem juz wyraz temu w ktoryms z wpisow , a nawet moderator mi jeden wymazal . Jednak ja sobie tlumacze w ten sposob , ze ci co wezma te akcje , wiedza wiecej , Wiedza tez na ile spolke stac . Jezeli stac (a wszystko na to wyglada ) na 2 zl a nie na 20 gr , wiec ja sie pytam , jaki sens sprzedawac po 20 gr , jak mozna po 2 zl ? Co do kupowania ? Przy spadkach z mozliwy , dynamicznym dbiciem ( a tak to widze ) , zadko udaje sie trafic z kupnem w dolnym zwrotniku kursowym ( na ogol nieco wyzej , albo klapa i " pociag " ucieknie ) , wiec smialo juz mozna zaczac kupowac . Pozdrawiam !
Nie wiem do kogo to piszesz ? Jak do mnie to dobrze , ze tak pisze , bo na szybko i z przerwami , gdyz od kompa odciaga mnie male dziecko - chce sie pobawic z tata . A Tobie co przeszkadza w pisaniu , ze piszesz po 3 wyrazy , niewiedza ?
Pisałem o chęci zakupu MGAMES przy poziomie około 50 gr i jest ale po takiej podaży jak dzisiaj chyba jeszcze poczekam do 30 gr bo coś czuje ze do przyszłego tygodnia tam jeszcze zejść może bo skoro niektórzy dopiero dostali akcje na rachunek maklerski to jeszcze są na plus i dalej sprzedają przy aktualnym poziomie.
Podejrzewam, że wkm sprzedaje resztę akcji. WKM poinformowało, że: 4. w ciągu najbliższych 12 miesięcy Akcjonariusz nie wyklucza bezpośredniego oraz pośredniego zmniejszenia lub zwiększenia swojego zaangażowania w Macro Games S.A. do tego 46mln poszło w obieg. Ja czekam aż spadki się skończą i zacznie się odbicie, między czasie może jakieś info będzie. Łapanie spadających noży jest niepewne.