ja wiem, ze polnoc bo dzwonilem do Adama Małysza, a on ma kule kryształową przeciez to oczywiste, po dzisiejszej sesji widac, ze gra idzie nie pod raport, tylko pod emisje bedzie nowy inwestor moim zdaniem i to powazny, kto wie czy nie zagraniczny cena emisyjna malo wazna ulica za nowe akcje zaplaci i beda mieli wklad wlasny pod dotacje a glowni obejma akcje i sprzedadza nowemu inwestorowi zgadnijcie jaki w tym przypadku bedzie kurs kurs pod nowego inwestora, bogatego nie pisze, ze tak bedzie, nie naganiam, ale takie sa moje przeczucia skoro kurs ciagle ciagna, a nikt z glownych sie nie wysypuje przed emisja, to muszą wylozyc kase na nowe akcje i zeby ja odzyskac i jeszcze zarobic to.... w rynek pchajac to nie upchna bo kurs zwala a ulica takiej ilosci nie odbierze a poza tym lepiej im zainwestowac w firme i miec zyski na lata, niz wziac jednorazowo kase, a spolka do piachu
otóż to, rozwój spólki jest najwazniejszy mloda spolka, to nie moze miec od razu zyskow, trzeba je wypracowac, a wizja i mozliwosci są i to dokladnie pokazuje raport, jest dobrze
a co do kursu. tu zalezy do kogo trafi ostatecznie emisja. jezeli maja nowego inwestora i sa dogadani to emisja bedzie droga i duzo z niej pozyskaja i dla ów inwestora kurs wyciagna bardzo wysoko ale to wszystko sie okaze jak pojawi sie kolejne info i do tego czasu papier bedzie grany, a ff jest niski wiec beda duze wachania jednakze trend jest nakreslony
Chyba nie ma co dorabiac ideologii. Pozyskaja do 2mln czyli tyle ile zakladali. Jesli emisja, w sensie akcje beda drozsze to wydrukuja ich zwyczajnie mniej...
Nie chodzi o ideologię 2 mln to pozyskają od samej ulicy Natomiast to co włożą główni to będą chcieli odzyskać i to zapewne jeszcze z nawiązką. Swoimi akcjami nie sypną w rynek bo to by zabiło kurs a i ulica tego nie odbierze więc spodziewam się że komuś je zaproponują za odpowiednią sumkę a sumka ta będzie zależeć od poziomu kursu Wtedy wilk syty i owca cała a spółka zdrowa z przyszłością nastawiona a może nawet skazana na zyski
Gdzie to masz napisane ze 2mln chca pozyskac z emisji? Coś Ci się pomyliło Kapitał zakładowy jest z ceny nominalnej a nie emisyjnej Więc jak będzie 20mln akcji po 10gr nominal to daje 2mln zł Tak jak jest 6.660.000 akcji każdej wartość nominalna 10gr Dlatego w projekcie uchwały numer 5 jest napisane że kapitał zakładowy będzie wynosił po emisji nie mniej niż 666.000,10 zł i nie więcej niż 2.664.000 zł
Z emisji mogą pozyskac 20mln a na kapitał zakładowy przeznaczyć 2mln w zależności ile akcji wypuszcza tyle będą musieli pomnożyć przez 10gr i przeznaczyć na kapitał zakładowy a resztę mogą przeznaczyć na inwestycje lub przejęcia itd.
Dnia 2017-02-17 o godz. 22:41 ~Jes napisał(a): > Chyba nie ma co dorabiac ideologii. Pozyskaja do 2mln czyli tyle ile zakladali. Jesli emisja, w sensie akcje beda drozsze to wydrukuja ich zwyczajnie mniej...