CHYBA ZACZYNAMY HAMOWAC :) tak jak pisalem wczesniej zaczyna sie popyt.... Powoli bedziemy hamowac (tak na ta chwile mi sie wydaje) Hamowanie rozpoczete opory: ---> 4,75 ---> 4,5 ---> 4,15-25 ---> 3,8 Balasty dla sprzedajacego zwiekszajace hamowanie.... Ze pojedziemy dalej nie widze na ten moment takiej opcji....
Dzień dobry, to mój pierwszy wpis na forum dlatego chciałby powitać forumowiczów. Dzięki waszym wpisom zwróciłem uwagę na spółkę. Wracając do spółki, przeanalizowałem raport jak i wpisy poszczególnych forumowiczów, niektóre były naprawdę rzeczowe za co wam dziękuję, pomogły one zdecydować się na zakup. Od rana ustawiłem się na K małymi pakietami i widzę tu mały problem, którym jest płynność. Prawie 85% akcji jest w rękach TFI i dużych właścicieli, reszta akcji jest już w rekach co najmniej średnioterminowych inwestorów i zakup większej ilości akcji winduje kurs. Może zniechęcać "większych" inwestorów (wiem, większy to nadużycie). Arkusz zleceń na S jest prawie pusty, a zebranie kilku kilo akcji winduje kurs na 6 zł. Mały FF to duży problem. Z drugiej strony, jeżeli taka osoba się zdecyduje to znacząco podciągnie wam kurs, czego wam życzę.
Wreszcie otworzyłeś im oczy ,bo ja już nie mam na nich siły .Przed chwilą ,ktoś tu pisał , żę jest sama podaż i niema popytu.Tutaj większość jest wystraszona raportem i chce uciekać, bo nie wie o co idzie ta gra. Free float jest na dzień dzisiejszy 23,84 % a większość wie że tych akcji nie można oddać w tych cenach. Niema płynności bo nikt nie chce sprzedawać a fundy nie mają jeszcze tyle akcji ile by chciały i różnymi środka i będą te akcje wyciskać tutaj.