Nie panikować tylko kupować ,pisałem że fundy nie zakupiły tyle ile chciały i będą dociskać ,bo tutaj nie było takich obrotów i nie było chętnych do puszczania akcji. A nic złego się nie dzieje na spółce tylko się rozwija. A strata IV kwartału wynikła z utworzenia spółki Joint Venture w Chinach.
Dnia 2017-02-17 o godz. 20:56 ~Tymon napisał(a): > Nie ma się co zastanawiać jest promocja to trzeba przemodelować portfel. Sprzedać wszytko inne i kupić Avię.
Pewnie tak zrobię i do was dołączę, ale jeszcze nie teraz. Najpierw muszę wycisnąć ile się da z Mirbudu, a na Aviaam przyjdzie jeszcze czas. Na Mirbudzie jest mocny trend wzrostowy i papier szybko może osiągnąć 3 zł, a Aviaam po takim spadku będzie się pewnie z 2-3 miesiące konsolidował zaczym ponownie zacznie trend wzrostowy,, i nie pomoże tu żadne zaklinanie rzeczywistości że tu jest tanio. Na Mirbudzie też jest nadal tanio, tyle że sytuacja techniczna tam i tu, to tak jak dzień i noc. Współczuje tym co przenieśli się z Mirbudu na Aviaam. Pisałem na wątku Mirbudu, że to był błąd jak dovado sprzedawał poniżej 1 zł
Ja tutaj nie widzę manipulacji tylko ci co liczyli na szybki zarobek i wysoką dywidendę jak pisali 0,30 euro za akcję ,to teraz uciekają w popłochu .Biorąc ubiegłoroczne wskaźniki dywidenda raczej może być w granicach 0,04 euro. Widać po obrotach ,kto ucieka .Nikt z dużym pakietem. A co mnie cieszy to wzrost płynności na spółce pojawił się popyt i podaż. A to dobrze wróży .Bo tutaj nie było różowo. Pozdrawiam uciekających ze spółki ,trzymam i jeszcze dokupię Avię i mirbut oczywiście też.