• czekac ale jak dlugo? Autor: ~szef [175.145.104.*]
    Fajnie piszecie ze raport dobry (rewelacyjny) i spolka perspektywiczna. Zgadzam sie. Ale.. fundy rozdaja tu karty i pytanie jest takie czy siedziec i czekac czy jednak sprzedac i kupic nizej. Ja kupowalem po 3zl i dla mnie sprawa jest prosta: sprzedaje i tak mam zysk jak zejdzie nizej to moze odkupie tyle samo akcji za mniejsze pieniadze
    Jak ruszy do gory to nie ma obaw zdaze kupic strace moze troche wzrostow ale wole taka opcje
    A do ilu zejdzie? Wie ktos to? Nikt. Wykres wyglada fatalnie moze zejsc do 4,5 moze zejsc do 2,5. Moze nie zejsc nizej jak 5zl
    Kazdy jednak decyduje wg siebie
  • Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Fala 4 nie może dotknąć szczytu fali pierwszej nie może dotnąć ceny 4,15 .
  • Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~greg [5.133.8.*]
    myśle że zjadą poniżej 5 i wtedy mocny ruch w góre

• Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~szef [175.145.104.*]
    na squberze jest linia na ok 4,5zl jak ja przebije to juz masakra
  • Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~Aviaam [2.139.71.*]
    Wydaje mi sie, ze wlasnie na to liczy ta cala spekulacja. Duzo osob zarobilo, bo kupowali w okolicy 3-4 PLN. Mysla teraz, ze zdaza odkupic, jak minie korekta. Ale prawda jest taka, ze nic nie uzasadnia takich glebokich spadkow. Wprost przeciwnie, prawie wszyscy jestesmy zdania, ze powinny byc wzrosty. Akcje spolki powinny byc co najmniej w okolicach 12-14 PLN. A za chwile nic nie bedzie wskazywalo na takie wzrosty. Jezeli chcesz sprzedac, sprzedaj. W tym przypadku Twoje zachowanie bedzie jak funkcjonowanie stop-losa, na ktory licza spekulanci. Ja jestem gotowy posiadac te akcje latami : ) Zrelaksuj sie, zajmij sie czyms innym : ) Wlasnie na tym ta cala zabawa polega. Ludzie patrza na spadajacy wykres i sie denerwuja. Mysla, ze popelnili wielki blad inwestujac w akcje tej spolki. Obwiniaja sie o zle decyzje. Tymczasem gielda nie ma logik, bo gielda to ludzie, a ludzie sa nieprzewidywalni. Na gieldzie jedyne na co mozesz liczyc, to fundamenty. Zadaj sobie pytanie, czy fundamenty tej spolki sa solidne, czy nie, czy rynek i spolka maja perspektywy rozwoju i wtedy podejmij decyzje o owentualnej sprzedazy lub zakupie spolki Aviaam Leasing : )
  • Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~szef [175.145.104.*]
    nie absoultnie sie nie obwiniam i nie mysle ze zrobilem blad w koncu zarobilem prawie 100% :-)
    ale jestem na gieldzie 8 lat i popelnilem kiedys kilka bledow wlasnie nie sprzedajac na zasadzie stop lossa a spolki mialy swietne perspektywy az tu nagle sru
    nie pisze ze avia jest taka uwazam ze to bardzo dobra spolka ale zasady to zasady :-)
    jesli sie odbije odkupie jesli nie masz presji na to zeby wsiasc na dolku bo potem to ryzyko to zawsze zdazysz
    pozdrawiam
  • Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Jeśli gruby ma ciągnąć to musi kupić odpowiednią ilość . Jak nie skupi bedzie czekał aż skupi . Im wcześniej skupi tym lepiej
    Tak że jak ktoś chce sprzedać niech sprzedaje im to szybciej zrobi tym lepiej .
  • Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~Aviaam [2.139.71.*]
    Jestem tego samego zdania. Z jedej strony chcialem pokazac tutaj na tym forum pewien absurd i uswiadomic przecietnemu inwestorowi, dlaczego na gieldzie wielu z nich traci. Z drugiej strony jednak przychylam sie do twierdzenia, ze im wiecej ludzi teraz sprzeda, tym szybciej pojdziemy do gory. Gruby ma czas, akcje i pieniadze, ma wszystkie narzedzia do tego, zeby sterowac kursem akcji jeszcze przez jakis czas. Dlatego z jednej strony, tak po ludzku, nie chce, zeby przecietny inwestor stracil na rzecz jakiegos funduszu, bo kibicuje druzynie przecietnych inwestorow. Ale z drugiej strony lezy to niejako w moim interesie, zeby ludzie sprzedawali. Niejako konflikt interesow. Moralnosc mowi cos innego i nastawienie na zysk tez cos innego.
  • Re: czekac ale jak dlugo? Autor: ~Adrian987 [83.20.54.*]
    Ja tez mam kilkanascie kilo popiera i nie oddam......nawet jak spadnie na 1 zl.....
    Ewentualnie bede usrednial..... Nie widze zadnych argumentow za sprzedaza....
    Teraz czekamy na dywidende ;) i raport za 1 q......
    Za dywidende sama po tej cenie tez dokupie papiera....
    No ale ktos musi byc dawca kapitalu....
    Zreszta jak akcje pojda w mocniejsze rece to lepiej dla kursu....
    A sypacz..... predzej czy pozniej akcje straci jak bedzie tak sypal...
    Kazdy zjazd to duzo wieksze ubywanie akcji w przyszlosci.....
    Czesc jeszcze zacznie usredniac.... Przyjda nowi inwestorzy....
    A perspektywy dla spolki sa rewelacyjne ;)
    No i zawsze jest szansa, ze po spadku kupi, dobierze jakis fund lub duzy gracz ;)
[x]
AVIAAML 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.