Witam, czytam i czytam o tej emisji i jej mozliwych skutkach. jestem nowy w temacie gieldy wiec moze nie rozumiem niektorych spraw i moze ktos mnie oswieci merytoryczna wypowiedzia.
1. emisja nie mniej niz 1 akcja i nie wiecej niz 19800000 (jak dobrze pamietam. wiec chyba znaczy ze moga dokonac emisji w przedziale wyzej podanym. wiec moga ale nie musza
2. cena emisji 0.10gr co da 1980000 wiec jesli chodzi o kase na inwestycje albo kasa dla zarzadu jak pisza co niektorzy to troche slabo
jesli SAPPEERS ma zamiar zadawac sie z SAP.de i robic z nimi to mam nadzieje ze nie siedza u steru ludzie ktorzy to zepsuja krotkim strzalem tym bardziej ze SAP to softwere drogi i biznes z dlugim profitem.
czy jest to nadmuchana balonem? podobne info czytalem na forach CD Projekt i innych firm ktore raczej traktuje jako powazne i kazda firma chyba jest troche balonem :)
ogolnie mysle ze jest tu przyszlosc a kurs no coz jak narazie testujemy poziom 1.68 do 1.70 i jakos nie spada ponizej tego i mam nadzieje ze tak pozostanie oraz ze zacznie isc w gore.
czego zycze wszystkim.
PS
jesli ktos chce to komentowac to prosze z konkretami i bez obrazliwych slow. trzymajmy poziom bo czasami widze jest roznie z tym :)
Traktuj papier jako średnioterminowy i po kłopocie. Na bankierze są sami nowicjusze więc nie oczekuj merytoryki z ich strony. Kupują , za chwile sprzedają i tak w kółko . Jak sprzeda to już papier zły . Jak kupi to papier dobry:))) Trzymaj , taka moja rada
zgadzam sie z przedmowca napisales wszystko co wiedza inni, nikt ci tu nic nie doda merytorycznego, bo nikt nie ma kuli krysztalowej, chyba ze napiszesz do Adama... Małysza albo ja ci napisze jutro odbicie do poziomu 2.2zł i nastepnie gaszenie popytu pod emisje, a na emisji da sie zarobic tylko trzeba zainwestowac a tego ludzie sie boja wiec wywalali
chcialem tak pogadac bo ta panika emisyjana jest jakos malo jasna dla mnie. fakt tu potrzeba kuli zeby wiedziec co gora zrobi. zobczymy co bedzie w najblizszym tygodniu. jesli jutro poziom 1.7 sie obroni to chyba idziemy dalej. kurs lecial ponizej 1.7 ale dosc szybko wrocil powyzej. mysle ze tu bedzie pozytywnie i ciekawie. zobaczymy :)
Jak kupiłeś to szybko sprzedaj, jak masz zamiar kupić to omijaj ten badziew szerokim łukiem. Przy takiej emisji to kurs jeszcze bardzo duuuuuuuuuuuuuuuuuuużo się osunie. Będą duże wahania aby pozawieszać ludzi na hakach.
Tu chodzi bardziej chyba o sposób prowadzenia polityki informacyjnej. Jeśli spółka ma plany do zrealizowania, które w przyszłości mogłyby się przełożyć na jej przychody, rentowność a w efekcie końcowym na wycenę akcji to emisja nie jest "złem" samym w sobie. Wystarczy prześledzić komuniktaty: 2 Luty '2017r informacja (pozytywna) dot współpracy z SAP 9 Luty '2017 bez zbędnych ceregieli spółka przedstawia GOTOWE projekty uchwał dot emisji akcji... Bez słowa komentarz na co, po co. ZERO informacji. Tak traci się zaufanie do spółki. A można było przy odrobinie profesjonalizmu zbudować kompletnie inny przekaz. Starają się o 1.9mln tylko moze się okazać iż to również nie wystarczy (wkład własny do dotowanych projektów, projekty SAP), więc co? na koniec roku kolejna emisja??? Ciekawi mnie cena emisyjna i kto to obejmie. W mojej ocenie obecni właściciele nie maja takich środków a 80% PP będzie skierowane do nich. Generalnie jeśli coś ma z tego być. To nawet ci co brali po 3.99zł :) w średnim czy dłuższym okresie wyjdą na swoje... Ale jak będzie wie posiadacz "kuli" no i może Zarząd...
Dnia 2017-02-16 o godz. 18:08 ~iwosev napisał(a): > Witam, czytam i czytam o tej emisji i jej mozliwych skutkach. jestem nowy w temacie gieldy wiec moze nie rozumiem niektorych spraw i moze ktos mnie oswieci merytoryczna wypowiedzia. > > 1. emisja nie mniej niz 1 akcja i nie wiecej niz 19800000 (jak dobrze pamietam. wiec chyba znaczy ze moga dokonac emisji w przedziale wyzej podanym. wiec moga ale nie musza > > 2. cena emisji 0.10gr co da 1980000 wiec jesli chodzi o kase na inwestycje albo kasa dla zarzadu jak pisza co niektorzy to troche slabo
Kolego ~iwosev, przed napisaniem postu wypadałoby najpierw przeczytać na tym forum trochę poprzednich wątków. Prawie w każdym z nich są przypuszczenia co do poziomu ceny emisyjnej którą określi Zarząd i która nie jest tożsama z ceną nominalną 10 gr. Tak że Twoje wyliczenia że emisja da 1980000 zł byłyby słuszne gdyby cena emisyjna wynosiła 10 gr. Osobiście nie wierzę w tak niską cenę emisyjną, wiele osób na forum uważa że to będzie 80 gr do nieco ponad 1 zł. Przy cenie emisyjnej 1 zł emisja da prawie 20 mln zł.