• do poczytania Autor: ~voodz [89.64.55.*]
    http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/cityspace-bedzie-mialo-biura-serwisowane-w-7,246,0,2263030.html

CitySpace (d. Compass Offices) - należące do Echo Investment - rozszerzy swoją ofertę biur serwisowanych do siedmiu lokalizacji w Polsce w najbliższych tygodniach. Nowe centra biznesowe otworzy we Wrocławiu, Katowicach oraz Gdańsku.
    "Kolejne otwarcia będą miały miejsce we Wrocławiu (Nobilis Business House), Katowicach (Supersam) i Gdańsku (Tryton Business House)" - czytamy w komunikacie.
    "Do końca roku planujemy pojawić się jeszcze w 3-4 miejscach w miastach regionalnych. O szczegółach poinformujemy, gdy będziemy bliżej finalizacji umów" - dodał dyrektor zarządzający CitySpace Sebastian Rączkowski, cytowany w komunikacie.
    Biura serwisowane CitySpace będą zlokalizowane w oddawanych do użytku inwestycjach Echo.
    "Dołączenie do rodziny Echo Investments otworzyło przed nami możliwości, które dotychczas były poza naszym zasięgiem. Mamy dziś do dyspozycji powierzchnie w świetnych lokalizacjach, zapewniające najemcom najwyższy standard pracy" - skomentował Rączkowski.
    Operator uzupełnił ofertę także o dotąd niespotykany na polskim rynku produkt  elastyczny open space. To rozwiązanie dla zespołów liczących od kilkudziesięciu do ponad stu osób, podano także w materiale.
    Przed końcem ubiegłego roku CitySpace powiększyło się o trzecią lokalizację w Warszawie (Park Rozwoju na Mokotowie) oraz pierwsze centrum biznesowe poza stolicą - w krakowskim O3 Business Campus.
    CitySpace (d. Compass Offices) należy do grupyEcho Investment. Echo Investment realizuje inwestycje w czterech głównych sektorach rynku nieruchomości: budownictwie mieszkaniowym, centrach handlowych, budownictwie biurowym oraz hotelowym. Od 1996 roku spółka notowana jest na GPW. Od 2015 roku Echo jest częścią grupy kapitałowej Griffin Real Estate - Oaktree - PIMCO.

w poście z poziomem wynajmu biurowców( https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=5104833&strona=1 ) zostały już ujęte umowy na Nobilis i Tryton, natomiast najistotniejszy fragment pogrubiłem powyżej, w połączeniu z deklaracją " Compass Offices ze wsparciem Echo Investment będą rozwijać przyjęty model biznesowy w nowych lokalizacjach, przede wszystkim budynkach realizowanych przez Echo Investment", można mieć przypuszczenia, że pewne oczekiwania się spełnią.........

• Re: do poczytania Autor: ~kris [217.99.23.*]
    dzieki vodzu za info i wklad pracy....ten baton po lewej prawie rowny temu po prawej a roznica 4 gr.
    No niech ktos zgadnie co sie stanie zaraz?
    Ja daje sobie paznokcie przyciac ze ten prawy runie rychlo!!!

pozdro echowcom!
  • Re: do poczytania Autor: krisowo [83.22.218.*]
    Witam Panowie,

Dopiero co zaczynam swoją przygodę z giełdą, jestem też nowy na forum - chciałbym zapytać co rozumiecie pod pojęciem "baton"?
  • Re: do poczytania Autor: ~echoes [213.108.80.*]
    "Baton" to zlecenie kupna lub sprzedaży dużej ilości akcji po określonej cenie. Batony po stronie sprzedaży nie są za bardzo słodkie :-). Na naszej Spółce taki baton od paru sesji wisi - np. sprzedaż 73000 akcji po 6,13 zł. Jak pojawi się popyt na taką ilość po takiej cenie, to batonik będzie zjedzony. Miejmy nadzieję, że już niebawem lub też jakiś żartowniś w końcu schowa tego batonika.
  • Re: do poczytania Autor: ~Piotr [94.254.129.*]
    Ale piękna sytuacja po obu stronach stoją batoniki i każdy czeka na rozwój sytuacji. Jakieś info dałoby impuls do połknięcia batona po prawej. Zapowiada się bardzo dobrze, cierpliwości.
  • Re: do poczytania Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-02-16 o godz. 09:22 ~Piotr napisał(a):
    > Ale piękna sytuacja po obu stronach stoją batoniki i każdy czeka na rozwój sytuacji. Jakieś info dałoby impuls do połknięcia batona po prawej. Zapowiada się bardzo dobrze, cierpliwości.

info się pojawiają, 4000 m2 wynajmu w symetris 2, gdy do końca roku jeszcze daleko,
    wzrost znaczny sprzedaży mieszkań w porównaniu z poprzednim rokiem,
    w 2q rusza budowa i pewnie przedsprzedaż browarów warszawskich etap 2 (z etapu 1 po niecałych 4 miesiącach zostało tylko 14%)
    niedługo pewnie coś usłyszymy o beethovena (biurowiec) etap 1 rozpoczęcie budowy 1q 2017
    no i ciekawe jak idą negocjacje w sprawie powiększenia banku ziemi..
  • Re: do poczytania Autor: krisowo [83.29.172.*]
    Dzięki za objaśnienie batonów:)

Być może głupie pytanie ale w jaki sposób można zobaczyć gdzie te batony są ustawione? Korzystam z oprogramowania DM Bos banku i w szczegółach waloru widzę jedynie kilka małych zleceń.
    Dnia 2017-02-16 o godz. 10:54 krisowo napisał(a):
    > Dzięki za objaśnienie batonów:)
    >
    > Być może głupie pytanie ale w jaki sposób można zobaczyć gdzie te batony są ustawione? Korzystam z oprogramowania DM Bos banku i w szczegółach waloru widzę jedynie kilka małych zleceń.

nie znam systemu DM Bos banku, zazwyczaj za darmo jest wgląd "na żywo" w 1 najlepszą ofertę sprzedaży i kupna, a 5 najlepszych ofert jest już płatnych, musisz dokładnie przeczytać regulamin i dodatkowe opłaty...
    natomiast jeżeli nie zależy Tobie na info na żywo i mogą być z kilkunastu min opóźnieniem to możesz skorzystać np z

http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/notowania?wlid=27&okresy=1

• Re: do poczytania Autor: ~dami [5.184.240.*]
    Wystarczy ,że w bosiu na swym koncie int.otworzysz nol-3 i jeśli masz pakiet zielony 5/ofert k i s/ to widać jak na dłoni.Podejrzałem to u znajomego co jest w bosiu..
  • Re: do poczytania Autor: ~dami [5.184.240.*]
    To była odp.dla krisowo
  • Re: do poczytania Autor: yorgus25 [91.195.57.*]
    Ja w Alior Banku też nie mam tej opcji. Da się to wykupić??
  • Re: do poczytania Autor: ~ciekawski [178.42.99.*]
    voodzu jak zwykle trzyma poziom :) Dzięki!
    Proszę bardzo,
    Ja się zawsze chętnie dziele info, bo to uspokaja ludzi i dobrze jest wiedzieć co się dzieje w i wokół firmy, a echo ma naprawdę wiele powiązań i trudno jest wszystkie śledzić.
    Lubię też myśleć, że dzięki temu mamy mniej pesymistów :) i trochę to zniechęca spekulantów..

• Re: do poczytania Autor: ~kris [217.99.23.*]
    wg mnie tu najbardziej czytelne wszystko jest odnosnie batonow https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/ech
  • Re: do poczytania Autor: tomasino [83.137.1.*]
    Dzieki Kris ! dla mnie też mocno przydatny link
  • Re: do poczytania Autor: krisowo [83.29.172.*]
    Ja również dziękuję za pomoc i objaśnienie sprawy!
[x]
ECHO 0,75% 5,40 2026-02-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.