Zakładałem, że 4Q też powinien być niezły (biorąc pod uwagę systematyczną poprawę w poprzednich kwartałach), ale te wyniki przebiły wszelkie moje oczekiwania!
Spółka ma kapitalizację 12 mln zł, a zysk netto za cały 2016 r. = 1,59 mln zł, a EBIT = 1,96 mln zł
Daje to C/Z na poziomie ok. 7,5! Daje to EBIT na poziomie ok. 6! Zysk netto wzrósł względem 2015 r. o blisko 430%!
Gdyby akcje były po około 4 zł, to wskaźnik C/Z byłyby na poziomie 15 (zatem nie byłyby nawet jakoś przegrzany, a raczej osiągnąłby równowagę rynkową)
W dodatku spółka od lat płaci dywidendę, więc pewnie i w tym roku wypłaci, ale trzeba póki co poczekać na decyzje WZA.
Brawo dla zarządu za 2016 r., brawo również za decyzję o wcześniejszej publikacji wstępnych wyników!
zabawne. po obejrzeniu wyników też pomyślałem o 4 zł. Zobaczymy, czy ten progress zostanie utrzymany czy też to jednorazowy wyskok. Obstawiam jednak, że biznes księgowy wyszedł na prostą
Sam wynik za 4Q wygląda jeszcze bardziej okazale wygląda patrząc na skalę i dynamikę poprawy. W 4Q 2016 ok. 3,52 mln zł przychodów (vs 2,65 mln w 4Q 2015) EBIT 0,72 mln zł w 4Q 2016 vs 46 tys zł w 4Q 2015 Zysk netto 0,55 mln zł w 4Q 2016 vs 36 tys. zł w 4Q 2015 Pięknie!
Jak by poparli te wstępne wyniki jeszcze jakimiś dwoma dodatkowymi umowami to 4 zł byłoby bardzo szybko. A tak to nikt nie wie co się stanie jak widełki puszczą.
mm, to jak na razie gratulacje :) ja tez z rana dobrałem Teraz jesteśmy na technicznym oporze w okolicy 2,5. Pewnie tak z biegu nie uda się pokonać, ale patrze na spółkę długotermiwnowo wiec nie martwi mnie ten opor.