- przychody 3 153 mln (1 200 mln w 2015) - zysk 35 mln (15 mln w 2015) - kapitał własny 57 mln (26 mln w 2015) - inwestycje długoterminowe 10 mln (2 mln w 2015)
Firma mega się rozwija, od marca wchodzi pakiet przewozowy jesli w tym roku będą rosnąć podobnie to warto mieć ich akcje.
W IV kwartalne wypracowali mniejszy zysk, ale nie mozna powiedzieć ze nie rosną. Maja coraz większe przychody, obracają coraz to większymi pieniędzmi i perspektywy są bardzo sprzyjające. Nie wiem czemu cały czas naganiasz na spadki, ale nie masz żadnych argumentów po swojej stronie poza gorszym zyskiem za 4 kwartał.
Jakie naganiam? Rynek w tym ty , spodziewał się dwucyfrowego zysku netto, a tu dramatyczny spadek. Ale wszystko jest ok, bo masz akcje? To nie tak. Nie jest ok. Mam cie zawstydzić i znaleźć dowody na wysokie oczekiwania??? Przy takich przychodach, taki zysk to kaplica...
Spadek jutro na pewno będzie. Na giełdzie nie ma firmy która kwartał do kwartału pokazywała coraz to lepsze zyski. Ja na Oniko juz sporo zarobiłem,ale dalej patrze na nią jak na inwestycje długofalowa i na ta chwile nie widze podstaw żeby wycofac swoje aktywa.
Dnia 2017-02-14 o godz. 19:40 ~baret napisał(a): > ponad 3 krotnie wieksze przychody a zysk słabszy niż rok temu - ale to przez szarą strefę :)buahahahahahha
Otóż to, ja ten komentarz do wyników odbieram jak plucie w twarz drobnym inwestorom mówiąc, że to deszcz pada :( , dodatkowo już od miesięcy ktoś wiedział o tych trzech milionach na minus w bilansie i walił w odbierających papier jak do kaczek :D, no i wisienka na torcie program motywacyjny. Dla mnie ta spółka inwestycyjnie się skończyła, jestem bardzo rozczarowany, liczyłem na utrzymanie zysku z poprzedniego kwartału. Jak widać w Polsce grunt to kogoś wydoić a w tym przypadku kolejny raz byli to drobni.
Dnia 2017-02-14 o godz. 20:11 lawyer_mz napisał(a): > Dnia 2017-02-14 o godz. 19:40 ~baret napisał(a): > > ponad 3 krotnie wieksze przychody a zysk słabszy niż rok temu - ale to przez szarą strefę :)buahahahahahha > > Otóż to, ja ten komentarz do wyników odbieram jak plucie w twarz drobnym inwestorom mówiąc, że to deszcz pada :( , dodatkowo już od miesięcy ktoś wiedział o tych trzech milionach na minus w bilansie i walił w odbierających papier jak do kaczek :D, no i wisienka na torcie program motywacyjny. Dla mnie ta spółka inwestycyjnie się skończyła, jestem bardzo rozczarowany, liczyłem na utrzymanie zysku z poprzedniego kwartału. Jak widać w Polsce grunt to kogoś wydoić a w tym przypadku kolejny raz byli to drobni. >
Podpisuję się pod tekstem. KNF powinien coś robić w takich sytuacjach jak tutaj. Szlag może człowieka trafić jak się na takie coś nacina i traci ciężko zarobione pieniądze. Banda cwaniaczków, która uwierzyła że złapała Boga za nogi, doi spółkę z kasy i robi z drobnych barany do strzyżenia.