• Raport Autor: ~kola [138.197.136.*]
    Raport jak raport szału nie ma. Zaczyna się podbieranie po 0,09.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.11.147.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Raport Autor: ~adi [94.254.242.*]
    a gdzie można przeczytać?
  • Re: Raport Autor: ~Ja [83.6.74.*]
    Infostrefa
  • Re: Raport Autor: ~adi [94.254.242.*]
    Patrząc na dzisiejszy ruch to szału tam nie ma.
  • Re: Raport Autor: ~Janusz [193.35.36.*]
    No i doopa. Papier toaletowy. A miało być tak pięknie.
  • Re: Raport Autor: ~obserwator [78.88.31.*]
    Jedno jest pewne nie słodzą jak w marcu, więc jest szansa że zacznie się jakiś pozytywny ruch.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.65.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.74.44.*]
  • Re: Raport Autor: ~złodzieje [178.235.65.*]
    To jak to jest wczoraj był,a dziś już nie ma - tzn był dla wtajemniczonych ?!!!!!!!
  • Re: Raport Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Dnia 2017-02-15 o godz. 09:44 ~złodzieje napisał(a):
    > To jak to jest wczoraj był,a dziś już nie ma - tzn był dla wtajemniczonych ?!!!!!!!

Wejdź sobie na stronę główną newconnect albo na infosfere,raport jest więc nie wymyślaj.
  • Re: Raport Autor: ~gracz [192.241.186.*]
    Dnia 2017-02-15 o godz. 09:52 ~pst napisał(a):
    > Dnia 2017-02-15 o godz. 09:44 ~złodzieje napisał(a):
    > > To jak to jest wczoraj był,a dziś już nie ma - tzn był dla wtajemniczonych ?!!!!!!!
    >
    > Wejdź sobie na stronę główną newconnect albo na infosfere, raport jest więc nie wymyślaj.

Co ludzie robią na giełdzie jak nie wiedzą gdzie się raporty sprawdza :)) Pewnie ten co wczoraj wziął koło 100k za 0,09 dziś wywalił po 0,08 :))))
  • Re: Raport Autor: lasekdrugi [185.44.172.*]
    tu jest

http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/26413108,presto-sa-2-2017-raport-kwartalny-za-czwarty-kwartal-2016-roku

przychody to masakra
  • Re: Raport Autor: ~gracz [192.241.186.*]
    Jak to u nich raport w IV kw.

Zysk netto jest nieco niższy od tego z IV kwartału w ubiegłym roku 1,5 na 1,3mnl zł

Zapraszam na 0,07 :)

• Re: Raport Autor: ~wolny [198.21.21.*]
    Dnia 2017-02-15 o godz. 10:06 ~gracz napisał(a):
    > Jak to u nich raport w IV kw.
    >
    > Zysk netto jest nieco niższy od tego z IV kwartału w ubiegłym roku 1,5 na 1,3mnl zł
    >
    > Zapraszam na 0,07 :)
    >

nie wiem, który raport kolega/koleżanka czytał ale ja widzę inne dane:
    N. Zysk (strata) netto (K - L - M) 1 330 485,06 -33 034,51 1 535 700,02 132 377,07

gdzie IV Q 2015 IV Q 2016 I-IV Q 2015 I- IV Q 2016

widać gołym okiem że w samym IV Q 2016 mamy stratę -33 tysi w stosunku do 1,3 mln na plusie rok wcześniej, a za cały rok 2016 zysk netto jest ponad 10 razy mniejszy niż w 2015.....

widać gołym okiem tendencję spadkową i dlatego uważam że jeśli jakiś gruby nie będzie skupował akcji (bronił kursu), to 6 groszy będzie niedługo normą....
  • Re: Raport Autor: ~linda [89.36.215.*]
    Dnia 2017-02-15 o godz. 11:20 ~wolny napisał(a):
    > Dnia 2017-02-15 o godz. 10:06 ~gracz napisał(a):
    > > Jak to u nich raport w IV kw.
    > >
    > > Zysk netto jest nieco niższy od tego z IV kwartału w ubiegłym roku 1,5 na 1,3mnl zł
    > >
    > > Zapraszam na 0,07 :)
    > >
    >
    > nie wiem, który raport kolega/koleżanka czytał ale ja widzę inne dane:
    > > N. Zysk (strata) netto (K - L - M) 1 330 485,06 -33 034,51 1 535 700,02 132 377,07
    > >
    > gdzie IV Q 2015 IV Q 2016 I-IV Q 2015 I- IV Q 2016
    > >
    > >
    > widać gołym okiem że w samym IV Q 2016 mamy stratę -33 tysi w stosunku do 1,3 mln na plusie rok wcześniej, a za cały rok 2016 zysk netto jest ponad 10 razy mniejszy niż w 2015.....
    >
    > widać gołym okiem tendencję spadkową i dlatego uważam że jeśli jakiś gruby nie będzie skupował akcji (bronił kursu), to 6 groszy będzie niedługo normą....

Od dłuższego czasu ciągle sie mieli po 0,08,będzie już koło 4, 5 mln akcji, staneło na 0,08 w grudniu.

Dobrze podał, jest to w raporcie, w poprzednim jest inna wzmianka w tej pozycji. Gdzie błąd czy nie błąd?

str 31.
    Analiza jednostkowego rachunku zysków i strat oraz cash flow

... Zysk netto jest nieco niższy od tego z IV kwartału w ubiegłym roku 1,5 na 1,3mnl zł.

• Re: Raport Autor: ~cashflow [59.152.219.*]
    W raporcie podano:

>Analiza jednostkowego rachunku zysków i strat oraz cash flow
    Zysk netto jest nieco niższy od tego z IV kwartału w ubiegłym roku 1,5 na 1,3mnl zł.

Skonsolidowane przychody całej grupy w IV kwartale to 1,37 mln zł.

W cash flow pod uwagę brane są 3 podstawowe grupy działalności danego przedsiębiorstwa: działalność operacyjna, działalność inwestycyjna,działalność finansowa.

Przewaga oceny dokonanej przy wykorzystaniu rachunku przepływów pieniężnych cash flow wynika z faktu, iż jest on znacznie mniej podatny na manipulacje w porównaniu do wyniku finansowego.

Cash flow znacznie lepiej spełnia rolę wskaźnika potencjału finansowego niż bilans.

Cash flow - zaraz za bilansem oraz rachunkiem zysków i strat stanowi trzeci element sprawozdania finansowego.
    Jest uzupełnieniem dwóch pozostałych zestawień, jednak w porównaniu do nich jest bardziej przejrzystym źródłem informacji o zyskowności i płynności finansowej spółki.

Bilans wraz z rachunkiem zysków i strat uwzględniają wiele wartości szacunkowych, takich jak rezerwy, wyceny, przyjęte stawki amortyzacyjne itp. W rezultacie mogą przedstawiać mylny stan finansowy przedsiębiorstwa. Odmiennie od tego, w rachunku przepływów pieniężnych uwzględniane są faktycznie zaistniałe przepływy pieniężne. Stanowi zatem znacznie lepszy wskaźnik w ocenie potencjału finansowego przedsiębiorstwa.

A co na to ci co zachęcają do ewakuacji i tak martwią się o kapitał innych, charytatywnie to robią?
    Może dlatego przemieliło się tyle mln po 0,08 ?
    Każdy zrobi jak uważa, nie trzeba zachęcać tutaj ludzi do ucieczki czy kupna.
  • Re: Raport Autor: ~Aaa [82.145.222.*]
    Rachunek zyskow i strat zestawienie roczne

ROE: wzrost o 8.62% r/r

ROA: wzrost o 119.68% r/r

Marza zysku ze sprzedazy: wzrost o 22.31% r/r

Marza zysku brutto ze sprzedazy: wzrost o 22.31% r/r

Rentownosc operacyjna aktywow: wzrost o 116.14% r/r
    1. cash flow to nie zysk/strata netto, a tak podawał mój przedmówca, co było oczywistą manipulacją.
    2. cash folwem też można manipulować...
    3. rozumiem że mój post mógł zostać zinterpretowany jako naganianie na sprzedaż, ale tak widzę obecną sytuację na tej spółce:
    3.1 lepiej nie kupować teraz tylko poczekać
    3.2 jak się ma akcje to lepiej sprzedać ze stratą i potem odkupić po lepszej cenie
    4. każdy ma swój rozum, i zrobi jak uważa

• Re: Raport Autor: ~Aaa [82.145.221.*]
    Wolny, on tam nie podal ze cash flow to zysk, strata netto, zle czytasz i wprowadzasz w błąd.
    Wyraznie pisze ze bierze sie pod uwage dzialalnosc operacyjna, inwestycyjna, finansowa.
    Pierwsze 4 linijki co podal to jest z raportu podsomowanie, reszta to opis cf, zgadza sie.
    Dnia 2017-02-15 o godz. 13:12 ~wolny napisał(a):
    > 1. cash flow to nie zysk/strata netto, a tak podawał mój przedmówca, co było oczywistą manipulacją.
    > > 2. cash folwem też można manipulować...
    > 3. rozumiem że mój post mógł zostać zinterpretowany jako naganianie na sprzedaż, ale tak widzę obecną sytuację na tej spółce:
    > > 3.1 lepiej nie kupować teraz tylko poczekać
    > 3.2 jak się ma akcje to lepiej sprzedać ze stratą i potem odkupić po lepszej cenie
    > 4. każdy ma swój rozum, i zrobi jak uważa
    >

Gdzie napisałem że cash flow to zysk,strata netto? Zacytuj mi skoro manipuluje bo to ty próbujesz manipulować na to wygląda.

Piszesz ze lepiej sprzedać jak się ma akcje i odkupić po lepsze cenie, sprzedałeś?
    Dnia 2017-02-15 o godz. 13:36 ~cashflow napisał(a):
    > Dnia 2017-02-15 o godz. 13:12 ~wolny napisał(a):
    > > 1. cash flow to nie zysk/strata netto, a tak podawał mój przedmówca, co było oczywistą manipulacją.
    > > > 2. cash folwem też można manipulować...
    > > 3. rozumiem że mój post mógł zostać zinterpretowany jako naganianie na sprzedaż, ale tak widzę obecną sytuację na tej spółce:
    > > > 3.1 lepiej nie kupować teraz tylko poczekać
    > > 3.2 jak się ma akcje to lepiej sprzedać ze stratą i potem odkupić po lepszej cenie
    > > 4. każdy ma swój rozum, i zrobi jak uważa
    > >
    >
    > Gdzie napisałem że cash flow to zysk,strata netto? Zacytuj mi skoro manipuluje bo to ty próbujesz manipulować na to wygląda.
    >
    > Piszesz ze lepiej sprzedać jak się ma akcje i odkupić po lepsze cenie, sprzedałeś?

ad. pytania 1: nie Ty tylko mój "pierwszy" przedmówca, cytuję:
    "Jak to u nich raport w IV kw.

Zysk netto jest nieco niższy od tego z IV kwartału w ubiegłym roku 1,5 na 1,3mnl zł

Zapraszam na 0,07 :)"

ad pytania 2, nie sprzedałem bo nie miałem, zastanawiałem się czy kupić i czekam, patrz mój punkt 3.1 :)
    OK zwracam honor ale zwrócę tez uwagę że to co podał twój przedmówca to jest z raportu spółki w punkcie: Analiza jednostkowego rachunku zysków i strat oraz cash flow

"Zysk netto jest nieco niższy od tego z IV kwartału w ubiegłym roku 1,5 na 1,3mnl zł"

Mniejsza z tym, niech sobie tamten czeka na 0,07.

Jest to spółka z rynku NC a tutaj to wszystko możliwe, raporty raportami a kursy kursami.
    A rano taka panika, ucieczki, ewakuacje i co tylko jeszcze a tu ktoś zamiótł wszystko po 0,08 :)
  • Re: Raport Autor: ~Janusz [176.221.123.*]
    Zastanawia mnie w raporcie koszt budy dla psa za 6 baniek
  • Re: Raport Autor: ~Antykominiarz [66.249.93.*]
    Wot ~ kominiarz rży ze śmiechu...tylu udało mu się zakotwiczyć nagonką permanentną od samego szczytu kursu
  • Re: Raport Autor: ~Antoni [83.10.142.*]
    Dnia 2017-02-15 o godz. 16:34 ~Antykominiarz napisał(a):
    > Wot ~ kominiarz rży ze śmiechu...tylu udało mu się zakotwiczyć nagonką permanentną od samego szczytu kursu

Obraz raportu nie napawa optymizmem na przyszlosc a wprowadzenie przez fiskusa już od stycznie 2017 roku tzw VAT-u  odwróconego dla   producentow materiałów budowlanych  na polskim rynku  dobije firmy budowlane i tychże producentow .

• Re: Raport Autor: ~Aaa [82.145.222.*]
    Dlatego mozna oddac za 8. Nc to jedna wielkoa spekulacja. Zechcą to ruszy, nie zechcą to nie ruszy.
[x]
PRESTO 0,00% 0,04 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.