pięknie c/z = 4,2 :)) oddłużyli się ale ciągle mają 6 dużych baniek w kasie i 1,8 bani w akcjach własnych zatrudniają ludzi, przychody rosną, nie ogarniają roboty tyle jej mają nic tylko zrobić +200% na kursie w 2017 r.
Mam jeszcze dwie takie spółki. Są super i obie warte 2x obecny kurs, brak obrotów, a jakieś młotki sypią...:( Mało na NC niestety jakiejś racjonalności...
Wynik za IQ 2016 był najwyższy w historii firmy (zarobili 2mln netto, a od 2011-2015 zarabiali śrd. po 700k w IQ) przez co będzie bardzo trudno im go powtórzyć, i może o to chodzi że wyceniany jet tak jak jest.
co do rewelacyjnego wyniku za I kw 2016 wyjaśnienie (lakoniczne) było w raporcie, cytat poniżej: "Należy zauważyć, że pierwszy kwartał bieżącego roku był nietypowy, z uwagi na kumulację projektów których rozliczenie nastąpiło w tym okresie i pozytywnie wpłynęło na zysk spółki, podobnie jak pierwszy kwartał 2014 roku, a przeciwnie do pierwszego kwartału 2015 roku."
nie jest wcale wykluczone, że w którymś kwartale znowu skumulują im się oddane projekty, ciągle mamy niezakończony ogromny projekt dla DPD, który może być przepustką na pół Europy ale nawet jakby spółka zarabiała 2,5 mln zł netto rocznie, to c/z wyniesie 6,5 średnia c/z dla spółek z indeksu SP500 to aktualnie 25 czyli jakby wziąć to jako wartość bazową godziwa wycena eon to: 62 mln zł to daje kurs na poziomie 33,73 zł/akcję skorygowałem to oczywiście o 221.165 akcji własnych jakie posiada eon, bo one powinny mocno podnosić wartość spółki
co dalej? moim zdaniem spółka będzie szukała inwestora na posiadany pakiet akcji własnych co przy obecnym kursie powinno dać im 1,8 mln zł + 5,9 mln zł jakie mieli w kasie na koniec zeszłego roku zadłużenie spłacili w dużej mierze i obecny stan jest w normie, ale jak nie znajdą czegoś fajnego do przejęcia to logika nakazywałaby zmniejszać koszty obsługi zadłużenia mają ogromną nadpłynność i muszą coś z tym fantem zrobić i zapewne mocno kombinują co, moim zdaniem coś przejmą w najbliższym czasie
@ "moim zdaniem spółka będzie szukała inwestora na posiadany pakiet akcji własnych" Rzecz powiedziałbym nieunikniona. No chyba , że umorzą. Jeszcze raz twierdzę, że te zmiany w radzie nadzorczej i ulokowanie tam byłego Prezesa Zarządu Cube.ITG to początek czegoś większego.
Dnia 2017-02-28 o godz. 21:43 ~petrodolar napisał(a): > @ "moim zdaniem spółka będzie szukała inwestora na posiadany pakiet akcji własnych" > Rzecz powiedziałbym nieunikniona. No chyba , że umorzą. > Jeszcze raz twierdzę, że te zmiany w radzie nadzorczej i ulokowanie tam byłego Prezesa Zarządu Cube.ITG to początek czegoś większego.
ok, wszystko fajnie jedna rzecz niepokoi, że Stefek nie sprzedał swojego pakietu np. Kujawie, tylko rzeźbi przez giełde, stawiając jakieś ukryte zlecenia na 8 zł, wcześniej na 8,09 zł (przy okazji powtarzam, nie kupować z prawej !!!) to oraz to, że tak długo trzymają akcje własne na rachunku niestety pokazuje, że nie ma chętnych żeby zainwestować w EON w granicach 10-15% udziału w kapitale zakładowym spółka nie jest trendy, ale np. 11bit też do końcówki 2014r nikt się nie interesował, od tamtej pory +1800%
to ciekawe ktoś sprzedawał a nikt nie kupował? zawsze ktoś sprzedaje i zawsze ktoś kupuje, na tym polega handel teraz jest 8 zł a nie 6 i na 8 zł stoi ok 6500 akcji ukryte na sprzedaży jestem na 99% pewny że to Stefcio niech się pomęczy trochę :)
Dnia 2017-03-01 o godz. 09:16 ~Dr_Yry napisał(a): > niech się pomęczy trochę :)
a jest skłonny sypać znacznie niżej wiem bo zsypał mi po 5,81; 5,85 czy nieco powyżej 6 pln tak więc skoro tam sypał, to jak się wymęczy odpowiednio to wróci tam znowu....chyba że Stefek liczy że tajemniczy kapitał wciągnie mu po 8 pln