Dawno większej bzdury nie przeczytałem. Czym poparta jest teoria o możliwym wezwaniu? Pakietami? Ja podam teorię dlaczego nie będzie. Kto mógłby ogłosić wezwanie? Chińczycy? Po co mieliby to robić. On specjalnie wprowadzali na gieldę mniejsze pakiety akcji, zabierali kasę i znikali z rynku. Nawet nie maja firm do obsługi PR. Tak jest ze wszystkimi pozostałymi chińskimi spółkami u nas i na giełdzie we Frankfurcie.
Dnia 2017-02-14 o godz. 12:50 ~ppłk napisał(a): > Dawno większej bzdury nie przeczytałem. Czym poparta jest teoria o możliwym wezwaniu? Pakietami? > Ja podam teorię dlaczego nie będzie. > Kto mógłby ogłosić wezwanie? Chińczycy? Po co mieliby to robić. On specjalnie wprowadzali na gieldę mniejsze pakiety akcji, zabierali kasę i znikali z rynku. Nawet nie maja firm do obsługi PR. > Tak jest ze wszystkimi pozostałymi chińskimi spółkami u nas i na giełdzie we Frankfurcie. >
Ja nawet nie rozumiem, po co dalej tkwią na polskiej giełdzie. Masz na ten temat jakąś teorię? Przecież z tym wiążą się opłaty, prawda, że oszczędzają na firmie od PR i na stronie internetowej (którą mój sąsiad zrobiłby efektowniejszą) z częścią nieaktualizowaną od lat (kłania się chociażby dział "dla inwestorów" haha, czy nawet strona główna z "niusami" sprzed paru lat). Co im daje bycie spółką publiczną? Normalnie daje kapitał, a poza tym prestiż, wiarygodność. A im co? Żadne z tych rzeczy, patrząc na kurs można by sądzić, że to jakaś firma-duch czy też bankrut...