• pachnie wezwaniem Autor: ~res [88.156.116.*]
    obserwując nerwowo wystawiane pakiety akcji wnioskuję, że dojdzie do wezwania po znacząco wyższym kursie
  • Re: pachnie wezwaniem Autor: ~ppłk [195.187.100.*]
    Dawno większej bzdury nie przeczytałem. Czym poparta jest teoria o możliwym wezwaniu? Pakietami?
    Ja podam teorię dlaczego nie będzie.
    Kto mógłby ogłosić wezwanie? Chińczycy? Po co mieliby to robić. On specjalnie wprowadzali na gieldę mniejsze pakiety akcji, zabierali kasę i znikali z rynku. Nawet nie maja firm do obsługi PR.
    Tak jest ze wszystkimi pozostałymi chińskimi spółkami u nas i na giełdzie we Frankfurcie.

• Re: pachnie wezwaniem Autor: ~cezar [217.99.114.*]
    Dnia 2017-02-14 o godz. 12:50 ~ppłk napisał(a):
    > Dawno większej bzdury nie przeczytałem. Czym poparta jest teoria o możliwym wezwaniu? Pakietami?
    > Ja podam teorię dlaczego nie będzie.
    > Kto mógłby ogłosić wezwanie? Chińczycy? Po co mieliby to robić. On specjalnie wprowadzali na gieldę mniejsze pakiety akcji, zabierali kasę i znikali z rynku. Nawet nie maja firm do obsługi PR.
    > Tak jest ze wszystkimi pozostałymi chińskimi spółkami u nas i na giełdzie we Frankfurcie.
    >

Ja nawet nie rozumiem, po co dalej tkwią na polskiej giełdzie. Masz na ten temat jakąś teorię? Przecież z tym wiążą się opłaty, prawda, że oszczędzają na firmie od PR i na stronie internetowej (którą mój sąsiad zrobiłby efektowniejszą) z częścią nieaktualizowaną od lat (kłania się chociażby dział "dla inwestorów" haha, czy nawet strona główna z "niusami" sprzed paru lat). Co im daje bycie spółką publiczną? Normalnie daje kapitał, a poza tym prestiż, wiarygodność. A im co? Żadne z tych rzeczy, patrząc na kurs można by sądzić, że to jakaś firma-duch czy też bankrut...
[x]
PEIXIN -11,30% 1,02 2019-04-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.