Nikt kto zna spółkę nie oczekiwał większego zarobku. Mnie raport ogromnie cieszy, widać że Pilab zaistniał na firmanencie i zaczął mieszać w kotle. :) Technologia działa co jest udowadniane jak widzimy coraz szerszemu gronu. :) Taka ilość działań przełoży się w końcu na wzrost ilości komercyjnych wdrożeń i liczbę referencji. Nasz rynek nie jest kluczowy dla wzrostu firmy, ale bez wdrożeń u nas nie ruszymy w USA, a tam są prawdziwe pieniądze i pod to ja osobiście zainwestowałem tu kasę, a nie pod wdrożenia w Polsce. :) Zaistniejemy szeroko w Polsce to szeroki strumień USD wpłynie do spółki np. tytułem nowej emisji ...... itd. itp.
Czyli zarobili w 2016 1 milon 747 tys. a poza tym 753 tys kontrahenci nie zdązyli wpłacić do Pilabu w 2016 bo kontrakty były zawarte w grudniu lub płatnośc jest w miarę postępów wdrażania lub na koniec wdrożenia, to swietna wiadomość. Tak mi się wydawało, że kwota zarobiona w 2016 jest za niska. Jeżeli mamy w 2017 zapewnione 2,5 miliona zł to trzymam swoje akcje i nie sprzedaje i to samo radzę innym. to oznacza że mamy 10 milonów do przepalenia co starcza na rok i kawałek i jeszcze trochę zarobimy to starczy na 2018. a wtym czasie rozwój i sprzedaż. Alleluja i do przodu
Dokładnie to samo uważam co powyżej ,raport jest dobry.Pilnie poszukują ludzi do sprzedaży co oznacza że jest popyt i o to w tym wszystkim chodzi. Co mi się bardzo spodobało w raporcie to że należy bacznie obserwować komunikaty giełdowe ,to jest chyba przekaz że w najbliższym czasie będzie ciekawie.
Wiecie co jest fajne w tej spółce, że akcje na razie nie są rozwodniane, tj. nie następuje masowe emisje akcji celem pozyskania kasy od inwestorów. Ciekawe jak długo to potrwa? na dzień dzisiejszy lubię Piećko
dlatego tutaj wszyscy jesteśmy , ich celem jest wbicie chorągiewki na szczycie i to mi się bardzo podoba że nie szukają półśrodków tylko albo wszystko albo nic.Równie dobrze wystarczyłoby działać na rynku krajowym i też byłoby Ok ale oni dobrze wiedzą że za oceanem jest spełnienie ich celów i naszych poniekąd też. Temat Big Data to jest to o czym praktycznie zaczyna się mówić non stop . I o to chodzi.