• szklanka do połowy pełna czy pusta? Autor: ~olek [188.146.76.*]
    ja widzę już do połowy pełną
  • Re: szklanka do połowy pełna czy pusta? Autor: ~robert [83.31.139.*]
    ja też, co by nie mówić rekordowy kwartał pod względem przychodów :)
  • Re: szklanka do połowy pełna czy pusta? Autor: ~ania2 [5.172.255.*]
    na razie brak sprzedających , co chyba należy interpretować pozytywnie
  • Re: szklanka do połowy pełna czy pusta? Autor: ~Chudy [213.158.223.*]
    Cześć!

Nikt kto zna spółkę nie oczekiwał większego zarobku. Mnie raport ogromnie cieszy, widać że Pilab zaistniał na firmanencie i zaczął mieszać w kotle. :) Technologia działa co jest udowadniane jak widzimy coraz szerszemu gronu. :) Taka ilość działań przełoży się w końcu na wzrost ilości komercyjnych wdrożeń i liczbę referencji. Nasz rynek nie jest kluczowy dla wzrostu firmy, ale bez wdrożeń u nas nie ruszymy w USA, a tam są prawdziwe pieniądze i pod to ja osobiście zainwestowałem tu kasę, a nie pod wdrożenia w Polsce. :) Zaistniejemy szeroko w Polsce to szeroki strumień USD wpłynie do spółki np. tytułem nowej emisji ...... itd. itp.

• Re: szklanka do połowy pełna czy pusta? Autor: leechu84 [91.227.212.*]
    poza tym mają 2,5 mln należności krótkoterminowych co oznacza większą kwotę od rocznego przychodu? moim zdaniem niezły raport ;-)
    Czyli zarobili w 2016 1 milon 747 tys. a poza tym 753 tys kontrahenci nie zdązyli wpłacić do Pilabu w 2016 bo kontrakty były zawarte w grudniu lub płatnośc jest w miarę postępów wdrażania lub na koniec wdrożenia, to swietna wiadomość. Tak mi się wydawało, że kwota zarobiona w 2016 jest za niska. Jeżeli mamy w 2017 zapewnione 2,5 miliona zł to trzymam swoje akcje i nie sprzedaje i to samo radzę innym. to oznacza że mamy 10 milonów do przepalenia co starcza na rok i kawałek i jeszcze trochę zarobimy to starczy na 2018. a wtym czasie rozwój i sprzedaż. Alleluja i do przodu
  • Re: szklanka do połowy pełna czy pusta? Autor: ~miras [94.254.160.*]
    Dokładnie to samo uważam co powyżej ,raport jest dobry.Pilnie poszukują ludzi do sprzedaży co oznacza że jest popyt i o to w tym wszystkim chodzi. Co mi się bardzo spodobało w raporcie to że należy bacznie obserwować komunikaty giełdowe ,to jest chyba przekaz że w najbliższym czasie będzie ciekawie.
    Wiecie co jest fajne w tej spółce, że akcje na razie nie są rozwodniane, tj. nie następuje masowe emisje akcji celem pozyskania kasy od inwestorów. Ciekawe jak długo to potrwa? na dzień dzisiejszy lubię Piećko
  • Re: szklanka do połowy pełna czy pusta? Autor: ~miras [94.254.162.*]
    dlatego tutaj wszyscy jesteśmy , ich celem jest wbicie chorągiewki na szczycie i to mi się bardzo podoba że nie szukają półśrodków tylko albo wszystko albo nic.Równie dobrze wystarczyłoby działać na rynku krajowym i też byłoby Ok ale oni dobrze wiedzą że za oceanem jest spełnienie ich celów i naszych poniekąd też.
    Temat Big Data to jest to o czym praktycznie zaczyna się mówić non stop .
    I o to chodzi.
[x]
DATAWALK 6,03% 123,00 2026-05-22 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.