• poniżej pępka raport Autor: ~kantor [109.173.144.*]
    czytali raport?
    polewka z kaszanką
    czy raz coś zrobią?taka branża i ...brak słów
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~Drożyzna [37.47.10.*]
    Dalszy ciąg myślenia oczu. Game over już blisko. Kapitały własne na poziomie skonsolidowanym już ujemne. Będzie głosowanie nad dalszym istnieniem. Przykro mi i żal wszystkich, którzy mają tu pieniądze :(
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~src [46.134.188.*]
    Saxum S.A ? 4.99%? To jakiś inwestor?
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~alex [84.10.214.*]
    Dnia 2017-02-13 o godz. 20:37 ~Drożyzna napisał(a):
    > Dalszy ciąg myślenia oczu. Game over już blisko. Kapitały własne na poziomie skonsolidowanym już ujemne. Będzie głosowanie nad dalszym istnieniem. Przykro mi i żal wszystkich, którzy mają tu pieniądze :(

hahahahaha nie załapałeś się na akcje ?
    będziesz brał po 1zł hahahaha
    Nadzieja jest : "Rosnąca popularność rozwiązań VR i AR i ich coraz większa dostępność skłoniły zespół i3D do podjęcia działań związanych z tworzeniem aplikacji dla szerszego grona odbiorców w tym w dziedzinie rozrywki, jako aplikacje B2C. W omawianym okresie trwały intensywne prace nad rozwojem pierwszej tego typu aplikacji dla użytkowników gogli VR. Do końca pierwszego kwartału aplikacja powinna zostać opublikowana na dostępnych platformach gamingowych. "
    Kolego ,niezbyt rozgarniety, ja tu jestem od początku i wiem o tej spółce wystarczająco dużo. Zajrzyj sobie do historii to może zrozumiesz choć wcale na to nie liczę w twoim przypadku....Bilansowo bankrut
    To ładnie w plecy jestes.znawco
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~xxx [83.26.224.*]
    nie siej zamętu... to, że wywaliłeś ze stratą to twój problem, to że nie masz akcji to nie znaczy że spółce grozi upadłość czy też głosowanie nad jej dalszym istnieniem....
    czy zdajesz sobie sprawę z tego, że dla obligatoriuszy jest to kura znosząca złote jajka - i tutaj toczy się wg mnie gra, którą mam nadzieje, że wygra spółka (spłaci ich).
    Gdyby obligatoriusze chcieli zamieniać obligi na akcje to mogą próbować grać tak, aby kurs spadł jeszcze niżej, i gdy się już obkupią akcjami to i wyniki spółki się poprawią i kurs poleci do góry - ot taka premia dla wieloletnich obligatoriuszy....
    brednie
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~ja [83.7.234.*]
    Tak jak przypuszczałem wyniki poniżej pleców , nie wiem co braliście ale jedno jest pewne , spółka zwija się na naszych oczach !! Omijanie szerokim łukiem jak najbardziej wskazane !! Ile jutro na minusie ? Nie wiem .........
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~dado [31.11.212.*]
    ~xxx - ma racje, teoria może nieco spiskowa, ale ma sens: utrzymywać przy życiu aby nie zdechło, wyciągać kase na kupowanie obligacyjnym, rolować i wysysać pieniądze. Naturalnie nie zmienia to faktu że zarząd od ponad ponad 7 mcy nie podpisał ŻADNEGO znaczącego kontraktu!!!
    w wynikach skonsolidowanych z bilansu znika 800 tyś zł, a cały rok to strata netto 1 600 tyś zł, operacyjnie strata ~800 tyś, ale przepływy operacyjne to ~ 800 tyś ale na plusie..., no i oczywiście za stratny czwarty kwartał spółka zapłaci podatek dochodowy zarówno w RZiS jednostkowym jak i skonsolidowanym...
    jak to wytłumaczysz? dla osoby, która zna spółkę od podszewki to będzie prościzna...
    bla, bla , bla

Jutro rynek zweryfikuje wszystko !!
    Na każdym poziomie wg. raportu spadek więc dlaczego jutro notowania miałyby rosnąć
    ktoś mówi, że na pewno będą rosnąć?
    pokazane wyniki nie są dobre, ale nie są również tak złe jak wynika to z liczb i z wpisów niektórych forumowiczów. Liczyłem na większe przychody (co najmniej 3 mln zł w 4Q) - ale widać tak się ułożyły rozliczenia kontraktów i nie można było tego zmienić (spółka wspominała o czymś takim w akcji inwestor) więc dla śledzących w miarę dokładnie spółkę wyniki nie powinny być "szokiem", no chyba, że ktoś chciał na takim "szoku" wynikowym odkupić taniej akcje.
    Jeśli te "zgubione" 2 mln przychodów z 4Q będą rozliczone w I lub II kwartale tego roku to rzeczywiście może to być dobry rok dla spółki...
    ale zaklinajcie, przecież trzeba odkupić taniej, bo chyba nie jest waszym hobby intewresowanie się tą spółką i komentowanie jej posunięć, kontraktów i wyników???
    Nie wiem co bierzesz ale najwidoczniej to Ci nie służy !!
    służy nie służy, co cie to obchodzi?
    Sprzedałeś akcje przed wynikami? Dlaczego nie pisałeś zanim sprzedałeś żebym też sprzedał bo wyniki będą słabe? Teraz piszesz żebym sprzedał? Bo jak nie sprzedam to nie będziesz miał co kupić taniej?
    No to teraz znawcy napiszcie z całą stanowczością: czy spółka będzie miała obowiązek zwołania walego celem przegłosowania dalszego istnienia czy też nie?
    Napiszcie czy spółka w 2017 r. zarobi na czysto więcej niż 400 tyś zł czy też nie?
    Napiszcie czy podatek dochodowy w wysokości 125 tyś odpowiada zyskowi przed opodatkowaniem w wysokości 660 tyś zł czy też nie?
    Wyjaśnijcie dlaczego zapłacili podatek dochodowy od straty...?
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~dado [31.11.212.*]
    Dla spółki jest jeszcze nadzieja: Wirtualny Generator Zwycięskich Liczb Gier Losowych (WGZLGL). Generator pomocy przy kumulacji w Totolotku lub w Bingo w osiedlowym salonie gier:) Model biznesowy zakładałby dochód z 3 zródeł: sprzedaż WGZLGL klientom indywidualnym, (model B2C), klientom firmowym (model B2B) oraz wykorzystanie na potrzeby własne (model: Traf Kumulacje):):):)
    Nie pisałem , żeby omijać szerokim łukiem ? A to dziwne :))))))))))))))
  • Re: poniżej pępka raport Autor: niezajetylogin [89.75.105.*]
    gdzie ten raport, bo w komunikatach go nie mam? :)
  • Re: poniżej pępka raport Autor: ~src [46.134.60.*]
    I co? Komentarz po sesji? Jutro też będą skubac
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.