No muszę przyznać piękny strzał masz na Polcoloricie. Szkoda ze na Wikanie zrobiła się zadyszka i ktoś się upiera aby jednak powyżej 2łz na razie nie poszło
no i szkoda ze nam kiedys zabrakło az takiej determinacji http://www.sii.org.pl/11292/ochrona-praw/biezace-interwencje/sukces-drobnych-akcjonariuszy-polcolorit-jest-wezwanie-na-akcje-spolki.html#ak11292
Gali , co myślisz o Almie , kusi mnie żeby kupić jak będzie poniżej zeta, a jak wtopię to trudno , tak już jestem z MSX w sądzie, a tu na Almie mogą w każdy dzień zawiesić notowania :)
hej, zaglądam ostatnio na forum Almy z czystej ciekawości i włąśnie widziałem Twój nick. Zastanawiałem się czy to ten sam lopi. Ja Ci na twoje pytanie nie odpowiem;) Kupowanie teraz to prawdziwa ruletka. Ja osobiście nie lubię aż tak dużego ryzyka i bym nie kupował, ale nie traktuj tego jako rekomendacji. Zrób jak sam uważasz. Nigdy nie miałem w portfelu w takiej sytuacji i nie wiem tak naprawdę jakie są możliwości więc moja opinia nie wiele Ci da. A co tam powiesz o Wikanie? PO gorącym styczniu coś przystopowaliśmy. Komuś zalezy aby nie przekraczało 2zł na razie
może i tak jest ale od tak dawna nic się nie dzieje, a człowiek się starzeje i chyba potrzebuje więcej adrenaliny :) może coś ruszy do wyników, bo jak tak dalej będzie to nie wiem :)
Moim zdaniem o jest najgorszy moment na wychodzenie z możliwych. No powiedzmy że jeszcze gorzej było na początku stycznia. Po kilku naprawdę chudych latach gdzie nawet widmo upadłości zaglądało w oczy (2012,2013) w koncu spółka staje na nogi. Wynik za 2016 bedzie jeszcze obciążony restrukturyzacją, ale 2017 bedzie już na czysto i będzie to dobry rok. No ale zycie pisze rozne scenariusze i roznie moze być. Sam wiesz najlepiej co dla Ciebie dobre. A jak potrzebujesz adrenaliny to Alma jest idealna :)
Dziękuję ,hm tydzień jednak nie zakończył się u mnie aż tak dobrze -oddałem definitywnie Orange na -12 procent, gdy podliczyłem to 40% na plusie ==więc jest ok tamten tydzień a tu STX i Herkules ruszył,ogólnie fajnie
STX, Hercules..... spoko, ale najlepszego wyniku i wielu pozytywnych wrażeń i tak życzę Ci przede wszystkim na Wikanie :) A jeśli chodzi o Polcolorit to jak wspomniałeś o tej spółce to przejrzałem forum i nawet mnie kusiło aby wziać trochę testowo, było wtedy około 3,50. Ostatecznie nie wziałem... a szkoda.
oczywiście zwyczajnie wszyscy muszą poczekać aż będzie 5 zł ogólnie tak wysokiego zysku dawno nie miałem choć pamiętam Ocean i ok 600procent do południa i na ostatnim haku oddałem
ja z takich super jazd to najmilej wspominam dwie 1.Letus dwa lata tamu gdzie w miesiac poszło z 12gr na 90 (niestety średnią miałem około 30gr, a zaczałem sprzedawac juz od 18, więc suma sumarum tego zysku wyszło z kilkanaście procent). Niby niewiele, ale radość ogromna, bo zaczynałem się już powoli oswajać wówczas ze stratą około 70 000 PLN. Pierwsza i ostatnia inwestycja na NC 2. No i oczywiscie Wikana w 2007 (wtedy jeszcze Masters) kupowane po 37 sprzedane po około 90, potem niestety zacząłem odkupować za wcześnie i utknąłem na dlużej. Wierzę, że doczekam powtórki.
Należy się chyba słowo wyjaśnienia... na pewno nie wierzę w te same poziomy. Moim zdaniem nawet ceny powyżej 10zł (dawne 10gr) są niestety mało realne, chyba że naprawdę zrobią kiedyś jakąś super pompkę, ale ja się już na to raczej i tak nie załapię. Natomiast przez te lata nie siedziałem bezczynnie i aktualna średnia daje mi mieć nadzieję na to by powiedzieć kiedyś, że było warto poczekać. W to wierzę. Również pozdrawiam!
tak do słów radość ogromna==pamiętam pierwszy zysk ok 10 % na Amice lecz za kilka m-cy przyszedł krach w Rosji i patrzyłem jak dzień w dzień po -10 % wszystkie spółki spadały hm 2 m-ce i 80 % straty ==a dziś czekam na publikację wyników s Relpol
Ja swoje pierwsze pieniądze na giełdzie zarobiłem na Millenium Banku i Kredyt Banku w dniu zamachu w Londynie w 2005 roku. Rano tuż po zamachu wszystko pospadało kilka %, kupiłem nie wiedząc o tym co się stało, a po południu wszystko odbiło. A co co Wikany to myślę, że wyniki powinny być dobre (najlepsze od 5-6 lat), specjalnie obligacje spłacili kilka dni przed końcem roku aby zmniejszyć zadłużenie, no ale zobaczymy. Zostało 5 tygodni
bankier, to nie Twój pakiet około 19000 przesuwany od 1,99 coraz niżej i oddawany po kawałku (zostało niecałe 9000 sztuk), bo jesteś pewnie jednym z niewielu, a może jedynym, którym się to opłaca?
No i dla mnie jest trochę zaskoczeniem, że znowu wróciliśmy poniżej 1,80zł. W sumie nie spodziewałem się tego, z drugiej strony tak jak pisałem ciekaw jestem kto jest właścicielem tego pakietu około 21 000 sztuk, który od poziomu 1,99 zablokował dalsze wzrosty, a potem spuszczany po kawałku zaprowadził nas tam gdzie teraz jesteśmy. Pozytywne, że w okolicach 1,65-,170 jednak pojawia się jakiś popyt
a ja zastanawiam sie , czy tego czegoś nie pogonić . Z przykrością to stwierdzam ale to jedna z najgorszych spółek na parkiecie , co mnie podkusiło ze w to coś wszedłem . Podczas gdy prawie cała budowlanka rośnie / nawet potencjalne bankruty/ to cały czas dołuje , co za szajs.
nie mam na oku żadnej tego typu inwestycji więc trudno mi coś doradzić, zresztą pewnie będzie najlepiej jak sam coś wybierzesz ps. sprzedałeś Wikanę. że szukasz nowej inwestycji?
gali , już mnie nie ma , teraz spekuła , budopol, fon , polimex , cfi temat może , dzisiaj na fonie + 20 , zastanów się tu taj nic już nie będzie, 5 transakcji dziennie chyba sami emeryci :)