• Moto
  • Alert
  • Notowania
  • Kursy walut
  • Centrum Finansowe
  • Bankier.TV
  • Newsletter
  • Zaloguj się
Bankier.pl - Polski Portal Finansowy
  • Rynki
    • Giełda
    • Depesze PAP
    • Komentarze rynkowe
    • Waluty
    • Gospodarka
    • Surowce
    • Fundusze
    • Narzędzia
    • Wiadomości z rynków
    • Wywiady ze spółek
    • PPK
    • Binance (serwis partnera)
  • Twoje finanse
    Jak zarządzać Twoimi finansami?
    • Tanie konto
    • Oszczędzanie
    • Jak wziąć kredyt?
    • Mieszkanie na kredyt
    • Pożyczki pozabankowe
    • Nieruchomości
    • Moto
    • Ubezpieczenia
    • Emerytury
    • Domowe finanse
    • Narzędzia i kalkulatory
  • Biznes
    • Prowadzenie firmy
    • Podatki i ZUS
    • Płaca i kariera
    • Finansowanie
    • Windykacja
    • Technologia
    • Narzędzia
    • Konta firmowe
    • MamBiznes.pl
  • Porównywarki
    Porównaj produkty finansowe Logotyp Smart.Bankier.pl
    • Kredyty gotówkowe
    • Konta osobiste
    • Kredyty hipoteczne
    • Pożyczki na raty
    • Konta oszczędnościowe
    • Lokaty
    • Karty kredytowe
    • Konta firmowe
    • Promocje bankowe
    • Kredyty firmowe
    • Kantory internetowe
    • Kalkulator OC i AC
    • Ubezpieczenia turystyczne
    • Chwilówki
    • Kredyty konsolidacyjne
    • IKE i IKZE
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Złoto
    • Dodaj wątek
    • Moje posty
    • Obserwowane
TYLKO U NAS
  • Relacja z Forum Finansów Bankier.pl

Forum

• Giełda
  • Jak grać na giełdzie?
  • Dzienniki giełdowe
  • Forex
  • Złoto
  • Gospodarka i polityka
  • Jak zacząć inwestować?
  • Banki
  • Chwilówki
  • Kryptowaluty
  • IKE/IKZE
  • ETF

Warto wiedzieć

• Regulamin Forum Bankier.pl
  • Zgłoś naruszenie
  • Zgłoś skargę
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Podatek giełdowy

Twoje Forum

• Obserwowane wątki
  • Twoje posty

Archiwum

• Podatki
  • Prowadzenie firmy
  • Ubezpieczenia i emerytury
  • Po godzinach
  • Nieruchomości
Forum Złoto powrót do głównego postu
  • Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Michal_Sawczuk [91.205.89.*] 2017-02-13 13:02
    Witam

Od pewnego czasu zastanawiam się nad odkładaniem nadwyżek zarobionych środków w formie złota. Wiem, że złoto zachowuje wartość w czasie ale nie mam pojęcia w jaki sposób zacząć. 

Znajomy polecił mi firmę Powiernik S.A. W skrócie kupujesz złoto inwestycyjne za ich pośrednictwem po niższej cenie niż w mennicy o parenaście % (grupa zakupowa) i możesz sobie je przysłać do domu kiedy likwidujesz rachunek albo kiedy uzbierasz 50 g złota. 

Nie mam jakiegoś szczególnego parcia na szybkie zwroty i planuję "zamrozić" wydane środki na co najmniej 2 lata.

Czy coś w stylu Bezpieczne oszczędzanie w złocie – Program Powiernik ma sens? Czy lepiej kupić mniejsze sztabki po wyższej cenie z mennicy?
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 13 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~ty [87.205.255.*] 2017-02-14 13:58
    a ja kupiłem u jubilera sztabkę 5. gramową w kwietniu 16 roku w cenie 820 zł i do dziś jestem w plecy
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 5 1
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Michał [91.205.89.*] 2017-02-15 12:16
    Z ciekawości jakiej próby było to złoto? Często wciskają coś poniżej 999,9
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 4
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Majewski [37.225.91.*] 2025-10-02 13:16
    Zasadnicze pytanie to : Jakiej próby kupiłeś złoto u jubilera ? Bo za taką cene dzisiaj nie kupisz złota o próbie 999,99. Za czyste złoto o próbie 999,99 i masie 5 gramów dzisiaj zapłacisz powyżej 2 tysięcy złotych. Cena też zależy również od mennicy, a także od dilera ( ile % bierze diler który sprzedaje to złoto ?). Jeszcze jedno - 10 lat wstecz złoto było tańsze niż obecnie , zauważamy widoczny olbrzymi wzrost ceny sprzedaży. Zasada jest taka : dolar spada to złoto w górę i odwrotnie gdy dolar w górę to złoto spada - ale ten spadek jest bardzo minimalny w stosunku do innych aktywów.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Paweł [37.249.157.*] 2019-11-02 10:12
    Jestem z nimi od kilku lat i jestem zadowolony. Odebrałem w tym czasie kilka sztabek. Wszystko przebiegło sprawnie i zaoszczędziłem ładnych parę euro.
    Według mnie, nie opłaca się brać małych sztabek. Przepłacisz kupując, do tego dolicz koszty dostarczenia za każdym razem, a na koniec jak będziesz chciał sprzedać to po słabej cenie... Mniejszych sztabek niż uncjowe nie opłaca się kupować, dlatego ten ich program ma sens.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 6 1
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Hans [185.71.248.*] 2019-11-02 16:42
    Dnia 2019-11-02 o godz. 10:12 ~Paweł napisał(a):
    > Jestem z nimi od kilku lat i jestem zadowolony. Odebrałem w tym czasie kilka sztabek. Wszystko przebiegło sprawnie i zaoszczędziłem ładnych parę euro.
    > > Według mnie, nie opłaca się brać małych sztabek. Przepłacisz kupując, do tego dolicz koszty dostarczenia za każdym razem, a na koniec jak będziesz chciał sprzedać to po słabej cenie... Mniejszych sztabek niż uncjowe nie opłaca się kupować, dlatego ten ich program ma sens.

Kupowanie sztabek jest całkowicie bezsensu no chyba że mówimy o kupowaniu złota na kilogramy. W przeciwnym razie tylko monety.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 2
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Majewski [37.225.91.*] 2025-10-02 13:21
    Otóż mniejsze sztabki są później łatwiejsze w sprzedaży czy to firmom czy osobom prywatnym. Natomiast, na duże sztabki trzeba szukać długo klienta . Najlepiej kupować sztabki : 5-10-20- 1 on, czy 100 g można też i kupić 1 kg albo 12 kg ale to jak kogoś stać wyłożyć miliony .
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Lacznik [159.205.249.*] 2019-11-10 23:18
    wejdź na stronę Numimarket i kupuj ,najlepiej 1 uncjowe i 1/2 uncji monety
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~krzysztof [194.59.249.*] 2021-08-26 10:57
    Może ceny nie są niskie, ale za to nie musimy długo czekać na dostawę. Moim zdaniem to jest też bardzo ważne. Ja akurat wolę mieć zaraz swoją przesyłkę, a nie za miesiąc czy dwa
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 1
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~DamianLik [31.0.79.*] 2021-08-27 11:35
    Ja wolę mieć od ręki dostępne złoto, dlatego jednak zostaję przy mennicy skarbowej jak na razie
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 1
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~poprawbledy [178.219.137.*] 2021-08-28 19:42
    Wystarczy wsiąść w auto pojechać do Wiednia kupić taniej (różnica pokryje koszty paliwa) i od ręki.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 2
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: dziuba8024 [176.221.121.*] 2021-09-07 22:57
    możesz dać jakiś namiar ?
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: robur1 [185.133.163.*] 2021-10-06 18:25
    tez poproszę namiary na Wiedeń
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: goldbaker [178.219.137.*] 2021-10-08 18:31
    Strona Smh.net lub mennica austriacka.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~GB [89.71.193.*] 2021-10-11 22:57
    Wsiadasz w pociąg i kupujesz w Berlinie.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 3
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~MW [95.50.125.*] 2021-09-13 10:11
    W mennicy też można dostać dobrą cenę. W Mennicy Zielonej mają towar bezpośrednio od producenta i można ustrzelić naprawdę dobre ceny. Co do gramatury sztabek to mniejsze sztabki łatwiej jest upłynnić w razie sprzedaży.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Ewka [51.195.103.*] 2021-09-28 07:05
    Kup złoto w Miennicy Skarbowej tam można złoto kupić w dobrej cenie i mają złoto na miejscu. Ja kupiłem już dwie sztabki i pewnie na tym się nie skończy.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 5 2
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Ta [37.47.30.*] 2021-10-12 22:30
    W najgorszej cenie w Polsce możemy kupić w mennicy skarbowej

Nie to co tavex czy mennica kapitałowa
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 6
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Marekxx [69.174.101.*] 2021-09-28 09:20
    Najkorzystniejszą ofertę posiada Mennica Skarbowa. Tutaj właśnie sam niedawno dokonałem zakupu i również dobrą sprawą jest to, że dostawa jest bardzo szybko i nie musimy czekać miesiąca jak nie więcej.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 5 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Ta [37.47.30.*] 2021-10-12 22:29
    No właśnie złodziejskie marze mennicy skarbowej eliminują sens zakupu

Tylko mennica kapitałowa
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 6
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~aneteczka [5.173.248.*] 2021-11-02 08:35
    Bardzo dobra opcja. Ja zawsze uważam, że inwestowanie w złoto, to chyba najbardziej stabilna forma inwestycji. Na przykład mennica skarbowa ma bardzo dobrą ofertę, szeroką i można tam sobie w różnej formie to złoto kupić.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~KamilZ [91.145.156.*] 2021-11-28 14:10
    W mennicy skarbowej, gdzie będziecie mogli kupić monety bulionowe, kolekcjonerskie, sztabki złote i srebrne to mennica skarbowa. Dobra cena i szybkie realizacje względem konkurencji
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~xyz [91.145.156.*] 2021-12-18 11:34
    Najlepiej uśredniać sobie ceny i co jakiś czas po prostu dokupować wtedy na pewno nie przegapicie okazji. Co do zakupu gdzie zalezy wam na bezpieczenstwie i pomocy w wyborze to decydowanie warto zajrzec do mennicy skarbowej gdzie tez mam pewnosc ze jest to produkt w pelni zloty a nie tylko pozlacany
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 4 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~błażej [104.223.93.*] 2021-12-28 08:50
    Moim zdaniem jest to świetna sprawa. Sam postawiłem na inwestycję w złoto i wybrałem Mennice Skarbową. Tutaj nawet nie czekałem długo na dostawę jak u konkurencji
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Konik [37.248.173.*] 2021-12-30 09:45
    Ja kupuje w mennicy skarbowej fizyczne złoto i srebro, najnizszy spread maja 1 uncjowe monety zlote i srebrne blisko ceny rynkowej. Do tej pory kupuje wszystko w mennicy skarbowej, dobre ceny i czas realizacji to 24 godziny jak ostatnio kupowalem z 2 miesiace temu
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~inezz [188.33.242.*] 2022-01-03 11:00
    Myślę że mennica skarbowa jest chyba taka dość popularna w internecie, mają całkiem okej ceny i szeroką ofertę więc może warto się skupić na nich? A lokowanie oszczędności w złocie to naprawdę spoko opcja :)
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Wiolka [79.133.121.*] 2022-02-19 23:57
    Jeśli masz bedna kasę i niechcesz do banku wrzucić tek kasy to inwestycja w złoto moim zdaniem jest najlepsza. Tym bardziej że kupisz złoto w dobrej cenie w Miennicy Skarbowej. Zobacz sam. Polecam
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~spiskownik [31.182.1.*] 2022-02-20 14:16
    Jeśli chcesz fizyczne to lepiej odkładać i kupować w postaci złotych monet jednouncjowych - to czy są fałszywe można rozpoznać w 3 do 5 sekund i dlatego to jedyna forma złota jaką warto mieć.
    Co do fizycznego złota składowanego polecam onegold.com - niskie marże, możliwość wyboru skarbca w dobrej jurysdykcji - to tak, jakby trzeba było uciekać i mieć jeszcze cokolwiek ;) - no i nie ma dolnego limitu - możesz kupować/sprzedawać za dowolne kwoty.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~ArekS [91.145.156.*] 2022-02-21 08:48
    Ja uważam, że mennica skarbowa to najlepsze miejsce ze względu na czas realizacji i poziom obslugi. Do tego zawsze mają złote monety z wielkiej szóstki
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~darek [162.222.198.*] 2022-02-22 11:10
    Najlepiej jest kupić w Mennicy Skarbowej. Moim zdaniem oferta tutaj jest bardzo dobra, dodatkowo nie musimy tygodniami czekać na dostawę naszego zamówienia
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~pattka [69.174.101.*] 2022-03-01 20:23
    Jeśli ktoś chce w internecie kupić złoto, to jak najbardziej polecam Mennicę Skarbową. Bardzo dobre miejsce - solidne, złoto właściwie od ręki można dostać.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Ta [93.174.30.*] 2022-03-04 06:45
    Mennica skarbowa to złodziejskie putinowskie marże

Wystarczy porównać
    Mennica kapitałowa
    Tavex
    Coininvest
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 7
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~FELIKS [188.146.38.*] 2022-03-06 12:06
    Mam na sprzedaż 7 oz,nowe,faktura,,okolice Warszawy,taniej o 200 zł niz w Tavex-od reki.Zapraszam do kontaktu
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Jacek [45.135.229.*] 2022-03-25 15:57
    Jeśli chcesz kupić złoto w dobrej cenie i chcesz praktycznie od ręki mieć to złoto u siebie to polecam Mienniaca Skarbowa. Tam sam zobacz jakie są ceny i dostępność. Polecam
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 1
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Majewski [37.225.91.*] 2025-10-02 13:30
    Byłem i nie byłem ich cenami usatysfakcjonowany. Porównałem również Gordenmark i Tawex . Wybrałem ostatniego dilera i każdego miesiąca kupuje jedną , dwie lub trzy sztabki ( 5-10-20 g ).
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~dorian [206.217.139.*] 2022-04-16 10:07
    Najlepiej w Mennicy Skarbowej. Dużym plusem jest to, że dostawa jest bardzo szybka, nie trzeba czekać po kilka tygodni
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 0
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~biniek [188.33.224.*] 2022-06-02 10:29
    A mennica skarbowa? Mają całkiem dobre opinie w internecie, moim zdaniem warto sobie sprawdzić :)
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: korzen363 [212.7.215.*] 2022-06-24 10:29
    Jak interesuje Cię złoto na inwestycje to zobacz mennica24.pl.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~PatrykSz [91.145.156.*] 2022-07-26 22:30
    Stawiam na jakość i profesjonalizm obsługi, bardzo dobrze zestawiona oferta złotych monet bulionowych uncjowych. Ceny konkurencyjne.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Malinka [89.230.53.*] 2022-07-27 23:42
    Należy kupić złoto w tym miejscu gdzie są dobre ceny. Dlatego polecam Mennica Skarbowa
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~ryziek [188.33.240.*] 2022-08-09 09:53
    Myślę że tutaj warto sobie zajrzeć - https://www.mennicaskarbowa.pl/ i kupić złoto, bo to bardzo fajna strona i kupić zloto można w różnych formach :)
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: pharology [122.173.26.*] 2022-08-11 12:39
    Poleciłbym legalną platformę internetową zamiast ufać grupie inwestycyjnej.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Majewski [37.225.91.*] 2025-10-02 13:34
    Nigdy nie kupuje złota przez internet . Ja je muszę dotknąć , zobaczyć . Nie kupuje “kota w worku”. Idę tu gdzie trzeba i kupuje od ręki, a nie zamawiam i czekam Bóg wie ile czasu .
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 3 4
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Marek [77.65.117.*] 2022-08-26 15:34
    Złoto można kupić w wielu Mennicach, ale większość z nich nie ma złota na miejscu. Dlatego polecam Mennica Skarbowa.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Banaś [77.65.117.*] 2022-08-30 11:41
    Chcesz kupić złoto w dobrej cenie? To polecam sprawdzić Mennica Skarbowa. Jeszcze że mają spoko ceny to mają sztabki złota na miejscu.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Maryśka [77.65.117.*] 2022-09-20 15:55
    Polecam zobaczyć ceny w Mennicy Skarbowej. Tam jest cena dobra złota a tym bardziej mają to złoto na stanie nie trzeba czeka.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Piotr [89.74.201.*] 2022-10-04 22:46
    Mam wrażenie, że większość tych odpowiedzi napisała jedna osoba, która jest pracownikiem Mennicy Skarbowej ;)
    Moim zdaniem lepiej jest kupić złoto i trzymać u siebie lub w skrytce bankowej. A sklepów jest całe mnóstwo i sporo ma niższe ceny niż MS. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce "sztabka złota 20g". Ale Ja już to zrobiłem więc mogę wam podać 5 najlepszych ofert jakie udało mi się znaleźć (przeszukując oczywiście tylko pierwszą stronę Google):
    1 - https://www.metalmarket.eu
    2 - https://mennica.apart.pl
    3 - https://mennicakapitalowa.pl/
    4 - https://ascoin.pl
    5 - https://flyingatom.gold

• Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~Przemek [46.134.0.*] 2022-10-25 11:41
    Nowa strona, konkurencyjne ceny
    www.mennicaszwajcarska.pl
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~KacperIl [91.145.156.*] 2022-11-04 15:42
    najlepiej na lokalnych dołkach uśredniać cenę zakupu, ja co kilka miesięcy kupuję. Jeśli chodzi o dealera złota to w mennicy skarbowej.
  • Re: Gdzie kupić złoto aby oszczędzać ? Autor: ~krzysztof [107.150.22.*] 2022-11-17 10:51
    Co do złota to jak dla mnie dobrą ofertę posiada Mennica Skarbowa. Kolejny raz robiłem tutaj zamówienie i nie żałuję, nawet na dostawę nie musiałem wcale długo czekać
1 2 3 4
Następna
  • Kurs Euro
  • Kurs dolar
  • Kurs frank
  • Kurs funt
  • Wiron
  • Przelicznik walut
  • Kantor internetowy
  • Kalkulator wynagrodzeń
  • Umowa zlecenie
  • Kredyt na mieszkanie
  • Kredyt na samochód
  • Kalkulator kredytowy
  • Revolut
  • Winiety
  • Jak grać na giełdzie?
  • Jak wziąć kredyt hipoteczny?
  • Rejestracja samochodu
  • Jak rozwiązać umowę z Orange
  • Program pit
  • Rozliczenie pit
  • pit 37
  • Pit 36
  • Pit 36L
  • Pit 28
  • Pit 11
  • Ulgi i odliczenia podatkowe
  • Koszty uzyskania przychodów
  • Sesje elixir
  • PB weekend
  • RRSO co to jest?
  • Blogbank.pl
  • Promocje bankowe - zgarnijpremie.pl
  • Stopa procentowa
  • SMART Bankier
  • Pieniądze na dowolny cel
  • Wygodne oszczędzanie
  • Prawo i pieniądze
  • Porady w finansach
  • Średnia krajowa 2023
  • Kalkulator zdolności kredytowej
  • Pożyczki na raty
  • Sklep Bankier.pl
  • ePIT
  • O nas
  • Reklama
  • Redakcja Bankier.pl
  • Patronat Bankier.pl
  • RSS
  • Centrum Prasowe
  • Produkty Finansowe
  • Kontakt
  • Zgłoś błąd
  • Mapa serwisu
Bonnier Business Polska Bankier.pl – Portal Finansowy – Rynki, Twoje finanse, Biznes Puls Biznesu pb.pl - rynek, akcje, spółka, przedsiębiorca, budżet Pulsmedycyny.pl - Portal lekarzy i pracowników służby zdrowia Smart Bankier.pl - Porównaj oferty pożyczek i kredytów Spotdata - Wizualizacja i analiza danych ekonomicznych Arslege - Platforma do nauki prawa przez Internet

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. Polityka cookies | Polityka prywatności |