• Trochę technicznie Autor: ~dovado [94.254.145.*]
    Pisałem w poprzednim poście że kurs doszedł do dolnego ograniczenia lini poprowadzonych po dołkach od połowy roku Nie wiem czemu linia ta na Aviaam - Squaber  idzie wyżej według mnie (czerwoną linia ) powinna iśc tak co oznaczałoby koniec fali 4 i początek piątej wzrostowej kliknij rysunek .aby powiększyć
    link

• Re: Trochę technicznie Autor: ~dovado [94.254.145.*]
    Jeszce raz z prawidłowym oznaczenie fal .
    link
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~koń [83.5.195.*]
    Jechaliście kiedyś autostradą ? TIRY. Czy z Mazowsza , Pomorza czy Śląska wyprzedzają się nawzajem tamując normalny ruch. Tiry to fundusze. A tu są prawie same tiry. Jedyna pociecha , że każdy tir w końcu zjeżdża na parking. Znacie te parkingi gdzie na budzie z kebabem jest kartonowy odręczny napis ,, Domowe Jedzenie" a w okolicznym zasikanym lasku laski robią.... Zjadą tam w końcu.
    Koniu te Tiry jadą swoim pasem wymieniaja się pakietami dlatego trasakcje pakietowe . A tu karty rozdaje NN a oni grają na swoich
    spółkach technicznie. Może mają inaczej wyrysowane kreski Ale należy zwróć uwagę przy jakich obrotach była broniona linia trendu . Szły pakiety po 10 kilo i linia co do punktu wytrzymała przy bardzo dużych obrotach jak na te spółkę i została obroniona . Poza tym NN ma człowieka w RN i więdzą co się dzieje w spółce według danych 30 .06,2016 _ 11,55% 31.12 2016 _11,80 % Dodatkowe jest pieć różnych drobnych TFI NN które również zwiększają zaangażowanie w Aviaam Z zestawienia które robiłem na półrocze jeśli je porównamy z danymi na 31.12 2016 żaden fundusz nie zmniejszył zaangażowania a dużo zwiekszyło . Jak cena była 2,4 też sypali bez opamiętania .
    Chyba to był jacyś dobroczyńcy skoro tak "tanio" sprzedawał i komu się tak spieszyło , aby zwalić cenę akcji do 2,4 .przed raportem
    Więć jak myślisz Koniu kto sypie a kto zbiera podpowiem w 2 półroczu żaden fundusz nie zmniejszył zaangażowania ..
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~koń [83.27.76.*]
    No nie wiem , ale z Twojej wypowiedzi wyczuwam , że Ty masz jakąś koncepcję. Może handlują sami ze sobą. Może ładują w portfele na indywidualnym zarządzaniu jeśli wiedzą , że będzie rosło. Dovado Ty wiele wiesz , czy nie da się sprawdzić kto jest właścicielem tych funduszy - właścicieli Avii. Pan Ziemelis i kto jeszcze ?
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~beny [83.4.205.*]
    Panowie czy może ktoś podać akcjonariat spółki ?? Czy spółka Aviaaml jest notowana tylko na giełdzie w Polsce ??
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~koń [83.22.114.*]
    Teoretycznie może też sprzedawać Harberin Enterprise lub Vretola Holding polskim funduszom. Są tuż pod progiem 5%. Trudno jednoznacznie powiedzieć czy to by było pozytywne czy negatywne.
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~Andy [185.25.121.*]
    Od grudnia 2016 rysuje się formacja klina zniżkującego, która zapowiada wzrosty. Po wynikach powinien nastąpić przełom.
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~Stefan [66.102.9.*]
    Tylko w Polsce notowania, http://www.biznesradar.pl/akcjonariat/AVIAAM
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~zibi740 [89.67.47.*]
    Kurs zachowuje się od dawna przynajmniej dziwnie ,fundusze próbują skupować pod dywidendę a że obroty małe to nie mogą skupić odpowiednich pakietów .Akcjonariat niezbyt skory do sprzedaży więc próbują straszyć kursem ,to ewidentnie widać a co bardziej nerwowi oddają ,bo niektórzy siedzą tutaj od 2,60 i zysk mają niezły. Bolączką tej spółki od początku była mała płynność i niewiele się zmieniła. Dywidenda będzie spora z prostego powodu duży zysk spółki a główny akcjonariusz chce zarobić .Dalej odpowiedzcie sobie sami. Wachanie kursem trochę jeszcze potrwa dopóki nie skupią ile potrzebują fundy. A potem szybka jazda .Bo tutaj niema wolnej jazdy.
    Robiłem zestawienie akcionariatu na 30 06 2016 Zrobie takie zestawienia na koniec tego roku ale nie dzisiaj
    Wynika z niego że jest bardzo mało akcji w wolnym obrocie Wszystkie trzy fundusze cypryjskie podlegają
    Panu Ziemelisowi . kliknij Re: TFI Nationale-Nederlanden SA zwiększa udziały w AVIAAML 
    Raczej nie handluja między sobą ale mam taka koncepcję jak napisałęś . Ł adują w portfele na indywidualnym zarządzaniu jeśli wiedzą , że będzie rosło. Nie chcę tego rozwijać ,
    ale normalny inwestor znająć już wyniki spółki za 2Q wiedząć że na 3 Q bedzie pośrednictwo 4 samolotów i wiadomości już z 10 . 2015 że bedzie handel na 140 mln USD z Aeroflotą i podpisaną umowę z Chińczykami nie sprzedałby 5% spółki po 2,8 -2.9 . kupionej po 8zł .ale być może że to tylko dla mnie nienormalne .
    Jesli teraz przyjmiemy że spółka zarobi 3zł w 2016 r to dodając tę cenę do 2,8 -2,9 mamy cęnę 5,8 -5,9 Wynika z tego że spółka wzrosłą tylko o czysty zysk To też jest nie normalne . Ja bym się tym nie przejmował .
    . Patrząc Technicznie to mamy też inne możliwości oznaczenia fal co wydaje mi się bardziej prawdopodobne patrząć na wyniki i olbrzymie perspektywy rozwoju firmy i oczekiwanego zysku ,łącznie z planami wejścia Aviam Chiny na giełdę myślę że nie Warszawską . Pamiętajmy żę w Honkongu rozpoczęła działalność druga spółka Aviaam , która bedzie tylko handlowała samolotami ,
    Trzeba pamiętać o jednym HNCA jest firmą państwową Rząd Chin o czym już kiedyś pisałem wpompował w ten rozwój Miliardy dolarów To ma się założeni rozwijać . tak jak z firmą Cargolux.
    Tak że projekcja wzrostu do 12 zł jest aktualna . Wystarczy tylko zaznaczone przezemnie falę
    III oznaczyć 1 z III a IV falę oznaczyć 2 z IIII . Teraz zaczynałaby się 3 w III najlepsza dla inwestorów . Czego wszystkim życzę .

Dzisiaj Aviaml jest już inną spółką niż kiedy wchodziła na giełdę .Można powiedzieć, że z mającej lokalny charakter stała się spółką globalną ,nie będę się kusił o wyceny bo nie o to tu chodzi .Wniosek jeden w ślad za fundami trzeba pakować do wora . Mam pakiet ale trzeba go zwiększyć póki trwa promocja . Bo znając Avię to nie będzie rosła o 1 % tylko pójdzie skokowo po 30-20%.
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~Aviaam [80.26.255.*]
    Czy Wy tam wszyscy powariowaliscie? 12,00 PLN???
    Badzcie realistami!!!

Cena do wartosci ksiegowej = 0,53
    Cena do zysku = 2,60
    Dywidenda jest wyplacana co roku.
    W ciagu ostatnich trzech lat kapital wlasny spolki podwoil sie.
    Spolka jest swietnie zarzadzana.
    Spolka podpisala kontrakty na setki milionow dolarow.
    Oprocz tego spolka ma swietne perspektywy w Chinach.
    Cala branza lotnicza wychodzi z kryzysu a Warren Buffet poraz pierwszy w historii inwestuje w linie lotnicze oraz w fabryki Boeinga.

Nie mam zamiaru sprzedawac akcji tej spolki ponizej 15,00 PLN
    A jak beda znowu wywalac, to znowu sobie dokupie : )

Pozdrawiam : )

Avia co mnie ochodzi po ile ty sprzedasz . Dla mnie możesz trzymać do emerytury . Ja nie piszę ile jest warta spółka jak również ile bedzie kosztowała za rok tylko jaka jest max projekcja zasięgu wzrostu fali III na podstawie fali I . Chodzi tylko o to że w fali trzeciej korekty są płytkie a świece długie (duże dzienne wzrosty) . Widzisz że wątek nazywa sie Troche technicznie . a nie po ile sprzedam akcje . Po fali trzeciej jest jeszcze piąta wzrostowa .
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~Aviaam [80.26.255.*]
    No w sumie masz racje. Watek jest o technice a nie o fundamentach.

Pozdrawiam : )
    Technicznie i fundamentalnie wygląda to bardzo dobrze ,uzbroić się w cierpliwość i nadstawiać wory a pieniądz lubi ciszę.
  • Re: Trochę technicznie Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Zeby trochę poprawić nastrój napiszę coś ku pokrzepieniu serc Pewno niektórzy mają dość spadków ale spadki mają też dobre strony dla projekcji dalszego zasięgu wzrostu . Może ktoś gra tu technicznie i nie zaplanował już wzrostu tylko drugą falę ze zniesienie całego półrocznego wzrostu o 50 % . Dzisiejszy ruch kursu osiągnął to zniesienie i można przenumerować dotychczasowy półroczny wzrost jako fala pierwsza i oznaczyć ten ruch spadku jako druga fala i gdyby zaczęły się wzrosty to mimalny zasięg 10 ,51 max 23,65 . Drua fala może mieć też zniesienie 61,8 % wtedy jeszcze spadki do 4,30 .
    Do Giga , Nie komentuj . bo nie rozumiem twoich komentarzy .
[x]
AVIAAML 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.