Robiłem zestawienie akcionariatu na 30 06 2016 Zrobie takie zestawienia na koniec tego roku ale nie dzisiaj
Wynika z niego że jest bardzo mało akcji w wolnym obrocie Wszystkie trzy fundusze cypryjskie podlegają
Panu Ziemelisowi . kliknij
Re: TFI Nationale-Nederlanden SA zwiększa udziały w AVIAAML Raczej nie handluja między sobą ale mam taka koncepcję jak napisałęś . Ł adują w portfele na indywidualnym zarządzaniu jeśli wiedzą , że będzie rosło. Nie chcę tego rozwijać ,
ale normalny inwestor znająć już wyniki spółki za 2Q wiedząć że na 3 Q bedzie pośrednictwo 4 samolotów i wiadomości już z 10 . 2015 że bedzie handel na 140 mln USD z Aeroflotą i podpisaną umowę z Chińczykami nie sprzedałby 5% spółki po 2,8 -2.9 . kupionej po 8zł .ale być może że to tylko dla mnie nienormalne .
Jesli teraz przyjmiemy że spółka zarobi 3zł w 2016 r to dodając tę cenę do 2,8 -2,9 mamy cęnę 5,8 -5,9 Wynika z tego że spółka wzrosłą tylko o czysty zysk To też jest nie normalne . Ja bym się tym nie przejmował .
. Patrząc Technicznie to mamy też inne możliwości oznaczenia fal co wydaje mi się bardziej prawdopodobne patrząć na wyniki i olbrzymie perspektywy rozwoju firmy i oczekiwanego zysku ,łącznie z planami wejścia Aviam Chiny na giełdę myślę że nie Warszawską . Pamiętajmy żę w Honkongu rozpoczęła działalność druga spółka Aviaam , która bedzie tylko handlowała samolotami ,
Trzeba pamiętać o jednym HNCA jest firmą państwową Rząd Chin o czym już kiedyś pisałem wpompował w ten rozwój Miliardy dolarów To ma się założeni rozwijać . tak jak z firmą Cargolux.
Tak że projekcja wzrostu do 12 zł jest aktualna . Wystarczy tylko zaznaczone przezemnie falę
III oznaczyć 1 z III a IV falę oznaczyć 2 z IIII . Teraz zaczynałaby się 3 w III najlepsza dla inwestorów . Czego wszystkim życzę .