Do : Granda , mam nadzieję, że zmienisz swoje nastawienie po publikacji wyników Apatora za IV kwartał 2016r, który będzie przedmiotem oficjalnej publikacji dla domów maklerskich, analityków, funduszy oraz inwestorów finansowych i indywidualnych, chociażby takich jak Ty. Publikacja wyników odbędzie się tradycyjnie w Warszawie prawdopodobnie 28 lutego 2017, ale nie znam na obecną chwilę lokalizacji. Być może spółka poda bardziej oficjalne dane niż te, które ja posiadam. Już teraz mogę odpowiedzialnie powiedzieć, że straty na Rectorze się powiększyły za IV kwartał o następne 2 mln zł osiągając za cały 2016r. sumę ponad 21,5 mln zł. ! ! Ta oficjalna informacja jest podana w raporcie analitycznym DM PKO BP z dnia 26.01.2017r. Zachęcam do lektury DM, tam zapewne znajdziesz wiele interesujących informacji, ale dla dobra korespondencji ich nie ujawniam, bo zarzucisz mnie, że pluję jadem. Ja w przeciwieństwie do Ciebie opieram swoją wiedzę o fakty i tym się różnimy. Życzę udanych transakcji w 2017r.
Do Grand'a- na giełdzie mamy spekulantów i inwestorów. Ci pierwsi wyznają zasadę kupuj tanio sprzedaj drogo i mają w nosie spółkę.Mają w nosie to czy spółka dobrze funkcjonuje czy się rozwija i czy jest dobrze zarządzana. Natomiast dla inwestorów ważne jest wszystko to co dla spekulantów nie ma znaczenia. Co do Twoich życzeń do Piksela " No i do piksela - mniej jadu życzę " to nie jad a troska o losy spółki ale Ty tego nie zrozumiesz.
Coś Ci sie chyba pomyliło kolego, tak brzmi fragment raportu na temat Rectora:
"...Rector ma bardzo duże szanse na wyjście na prostą. Po wygenerowaniu około 20 mln PLN straty w 2016, zakładamy, że w 2017 spółka wygeneruje „tylko” 2 mln PLN straty, a w dłuższym okresie ma szansę wyjść na plus..."
2 mln dotyczą całego 2017r. a nie IV kwartału 2016r
do piksela: zanim cokolwiek napisze się o raporcie DM PKO BP, należy go przeczytać ze zrozumieniem. Piotr Łopaciuk (uznany za najlepszego analityka) napisał tam, że nie spodziewa się powiększenia strat Rectora. W raporcie jest również sporo na temat ogólnie dobrych perspektyw Apatora na 2017-18. Ja mam nadzieję, że Apator tradycyjnie na konferencji powie więcej szczegółów odnośnie wyników, ale przede wszystkim, prezio powie o widokach na przyszłość. To może jeszcze trochę pociągnąć kurs w górę i, prawdę mówiąc, na to liczę :)
Wyniki już za tydzień, więc będzie można powiedzieć sprawdzam. A swoją drogą jeśli masz takie dobre informacje, to dla własnego bezpieczeństwa zachowaj je dla siebie. KNF czuwa!