• Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: kolorowy_wiatr [89.68.126.*]
    Jest taka ładna wioska, nad rzeką pośród pięknych lasów, gzie od lat odpoczywam.
    Kiedy tam trafiłem jakiś czas temu, wszystkie psy były przywiązane do budy łańcuchem. Udało mi się je z tego łańcucha uwolnić.
    teraz są w kojcach, albo biegają wolno po podwórzach.
    Może dlatego, że sam mam wiernego Goldena , którego nie zamieniłbym na żadnego innego.
    Cóż przywiązanie, to rzecz piękna, ale czy na pewno pożądana na rynku kapitałowym ?
    Pisałem już o tym wcześniej i patrzę z podziwem jak wielu z was żyje nadal nadziejami na mocny wzrost AP.
    Ja osobiście uważam, że wyczerpał się już potencjał i nic z tego nie będzie. No cóż większość jak widzę jest tu na łańcuchu i pilnuje nawet przed takimi jak ja, co to mają inne zdanie.
    Obecnie mam dwie spółki. BOS od samego minimum, gdzie utworzyła się już obecnie formacja WF5E i nie wymaga to jak sądzę komentarzy z mojej strony. Opisałem cały układ akumulacji jaki miał tam miejsce a teraz jedynie patrzę i podnoszę stopa.
    Druga spółka, która mnie obecnie interesuje to Orange, której akcje zakupiłem wczoraj. Dlaczego ?
    Ponieważ tworzy się tam moim zdaniem formacja ,,Rozszerzającej się zwyżkującej chorągiewki.
    Macie ostatnią okazję, aby się zabrać na ten wzrost.................tylko nie piszcie proszę, że wasze pieniądze są mi potrzebne, aby ciągnąć Orange do góry, bo takie stwierdzenie byłoby głupotą przy takiej płynności spółki jak Orange.
    Dlaczego to robię ?
    Ano z dobroci serca wyłącznie i aby wreszcie dotarło do was, że na giełdzie zarabiają profesjonaliści a amatorzy oddają kasę.
    Poza tym formacja RZCH naprawdę godna jest zainteresowania.
    Co z tym zrobicie, wasza sprawa, nie moja broszka, ani nie moje pieniądze, chociaż broszki teraz są w cenie.

pozdrawiam

kolorowy wiatr
  • Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~spokojny [78.8.0.*]
    ooo witam Kolorowy Pierdzie.... widać już zaczynasz NAGANIANIE na swoje spółeczki bo oczywiście jak napisałeś "KUPIŁEŚ"

pisz do swojego gardena frajerów niech kupują od Ciebie teraz, bo o to przecież chodzi....

Wbij sobie do tej makówki, że to jest forum AUTO PARTNER!!!

I że jesteś tu całkowicie skompromitowany bo nic się nie sprawdziło z Twoich naganianych prognoz!!!

To właśnie sądzimy odnośnie Twojej wypowiedzi :)
  • Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~max [31.178.136.*]
    MISZCZU AT większego giełdowego amatora jak ty to juz dawno nie widziałem. Nie chce być niegrzeczny bo bym ci powiedziałm gdzie możesz sobie wsadzić te swoje analizy. Zwłaszcza tą dotyczącą AP i spadku na 3,50. Może lepiej stwórz wątek: jak się nie załapałem na wzrost kursu AP bo bedzie to zdecydowanie bardziej pouczające i dla ciebie i dla nas...
  • Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    Kolorowy napisał 3 lutego na forum orange

https://www.bankier.pl/forum/temat_3-lutego-2017,23316109.html

Niestety, miało być dobrze, a wyszło jak zwykle. Skończyło się jedynie korektą.
    Moim zdaniem powstanie formacja ,,głowy i ramion,, jako kontynuacja trendu spadkowego.
    Jeśli ktoś chce, może powiedzieć, że jest tu konsolidacja w postaci trójkąta a po wybiciu dna spadek będzie kontynuowany.
    Napisałem tu swego czasu, że akcje te moim zdaniem powinny spaść poniżej 3.50 zł, wtedy możliwa jest akumulacja i wzrosty.
    Podtrzymuje to zdanie i jak dotychczas, spokojnie ten wykres obserwuję.
    Moje osobiste doświadczenia dotyczące Orange też nie są dobre. To moloch, który pogubił się już w tym co robi i nadużyciem jest to, że uważa iż jest pierwszy na liście operatorów telefonii komórkowej.
    Wyniki finansowe są kiepskie a zaangażowanie w światłowody nie przynosi, przynajmniej na razie spodziewanych profitów.
    Ujemne przepływy finansowe, pokazują jasno, że spółka nie zarabia tyle aby pokryć swoje wydatki.
    Jednym słowem wola boska i skrzypce, tu wzrostów nie będzie.

kolorowy wiatr
    była dobrą spółką dywidendową a zrobiło się badziewie

Kolorowy chciał kupić orange:)

Kolorowy nagania na spadki apr?

Co chce zrobić Kolorowy?

Wiesz co robią psy na łańcuchu w dobrej budzie? Tyją i my też tyjemy na apr:)

Kupic orange teraz? rzeczywiście świetna okazja już lecę sprzedawać apr i kupować orange:)

Kim Ty jesteś?

• Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: kolorowy_wiatr [89.68.126.*]
    Co ja napisałem, aby nie pisać głupot a spokojny co zrobił ?
    Namawiam na kupno Orange, aby podnieść kurs !
    No coś takiego zasługuje na ,,Oskara"
    Ani twoje, ani moje, ani wasze wszystkie pieniądze jakie posiadacie tu na AP nie wystarczą aby ruszyć takiego molocha jak Orange.
    Jeśli ktoś to robi, to nie szczawik na spokojnych obrotach.
    Wygłupiłeś się i tyle.
    Jeśli o mnie chodzi, to dzisiaj sprzedałem kolejną turę posiadanych akcji BOŚ a zysk z tej pozycji, to niech sobie każdy policzy, bo wszyscy wiedzą gdzie wszedłem.
    Spokojny, tyle, że sobie pogadasz i nic z tego nie wynika.
    Jeszcze raz radzę z dobroci serca, abyście zobaczyli u Bilkowskiego jak wygląda ,,rozszerzająca się zwyżkująca chorągiewka,,.
    Tym co przywiązani do budy łańcuchem powiem

hał hał

kolorowy wiatr
    Kolorowy Wietrze i tak nie kupisz apr najpierw ja odkupie 50k.

Piękny maraton ta kasa zrobiła

poszła na ciech ( piękny zarobek - ciut dłużej powinienem zostać ) następnie do cln ( zarobiłem słabo ) teraz jest w pekao i jest całkiem dobrze:), mam zamiar siedzieć do górnego ograniczenia kanału wzrostowego.

więc wiesz gdzie możesz sobie wsadzić ten orange:)

Ty jesteś jednak dziwny facet Marcinie,
    Najpierw mnie obrażasz, a potem chcesz ..............
    a przecież sztamę trzymasz ze spokojnym, więc nie dziw się, że mnie to nie interesuje.
    I nic mi do twojej kasy, możesz ją nawet zainwestować w kibel.

kw
    Ja nic od Ciebie nie chcę:)

i ja jestem dziwny?

namawiać ludzi na orange? może niech najpierw 200 sforsuje i potwierdzi?

stosunek ryzyka to zysków jest słabiutki....

ooo kolorowy pierd już wmawia sobie, że między nami jakaś koalicja? się uśmiałem :)

Nikt nie lubi NAGANIACZY stąd masz taką reakcję a nie jesteś nikim więcej...

WBIJ SOBIE DO MAKÓWKI, ZE TO JEST FORUM AUTO PARTNERA!

Już prędzej by 3 letnie dziecko to zrozumiało co się do Ciebie piszę!

Piszcze na forum Orange w sprawie kolorowego pierda widzę bardzo mu się to spodobało :)
  • Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~antychodzik [78.9.77.*]
    CK - mistrzu anty analizy przez cały zeszły rok piszczałeś na całe forum o bessie na naszej giełdzie , jak cię poprosiłem abyś nam pokazał tę bessę na wig-u to zaniemówiłeś - ja jej tam nie widziałem , może dzisiaj pokażesz nam ją ? Moja rada dla ciebie - idź na targ i kup sobie pół litra oleju konopnego ...
    Szanowny Marcinie,
    Ja nikogo, do niczego, nigdy nie namawiam !
    Przedstawiam jedynie swoje i tylko swoje scenariusze jakich się spodziewam.
    Z przykrością muszę stwierdzić, że jesteś pod dużym wpływem Spokojnego.
    Na Orange aby podnieść kurs skutecznie, to ze 100 spokojnych i ze 100 Marcinów razem niczego by nie zdziałało.
    Zastanów się więc co piszesz, bo samemu z siebie robić głupca nie wypada.
    Tak jak napisałem, AP to dobra spółka, ale obecnie potencjał wzrostu został zatrzymany przez ten ruch boczny.
    W tym czasie na BOŚ z powodzeniem można było zagrać i TY to zresztą zrobiłeś !
    Teraz zapewne kupiłeś akcje Orange z godnie z tym o czym napisałem.
    Jeśli tak, to sam zobaczysz, czy było warto.

kw
    Wig 20 z poziomu ponad 2500 spadł na 1650, czyli 34%.
    Wiele spółek poleciało na łeb, chociażby Orange.
    Jak widzę dla Antychodzika bessy nie było !
    Nie byłem na bosiu( trochę żałuję) , orange jak pokona ema200 i ewentualna korekta zatrzyma się w pobliżu to rozważę wejście.

Teraz mnie interesuje energa i spóźniłem się z rana:(

Mocniej jestem na pekao:)
    tak jest kolorowy naganiaczu :)

ci co myślą czytają to co pisze, gdzie nie ma naganiania, a Ty chcesz mieć tylko tłum, który możesz nagonić dla własnych celów.

Mgaiczna liczna widzę "poniżej 3,5" - bo do tylu pisałeś, że spadnie Orange (później szczyciłeś się, ze kupiłeś) i na tle straszysz na AP... weź sobie już daj spokój, bo kompromitujesz się na wszystkich liniach...

Co jest kolorowy pierdzie? Prawda boli? :)

Z forum Orange:

Autor: kolorowy_wiatr[89.68.126.*] 2017-02-03 10:10
    Opublikowano przy kursie:  5,22 zł , zmiana od tamtej pory: 5,75%
    3 lutego 2017
    Niestety, miało być dobrze, a wyszło jak zwykle. Skończyło się jedynie korektą.
    Moim zdaniem powstanie formacja ,,głowy i ramion,, jako kontynuacja trendu spadkowego.
    Jeśli ktoś chce, może powiedzieć, że jest tu konsolidacja w postaci trójkąta a po wybiciu dna spadek będzie kontynuowany.
    Napisałem tu swego czasu, że akcje te moim zdaniem powinny spaść poniżej 3.50 zł, wtedy możliwa jest akumulacja i wzrosty.
    Podtrzymuje to zdanie i jak dotychczas, spokojnie ten wykres obserwuję.
    Moje osobiste doświadczenia dotyczące Orange też nie są dobre. To moloch, który pogubił się już w tym co robi i nadużyciem jest to, że uważa iż jest pierwszy na liście operatorów telefonii komórkowej.
    Wyniki finansowe są kiepskie a zaangażowanie w światłowody nie przynosi, przynajmniej na razie spodziewanych profitów.
    Ujemne przepływy finansowe, pokazują jasno, że spółka nie zarabia tyle aby pokryć swoje wydatki.
    Jednym słowem wola boska i skrzypce, tu wzrostów nie będzie.

kolorowy wiatr
    była dobrą spółką dywidendową a zrobiło się badziewie

Autor: ~zuberek [37.248.154.*] 2017-02-10 16:08
    Opublikowano przy kursie:  5,47 zł , zmiana od tamtej pory: 2,56%
    Re: 10 lutego 2017
    cyt ,Co do formacji ,,Rozszerzającej się zwyżkującej chorągiewki" to Bulkowski w swojej książce poświęcił na to kilka kartek i tam sobie o tym przeczytajcie. Ja powiem tylko, że jest to formacja Pro wzrostowa.

kolorowy wiatr

Człowieku większość kupiła papier w grudniu ;-) a ty wyczytałeś dopiero teraz że warto ? LESZCZUUUUUUUU

Niech MOC będzie z Wami
  • Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~as [87.207.57.*]
    kolorowa teczo czy jak tam ci prosimy o komentarz wyników orange czy jak zwykle jako wybitny inwestor sprzedałes juz lub wcale nie miałes bo na foruma i tak nikrt nie sprawdzi
    Brak dywidendy na orange:(

a mówiłem niech przebije ema200 i potwierdzi.....
  • Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~spokojny [157.25.180.*]
    teraz kolorowy pierd będzie pisał na Orange, że miał rację, że spadnie do 3,5... a na AP chciał zachęcić do kupna :P

nieudolny kolorowy naganiacz :)
    Kolorowy zaliczył wtopę na orange, taki mistrz analizy technicznej.

Wystarczyło poczekać na przecięcie ema 200, linii trendu spadkowego , wybicie i wejsc na korekcie.

Widocznie jeszcze musi się trochę pouczyć:)
    Kolejny błąd Kolorowego 100% w jednym koszyczku: Orange

Portfel - 10-13%.

Dywersyfikacja też o tym piszą w książkach które mi polecałeś:)

Pamiętaj pycha kroczy przed upadkiem a ostatnio byłeś zbyt pyszny........
    BRAWO KOLOROWY!!!

"Druga spółka, która mnie obecnie interesuje to Orange, której akcje zakupiłem wczoraj. Dlaczego ?"

No właśnie dlaczego? To jest najlepszy przykład tego jak można się przejechać, olewając fundamenty, patrząc jedynie na spekulacje i AT.

Największe obroty jak na razie dziś są na orange na mega spadku.... panika czy lecisz na swoje 3,5 MISZCZU AT?
  • Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~antychodzik [77.255.206.*]
    Kolorowy zkąd ty bierzesz takie dane ? masz swoje własne notowania ? pytałem cię wyraźnie o WIG . Jeśli chodzi o maksymalny spadek WIG-u to w zeszłym roku wyniósł on 11,1% , a WIG -20 spadł o 15,5% . Pod koniec roku oba indeksy zamknęły rok na plusie , więc przestań opowiadać bajeczki i tak już teraz wszyscy się z ciebie śmieją :)
    I zniknął nam Kolorowy:) jak zwykle w takich sytuacjach;)

jeszcze nam potrzeba dobrego raportu na APR i wybicia to całkiem pęknę ze śmiechu.....
  • " Antywskaźnik Roku 2016 " - GRATULACJE dla kolorowego : ) Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.79.*]
    Dnia 2017-02-14 o godz. 10:33 ~antychodzik napisał(a):
    > Kolorowy zkąd ty bierzesz takie dane ? masz swoje własne notowania ? pytałem cię wyraźnie o WIG . Jeśli chodzi o maksymalny spadek WIG-u to w zeszłym roku wyniósł on 11,1% , a WIG -20 spadł o 15,5% . Pod koniec roku oba indeksy zamknęły rok na plusie , więc przestań opowiadać bajeczki i tak już teraz wszyscy się z ciebie śmieją :)

kolorowy (jak zwykle) już zapomniał jaki to wieścił armagedon i ogromny spadek WIG20 w ok 1000.
    Jak to odradzał trzymanie akcji : )
    Po wyborach Trampa też miał mocno walnąć w dół - hahaha
    I co?
    I wyszło jak zwykle - hahahaha
  • Re: " Antywskaźnik Roku 2016 " - GRATULACJE dla kolorowego : ) Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    Ja forum orange pisał, ze uśredniał;)

amator jakich mało....

teraz info, że w kolejnych latach nie wypłaca dywidendy i zaraz będzie kwiczał podwójnie:)
    Marcin... kolorowy nic nie pisze bo ledwo nadąża zmieniać pampersy :) - 11,35% obecnie i coś czuje (nie koniecznie dziś), że to jeszcze nie koniec spadku...
  • Re: Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~spokojny [78.8.0.*]
    tak pisał, ze uśrednia... ale cholera wie co siedzi w tej kolorowej łepetynie :P wiadomo, że tylko nagania...

ale nie powiem... kusi trochę ten Orange żeby kupić pod odbicie i wyciągnąć jakieś 5-8% w 2 dni....

co myslisz Marcin?
  • Re: Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    To nie mój styl żeby szukać kasy w spółkach w trendzie spadkowym ale Tobie ani nie odradzam ani nie namawiam.

Co z tym raportem za styczeń w auto partnerze.

Wysłałem e-mail do nich ale na razie cisza......

Może jest tyyyyle tego obrotu, że mają problem policzyć:)

oby

• Re: Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~spokojny [78.8.0.*]
    nie przejmował bym się brakiem raportu, a raczej jego opóźnieniem.... coś wiem ale nie powiem :) raczej będziesz miło zaskoczony ;)
  • Re: Re: Jak pies łańcuchem do budy 10.02.2017 Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    Jak to mówi człowiek z branży to trzeba wierzyć.

https://www.youtube.com/watch?v=IcuzTTDtrbU

Pan Neidek jako jeden z nielicznych analityków przypadł mi do gustu.

No i ileś razy pod rząd wygrał jakiś konkurs:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.153.119.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
AUTOPARTN -0,75% 18,54 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.