Zatem zgodnie z wczorajszymi przewidywaniami. Nerwówka na początku. Kto nie zamierza objąć PP będzie oddawał. Sytuacja się wyklaruje i sądzę, że później kurs powinien odbić i iść do góry.
Dnia 2017-02-10 o godz. 09:05 ~Gonzales napisał(a): > Zatem zgodnie z wczorajszymi przewidywaniami. > Nerwówka na początku. Kto nie zamierza objąć PP będzie oddawał. > Sytuacja się wyklaruje i sądzę, że później kurs powinien odbić i iść do góry.
Gonzales, przestań już naganiać, myślałem że jesteś bardziej świadomy ale nie podoba mi się to co tu robisz, zatrudnili cię tu do pisania na forum w okresie kiedy będą drukować akcję czy jesteś sam aż tak naiwny by nie wiedzieć że kurs nie zleci poniżej złotówki po takiej informacji? Czy ty naprawdę jesteś taki naiwny czy coś innego każe ci tak pisać?
Wydrukują 19.980.000 (dziewiętnaście milionów dziewięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii E, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda;” Przecież to masakra
To, że piszę nie znaczy, że naganiam. Staram się widzieć złe i dobre strony. To, że będzie emisja nie znaczy, że będzie źle. Z tej emisji tylko niecałe 3,7 mln nowych będzie dla ulicy, reszta dla większościowych, więc czy to katastrofą. W sumie ulica będzie maiła niespełna 5 mln ze starymi akcjami. Istotne pod co ta emisja. Ulica dowie się później
róbta co chceta jak nie umiecie wyciągac wniosków z informacji przestańcie grac na giełdzie,tutaj kupuje sie przyszłośc i trzeba miec swoja strategię,ja dzisiaj dokupiłem 5k.....teraz noga na nogę i tylko czekać....
Ponawiam pytanie,jaki jest cel nadchodzącej emisji panie SZYMEK,nie emisji pierwotnej.Konkretne plany,zamierzenia,inwestycje,daty,terminy które spółka za pomocą Pańskich między innymi pieniędzy chce zrealizować..Wie Pan?
Dnia 2017-02-10 o godz. 09:23 ~Gonzales napisał(a): > To, że piszę nie znaczy, że naganiam. > Staram się widzieć złe i dobre strony. > To, że będzie emisja nie znaczy, że będzie źle. > Z tej emisji tylko niecałe 3,7 mln nowych będzie dla ulicy, reszta dla większościowych, więc czy to katastrofą. > W sumie ulica będzie maiła niespełna 5 mln ze starymi akcjami. > Istotne pod co ta emisja. Ulica dowie się później >
No i co z tego jak seria E będzie dopuszczona do normalnego obrotu na giełdzie, czyli członkowie zarządu dostana kilka milionów akcji po 10 groszy i będą mogli wysypać to wszystko w rynek, weź mi tylko nie mów że nikt tak nie zrobi, a jeszcze emisja tzw. menadżerska czyli setki tysięcy co roku za darmo rozdawanych akcji zasłużonym pracownikom którzy też będą to mogli od razu szybko wysypać jako szybki darmowy zysk. Moim zdaniem zobaczymy tu poziomy mocno poniżej złotówki i to bardzo szybko.
Dnia 2017-02-10 o godz. 09:44 ~thx napisał(a): > Dnia 2017-02-10 o godz. 09:23 ~Gonzales napisał(a): > > To, że piszę nie znaczy, że naganiam. > > Staram się widzieć złe i dobre strony. > > To, że będzie emisja nie znaczy, że będzie źle. > > Z tej emisji tylko niecałe 3,7 mln nowych będzie dla ulicy, reszta dla większościowych, więc czy to katastrofą. > > W sumie ulica będzie maiła niespełna 5 mln ze starymi akcjami. > > Istotne pod co ta emisja. Ulica dowie się później > > > > No i co z tego jak seria E będzie dopuszczona do normalnego obrotu na giełdzie, czyli członkowie zarządu dostana kilka milionów akcji po 10 groszy i będą mogli wysypać to wszystko w rynek, weź mi tylko nie mów że nikt tak nie zrobi, a jeszcze emisja tzw. menadżerska czyli setki tysięcy co roku za darmo rozdawanych akcji zasłużonym pracownikom którzy też będą to mogli od razu szybko wysypać jako szybki darmowy zysk. Moim zdaniem zobaczymy tu poziomy mocno poniżej złotówki i to bardzo szybko.
~thx, piszesz bzdury do kwadratu. Zarówno zarząd jak i pozostali akcjonariusze nie dostaną tylko zakupią akcje i to nie po 10 gr a po cenie ustalonej przez zarząd. Podobnie emisja menadżerska nie dostanie akcji za darmo tylko tak samo będzie mogła zakupić po cenie ustalonej przez zarząd.
tak kolego to jest katastrofa - bo oni dostaną motywacyjne po 10 gr. więc to oni już teraz wywalaj posiadane. To że nie będą na razie w obrocie nie mają znaczenia - za chwilę je zmienią. Czeka ns więc kilka dni walenia. To jest właśnie nieszczęście - takie emisje- dla mnie to samowola.
Dnia 2017-02-10 o godz. 20:23 ~manola napisał(a): > tak kolego to jest katastrofa - bo oni dostaną motywacyjne po 10 gr. więc to oni już teraz wywalaj posiadane. To że nie będą na razie w obrocie nie mają znaczenia - za chwilę je zmienią. Czeka ns więc kilka dni walenia. To jest właśnie nieszczęście - takie emisje- dla mnie to samowola.
Tak, kolego ~manola , to katastrofa gdy rozbiła ci się szklana kula. Bo przecież z niej się dowiedziałeś że akcje motywacyjne będą po 10 gr...