Obecni akcjonariusze bedą mieli PP wiec nie jest to dymanie. Każda emisja ma na celu pozyskanie kapitału, tylko różne sa jej powody, jedna w celu uchronienia przed upadłościa a inna na dalszy rozwój tu ewidentnie firma się rozwija.
Nie przejmuj się, oni wszyscy tak mają, ci co są zapakowani w akcję i twierdzą że wystarczy kupić akcje, założyć nogę na nogę i czekać że będzie rosło nawet po takiej emisji. Strasznie nerwowo reagują na pojawiające się zwykłe pytania, jaki cel emisji, jaka będzie cena emisyjna, dlaczego aż 20 milionów akcji? Nie wiem, może wydaje im się że to nasza wina że cena spada, bo pytamy, tak jakby nie rozumieli że to zarząd ma w czarnej i głębokiej to że oni kupili akcje i że chcą by sobie rosło wbrew wszystkiemu.
Tylko za co oni kupią te akcje ? Jedna akcja daje prawo poboru 3 nowych więc praktycznie każdy musi zredukować liczbę akcji w portfelu żeby objąć te z nowej emisji. Takie spadkowe perpetum mobile. Będzie po zeta , bardziej niż pewne
No właśnie.....przecież tylko zapytałem a tu jakiś "wiem"do mnie z grubej rury wyzwiska (debilu) ...co to za towarzystwo ...żaden nie próbuje choć trochę ruszyć głową,tylko z jednej strony rynki zagraniczne ,z drugiej wyzwiska. I śmieszno i straszno.
Celem emisji jest oczywiście zdobycie nowej kasy od naiwnych i wierzących w świetlaną przyszłość spółki, echhhh ile ja już tego na tym grajdole widziałem