Wygląda mi to na zrządzenie lostu. Popchnąłem dziś papier, a teraz to info. Ciekaw jestem jak zareaguje rynek. Będę zaskoczony jeśli będzie pompka. Jestem amator więc nie będę siłował się na jakieś oceny. Jutro pokaże co i jak. Zupełnie szczerze trzymam kciuki.
Dekadę temu byłaby euforia. Teraz jest to przyjmowane negatywnie. FF niski więc może nie będzie tragedii. Z drugiej strony w końcu główni tez zapewne będą obejmować. Nasz udział stosunkowo niewielki. Warto poczytać dokładnie komunikat. Jest kilka ciekawych wątków. W moim odczuciu pozytywnych.
Jutro może być gorąco z powodu planów nowej emisji. Zastanawiam się. Życie nie ma to związku z wkładem własnym na dofinansowanie. Starają się o 9 mln, z czego 3 mln to udział własny.
Nie mam pojęcia jak się zachowa papier - nigdy nie uczestniczyłem w emisji :) będzie ciekawie, to pewne. Pytanie skąd dotychczasowe wzrosty - średnioterminowo nie wierzę w stratę tutaj
nikt wam teraz akcji nie sprzeda bo nowa emisja w pierwszej kolejności obejmie osoby które już posiadaja akcje.....wiec jęzeli chcecie nabyc akcje z nowej emisji jako pierwsi w kolejności musicie posiadać stare walory,ja tam jeszcze jutro dokupię bo robi sie ciekawie...takie moje zdanie a wy zrobicie jak uwazacie.....dla osób mających stare akcje i chcących dalej inwestować w dłuższym przedziale czasu myślę że pozytywna informacja....
kurs juz nie powinien spasc ponizej dzisiejszego poziomu chyba ze ulica wyprzeda na hura (w co wątpie bo pp beda drogie i porzadane) to i tak urosnie spowrotem bo spolka perspektywiczna
Prawo poboru 1:3 bodajże na 24 marca 2017r. tylko ciekawe jaka cena papierka bo za 1 starą dadzą 3 nowe ale po ile ??? Jak będą tanie to warto trzymać stare do marca . No zobaczymy !!!!!!!!!!!!!!
1. Akcje Serii E zostaną zaoferowane dotychczasowym akcjonariuszom Spółki, to jest osobom posiadającym akcje Spółki w dniu 24 marca 2017 roku (dzień prawa poboru). 2. Akcje Serii E zaoferowane zostaną dotychczasowym akcjonariuszom Spółki proporcjonalnie do liczby posiadanych przez nich akcji Spółki w taki sposób, że na każdą 1 (jedną) akcję Spółki posiadaną na koniec dnia ustalenia prawa poboru akcjonariuszowi przysługiwać będzie 1 (jedno) jednostkowe prawo poboru uprawniające do objęcia 3 (trzech) Akcji Serii E.
cena nominalna nowych akcji 0,1 zł, a emisyjna to zwykle średnia cena z jakiegoś okresu na dzień dzisiejszy od debiutu średnia cena akcji to około 7-8zł, wiec za jedną nową akcję by trzeba tyle zapłacić gdy na rynku są po 3,x :) jutro???? ja tam dzisiaj sprzedałem i sen mam spokojny
Na ta chwile wartość nominalna 1 akcji to 0,10 zł. Kapitał zakładowy to 660 000. Podwyższają kapitał o maksymalnie 2 000 000 zł. Majac 1 akcje na zasadzie pierwokupu będziesz mógł dokupić nowe 3 akcje po 0,1 zł każda. W sumie będzie maksymalnie 2 660 000 akcji o wartości nominalnej 0,10 zł. Będzie 4 razy więcej akcji ale zamiast 1 akcji inwestor będzie posiadał 4. Operacja wyjdzie na zero.
tu się mylisz cena nominalna i emisyjna zwykle się różnią to że kapitał podwyższają na papierze liczba akcji x 0,1 to nie znaczy że za nowe akcje zapłacisz po 0,1 tylko tyle jaka będzie cena emisyjna a ona może być duuuużo wyższa niż 0,1
Chłopie zastanów się co piszesz , jak może być 2 660 000 szt. skoro teraz jest 6 669 000 sztuk. Będzie ich 3 razy więcej a mogą być obejmowane akcje z PP po 10 gr lub wyżej . Zależy co zarząd ustali . Info super i jutro jazda. !!!!!!!!!!!!!!
I po co pajacujesz i tak nie kupisz już po 3,50 zeta !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jutro jazda bo zakupy będą robić myślący. Na Każdym dodruku z PP się zarabia i tyle. !!!!!!!!!!!!!!!!
W emisji zasada jest prosta. Jezeli spółka jest dobra i ma perspektywy - wejscie w pp jest bardzo korzystne. W przypadku gniota to zamrozenie kasy i zjazd. Tu widzę moc i same pozytywy czyli ino bardzo dobre. Bierzemy nowe akcje /chyba muszę wziąść jakąś pożyczkę/.
Ja tam żadnym znawcą nie jestem, ale dla mnie wielkim atutem SAE była ilość akcji i FF. Teraz akcji będzie... po kokardę. Pompka była po to by miało gdzie upaść po tej informacji. Nie bez przyczyny podali info na wieczór, choć ciekawe czemu w czwartek a nie piątek, by rynek mógł ochłonąć... Rzeczywistości nie zaklinam, co będzie jutro, nie wiem, ale wg mnie nie jest to dobre info.
Dnia 2017-02-09 o godz. 21:22 ~rf- napisał(a): > Ja tam żadnym znawcą nie jestem, ale dla mnie wielkim atutem SAE była ilość akcji i FF. Teraz akcji będzie... po kokardę. Pompka była po to by miało gdzie upaść po tej informacji. Nie bez przyczyny podali info na wieczór, choć ciekawe czemu w czwartek a nie piątek, by rynek mógł ochłonąć... Rzeczywistości nie zaklinam, co będzie jutro, nie wiem, ale wg mnie nie jest to dobre info.
Cenę nowych akcji ustali Zarząd. Prawdopodobnie będzie to ok 1 zł.
część z Was nie kuma chyba że emisja emosji nie równa... Tu mamy emisję z PP zatem "stare" akcje są premiowane bo mają w cenie 3 "nowe" w turbo atrakcyjnej cenie. Do ustalenia PP kurs będzie w stagnacji lub w przypadku duzego zainteresowania łupnie ostro na północ. Owszem po emisji (po PP) cena spadnie- ile nie wiem. Ale jak gruchnie że objął to ktoś formatu TFI PZU to po spadku będzie i tak up
A co myślisz ,że ci co mają nie będą chcieli dobrać ??????? Na CFI splity , resplity i inne figle a w sumie zarobiłe kupę szmalu , i tutaj też jutro dobiorę, bo uważam ,że będzie warto. Ale każdy zrobi jak zechce. !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja uważam że jutro będzie na czerwono ale lawiny nie przewiduje Słabe wystraszone i nie kumate leszcze będą oddawali w poplochu a silne i kumate ręce będą odbieraly na niższym poziomie ff jest niski więc akcje się szybko skończą a wtedy cena kosmos
Tylko,że PP nie będą notowane , czytajcie uważnie. Masz 1 akcję jak się zapiszesz i wykupisz to będziesz miał 3 akcje. Jak nie skorzystasz z PP to Ci przepadnie a zarząd da je komuś w/g uznania. Tak w skócie. Wszystko jest napisane w projektach uchwał. !!!!!!!!!!!!
doinformowałem się, i na emisjach można dodatkowo zarobić (a PP można obracać do 3 dni przed emisją nowych akcji) niektóre bywały mocno rozchwytywane. dodatkowo po emisji nowych akcji ich cena będzie niższa ale ilość większa , więc wartość nie zmieni się, a gdzie zysk dodatkowy?
Po niższym kursie sprzedając nowe akcji po niższym kursie wykazujemy stratę w danym roku podatkowym , pomimo że jej nie mamy :)
PP będą notowane tu masz : 1. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia ubiegać się o wprowadzenie Akcje Serii E oraz prawa poboru Akcji Serii E i prawa do Akcji Serii E do obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. pod nazwą NewConnect.
Dnia 2017-02-09 o godz. 22:20 ~baca napisał(a): > Tylko,że PP nie będą notowane , czytajcie uważnie. Masz 1 akcję jak się zapiszesz i wykupisz to będziesz miał 3 akcje. Jak nie skorzystasz z PP to Ci przepadnie a zarząd da je komuś w/g uznania. Tak w skócie. Wszystko jest napisane w projektach uchwał. !!!!!!!!!!!!
Gadasz głupoty! Mając PP możesz objąć nowe akcje lub nie czyli PP sprzedać. Tu zarzad nie ma nic do gadania. Takie sa przepisy. W przypadku braku chetnych do objecia wszystkich akcji z PP (w co watpie) nie objete akcje moga sprzedac ale powzej nominalu komukolwie
6. Zgodnie z art. 436 § 4 Kodeksu spółek handlowych, Zarząd może przydzielić nieobjęte akcje według swojego uznania, jednak po cenie nie niższej niż cena emisyjna.
jutro wahania , niekumaci sprzedają , reszta zbiera do marca rośnie (ile? akcje będą później rozwodnione więc trudno powiedzieć) firma dostaje pieniądze na inwestycje więc trzeba założyć że się zwrócą z nawiązką , same pozytywy :) pytanie jaki zasięg do 24 marca ? jak myślicie?