" We współprace zainwestowaliśmy około $ 15 mln EUR jest obecnie największe litewskie przedsiębiorstwa do inwestowania w Chinach". Avia leasingowe Grupa CEO Tadas · Gebei res Biznes Avia Leasing Grupa obejmuje leasing samolotów, obrót samolotu, zarządzanie aktywami, to największe podmioty gospodarcze na świecie CRJ odrzutowców regionalnych, z wiodącymi doświadczenie w zarządzaniu e tym przemyśle . Jako elita branży, Avia dlaczego wybrała własnie z Henan Airlines współpracę Tadas przyznaje :? "Przede wszystkim dlatego, że Cargo Luksemburg przeprowadzić dobrą współpracę w przemyśle dziś można określić jako sukces Drugie to zobaczyć w ich zaawansowanym zespołem zarządzającym, jak również o globalną wizję współpracy, który wzmocnił zaufanie naszej współpracy. " Chinski rynek lotnictwa leasingowego jest jeszcze w powijakach, to ma bardzo szeroką przestrzeń do rozwoju. W przyszłym rozwoju wspólnego przedsięwzięcia Tadas ma nadzieję na osiągnięcie floty 45 samolotów ,osiągnającej wartośc $ 2,5 miliardów dolarów w ciągu pierwszych pięciu lat . Bedziemy również w odpowiednim czasie rozpoczynać prace przygotowawcze, a także dążenie, aby stać się pierwszą notowaną na giełdzie spółki leasingu samolotów prowincji Henan" http://hn.chinaso.com/finance/detail/20161209/1000200032826601481250210688070368_1.html
Dovado ładnie wyszukujesz informacje .Jestem pełen podziwu .Ciekawe co za osioł tak blokuje kurs jego chyba nie przekonasz , ale ja dokupię jeszcze pakiet .
Dnia 2017-02-09 o godz. 23:00 ~Piotr napisał(a): > Leżymy palnikiem do góry i czekamy. Póki co to wyglada to na bezceremonialną dystrybucję w okolicach 5,9, sam co nieco kupiłem ale zaczyna mnie to dokładanie akcji na sprzedazy niepokoić.
Na odpalenie palnika u góry i jazde w dół liczy sprzedawca bo to nie jest to mały gracz a dziwnie sprzedaje . Nie ustawia batonów na zachętę na kupno tylko ustawił 800 sztuk na ukrytym i blokuje cenę . Każdy kto kupuje zauważa że jest sprzedaż ukryta i przyłącza się do niego . W środę nie stał tylko walił w 5,7 stracił 70 kilo i się wycofał wyżej .Dziwne żę po takim wywalaniu przez przez trzy dni palnik nie odpalił i nie przebił 5,7. Według Chińczyków pierwsz dostawa do Aeroflotu ma być już w tym miesiącu , A wtedy to już nie będzie ta sama firma że żyjesz w strachu bo może w nastepnym kwartale nie sprzedadzą samolotu i będzie mniejszy zysk . Jak zacznie się leasing do Aeroflotu zyski będą stałe to i kurs ruszy.
Ponieważ nie mam zielonego pojęcia ile będzie bo naprawdę jestem cienki w rachunkach nawet nie wiem jak się liczy dywidendę Chciąłbym żeby było 60 gr na akcję . Mają dostęp do taniego kredytowania to mogą trochę wypłacić Mogę napisać żę liczę na zysk na akcję po 4 Q w granicy 3 zł . A tak naprawdę na mój głupi rozum na współprace Aviaam Chiny zainwestowali około $ 15 mln EUR to tylko około 10 mln USD im zostaje . Naprawdę to liczę na wzrost akcji jak ruszą dostawy do Aeroflotu . Nie wiem czy zauwazyliście ale Chińczycy napisali że pierwsze dostawy już lutym 2017 a Aviaam podała marzec mają inny kalendarz czy co .
Dovado jak się spodziewasz 3 zł zysku na akcje po IVQ16 to wynika że powinni w IVQ16 pokazać z 10 mln euro zysku. Mieli jakieś dostawy samolotów czy sprzedaż żeby taki zysk pokazać?
Na której stronie jest mowa o tej sprzedaży 4 samolotów? Bo widze tylko na 22 stronie że sprzedali coś w sierpniu i piszą że to po dniu bilansowym- co jest błedem bo raport był na koniec września. I piszą że dostarczyli w sumie 2 samoloty - jeden w październiku a drugi w listopadzie.
O tym raporcie mówię: http://www.aviaam.com/upload/AVIAAM%20LEASING%20AB%20Consolidated%20FS%20Q3%202016.pdf
Zdarzenia po dniu bilansowym W sierpniu 2016 roku Grupa zakończyła sprzedaż jednej Airbus A319 z dzierżawy w załączeniu. W październiku 2016 roku Grupa Airbus A321 dostarczane jeden samolot w ramach umowy leasingu do-zakupu. W listopadzie 2016 roku Grupa Airbus A321 dostarczane jeden samolot w ramach umowy leasingu do-zakupu. To nie jest handel jabłkami w jeden dzień sprzedaż i rozliczone w bilansie są poślizgi mięzdzy sprzedażą i dostarczeniem a rozliczeniem sprzedaży w bilansie ..Dla przykładu w poprzednich raportach . W styczniu 2016 roku Grupa nabyła jeden samolot Airbus A319. W marcu 2016 roku Grupa dostarczyła ten samolot do klienta w ramach umowy leasingu do-zakupu, sprzedaz nastąpiła w maju . W lutym 2016 roku Grupa nabyła jeden Airbus A319 i natychmiast dostarczano samolot z zastrzeżeniem że jest to leasing operacyjny na konkretnego klienta na podstawie umowy W w tym samym miesiącu roku Grupa dokonała sprzedaży tego samolotu wg załączonej umowy. Sprzedaż nastąpiła w maju 2016 r. W marcu 2016 roku Grupa przyjęła jednen samolot Boeing 737-500 po uzgodnionym wygaśnięciem dzierżawy. W tym samym miesiącu roku Grupa zawarła umowy leasingu do-zakupu w odniesieniu do tego samolotu. Sprzedaz nastapiła w maju 2016 r. O sprzedaży A320 (czwarty samolot ) grupa piinformowała w raporcie bieżącym . http://www.aviaam.com/en/major-events/view/aviaam-leasing-sells-one-airbus-a320-aircraft Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - AviaAM Leasing sfinalizowała sprzedaż wyleasingowanego samolotu Airbus A320-200, podała spółka. "Własność samolotu została przeniesiona na nowego właściciela, łącznie z aktywnymi umowami leasingu z europejską linią lotniczą" – czytamy w komunikacie. Wartości umowy nie podano.
Przepraszam, że to co napiszę jest nie na temat i o innej spółce, ale chciałem podziękować Koledze dovado za zwrócenie uwagi na Mirbud, na którym wczoraj zrealizowałem zysk. Skoro już wleciałem jak Filip z konopii to pozwolę sobie dopytać: co jeszcze obserwujesz oprócz AAL? Przewidujesz ponowne wejście w MRB? Z góry dziękuję za odpowiedź i powodzenia w dalszych inwestycjach.
Niestety nic nie planuję do przodu.Jestem inwestorem a nie graczem na danej inwestycji jestem zazwyczaj 3 miesiące . chociaż zawsze planuję na przynajmniej rok Aviaam w porównaniu do Mirbudu ma olbrzymie perspektywy rozwoju , bardzo dobrą sytuację finansową c/z2 i rating AA i 157 mln PLN gotówki w kasie . Jeśli szukasz dobrych inwestycji zaglądnij na blogi kolegów z którymi trochę współpracuję Analizy Prezesa ,Analizy OBS oraz blog Chris_Abra - - Market Revolution który pierwszy zwrócił uwagę na Aviaam .
Na dobrej spółce warto przyjąć dłuższy horyzont inwestycyjny . Na Wistilu jestem już 4 lata i uważam , że ciągle ma jeszcze potencjał. W ostatnich latach największą plagą było ściąganie firm o niskiej wycenie z GPW. Czasem z pomocą funduszy. Teraz postrzeganie GPW się poprawia , idą nowe IPO , może to się zmieni.