• Dolne czy górne widły? Autor: ~xyz [83.23.202.*]
    Widłowy będzie miał robotę.
    Nie takiego newsa większość się spodziewała.
  • Re: Dolne czy górne widły? Autor: ~xyz [83.20.25.*]
    Nie ma chętnych na pizzę? Przejadła się?
    Wszystko inne rośnie jak na drożdżach.
    Niezbyt zachęcająco to wygląda.
  • Re: Dolne czy górne widły? Autor: ~PIZZA [194.242.62.*]
    Trzeba odczekać i zobaczyć w jakie ręce idą te akcję. Komuś nie na rękę były wzrosty i wróciliśmy do 50gr

Trzeba przyznać rację Kwaśnemu spółka rodzinna i słaby akcjonariat bo gdyby akcje nie były w słabych rękach to kurs by się wybronił
    A nie wiem czy czasami teraz nie zaniżają by ludzie spanikowali i oddali akcje bo obecna szkoła giełdowa uczy jak spada poniżej założonej bariery to tnij straty

Dla mnie to jest bardzo tanio ale mój budżet nie jest no limit :-) i zasady procentowego trzymania środków w akcjach musi być zachowana

Miejmy nadzieje, że akcje idą w mocne ręce
  • Re: Dolne czy górne widły? Autor: ~xyz [83.11.234.*]
    Czy FXInwestor wyszedł z inwestycji w Maxipizza?
  • Re: Dolne czy górne widły? Autor: ~Arrow [31.0.38.*]
    Dlaczego miałby sprzedać??

Zastanawia mnie czemu tu zaglądasz??

Ta spółka to ewenement

Widziałeś wyniki mr Hamburger??

Przychody mniejsze
    Brak kasy
    Zadłużenia na 2 mln
    Ale zarząd pisze ze spółką osiągnęła satysfakcjonujące wyniki bo w całym roku zarobiła 50 tys zł xD

A wyceniana na 13.6 mln zł 4 razy więcej niż maxipizza

Czuje ze spółce zależy na tej niskiej wycenie i jest tego jakiś powód którego nie znamy

Bo innego wytłumaczenia na to co napisali w raporcie nieda się wytłumaczyć bo to jedyna spółka która się nie chwali tylko straszy inwestorów

Może jednak znajdzie się w końcu inwestor który będzie miał środków no limit i zbierze 1 mln akcji z rynku

Potencjał jest tylko faktycznie może chcą niskiego kursu by zdjąć spółkę z giełdy i będzie wezwanie.
  • Re: Dolne czy górne widły? Autor: ~Kwaśny [5.60.220.*]
    Zamilkło forum. Po co inwestorowi milion akcji spółki, która w praktyce obsługuje potrzeby finansowe rodziny M? Nawet po zebraniu takiej ilości akcji (o ile da się to zrobić w rozsądnych cenach ) i tak wpływ na spółkę będzie żaden bo rodzina ma uprzywilejowane akcje, z czego nie ma zamiaru na razie rezygnować. Ktoś na tym forum chwalił zarządzanie firmą i rzeczywiście jest ono dobre, ale tylko dla rodziny, a zupełnie nie uwzględnia obecności innych akcjonariuszy. Wydaje się, że przed akcjonariuszami MXP trudny rok? Z drugiej strony będzie można tanio kupować. Czy to się uda? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: Dolne czy górne widły? Autor: ~PIZZA [194.242.62.*]
    Forum zamilkło ja nie sprzedam akcji będę dobierał w razie możliwości

Spółka nie chce by akcje drożały i rosła wartość ich firmy, pytanie czemu trzeba zadać spółce i zrobię to pewnie dopiero na WZA

W mojej ocenie podstaw do spadku akcji nie ma spadek kursu może być spowodowany sprzedażą akcji przez tych co nie są cierpliwi

tradycyjnie zobaczymy Kwaśny jest blisko spółki więc ma więcej informacji i dopóki spółce nie będzie zależało na wzroście wartości to będziemy stali w miejscu 

patrząc to co pisałem na Biznes radar na tle wyniku sektora przed wynikami potencjał był na 1,28 zł

obecnie po wynikach za 4 kwartał patrząc na inne spółki potencjał ten wzrósł do 1,8 zł

No tak. Każdy ma prawo do własnej oceny chociażby nie wiem jak kosmiczna była. To oczywiste. Automatyczne wyceny porównawcze w BR są znane wszystkim graczom. Ile mają wspólnego z rzeczywistością pokazują właśnie notowania MXP. Niestety sytuacja na papierze nie jest najlepsza, a czytając raport widzimy, że zarząd przewiduje jeszcze pogorszenie standingu finansowego spółki. Dodając do tego niechęć do inwestycji i brak zainteresowania zarządu udziałowcami mniejszościowymi sytuacja naprawdę nie jest do pozazdroszczenia. Brak płynności ratuje trochę spółkę przed głębszymi spadkami. Z drugiej strony pozytywem jest to, że będzie można taniej kupować. Jak tanio? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: Dolne czy górne widły? Autor: ~Fxinwestor [46.238.245.*]
    Ja akcje trzymam obecna cena mnie nie interesuje. Najwyżej akcje pójdą dla wnuków. Szkoda, że zarząd ma gdzieś mniejszościowych akcjonariuszy i sam powoduje zaniżanie kursu.
    Co do wyceny biznes radar pokazuje, ona gdzie mimo przewartościowania praktycznie wszystkich spółek względem MXP co pokazuje wycena MXP zarząd daje sam rekomendację negatywną na swoje walory zamiast działać i dokładać wszelkich starań by poprawiać wyniki

O sobie nie pisz bo to nikogo nie interesuje czy masz wnuki czy nie. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś o MXP bo naprawdę trudno zrozumieć o co Ci chodzi. Taka frustracja? Czy jeszcze będzie można tanio kupować? Tradycyjnie zobaczymy.
[x]
MAXIPIZZA 5,13% 0,41 2025-11-25 15:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.