...czemu spółka znajduje się na obecnym poziomie z poziomów 1x pln jeszcze rok temu? jakie były powody tych spadków? ja dramatycznych inf nie widziałem
Na tej spółce z dyktowaniem ceny nie ma najmniejszego problemu , akcji w obrocie tyle że jak były po 0,80 zł to aby cały ff nabyć wystarczyło by tylko milion zł... co to dla grubego...
Dnia 2017-02-06 o godz. 13:07 ~Gonzales napisał(a): > O emisji była mowa tylko w kontekście nabycia zagranicznego podmiotu. > I to emisja kierunkowa skierowana do owego podmiotu.
Kierunkowa czy nie kierunkowa to nie istotne, emisja to emisja, rozwodnienie, dodrukowanie, potem nie wiadomo co z tym robi obdarowany akcjami itp. A jak się już raz zacznie drukowanie to potem łatwo drukować po raz piąty, dziesiąty...
Nie zgadzam się z Tobą. Jeśli w ogóle dojdzie do kierunkowej, to w moim odczuciu nie byłoby złe, pod warunkiem, że przejmie się kawałem jakiegoś zachodniego rynku. Jak to się mówi, lepiej mieć 5 % w super biznesie, jak 100 % w gównie.
Ok ok każdy ma prawo do swojego zdania. Moim zdaniem rozpoczęcie emisji to może dobre dla spółki i insajderów, ale nie koniecznie dla akcjonariuszy. Mamy pytanie, czemu ten fundusz który tu kupił akcje od byłego prezesa, czemu nie kupił ich na rynku, przecież jakby zaczął brać to cena rosłaby nieustannie? Byłby zarobiony i miałby szanse zwiększać wartość tego pakietu przy tak małym ff. Dlaczego wolał kupić pakiet akcji którymi nie może obracać a który jedyne co mu daje to wejście do zarządu tylko w postaci członka rady nadzorczej? To jest ciekawe pytanie.
thx, serio pytasz czy kpisz sobie? 1. Zobacz ile jest akcji na rynku, potem zobacz ile kupił fund. 2. cena jednostkowa. W pakiecie poza giełdą na bank kupił w preferencyjnych warunkach.
ktos kupuje pod korek, nie ma sily spadac, slaby leszcz juz oddal co widac po piatkowym i dzisiejszym wolumenie tylko czekac na kolejne info i nowe szczyty
Dnia 2017-02-06 o godz. 13:33 ~Gonzales napisał(a): > Nie zgadzam się z Tobą. > Jeśli w ogóle dojdzie do kierunkowej, to w moim odczuciu nie byłoby złe, pod warunkiem, że przejmie się kawałem jakiegoś zachodniego rynku. > Jak to się mówi, lepiej mieć 5 % w super biznesie, jak 100 % w gównie.
Jak się masz Gonzales, sprzedałeś już swoje akcje? Była na tyo dobra okazja i dobry czas tak jak mi się wydawało, a co do emisji to chyba jednak miałem dobre przeczucia, jeszcze nie doczytałem komunikatów do końca ale ja bym wiał jakbym coś jeszcze tu jeszcze miał - to tylko taka dobra rada bo zacząłeś merytoryczną dyskusję po początkowych niepotrzebnych nerwowych odpowiedziach wcześniej. Pozdrawiam.
Dnia 2017-02-06 o godz. 12:12 ~Zapytowywacz napisał(a): > ...czemu spółka znajduje się na obecnym poziomie z poziomów 1x pln jeszcze rok temu? > jakie były powody tych spadków? ja dramatycznych inf nie widziałem >
Źle postawione pytanie. Ja bym się spytał dlaczego spółka warta złotówkę została wywindowana rok temu na poziom kilkanaście razy wyższy...