• No i juz mamy R Autor: ~kris [83.6.145.*]
    teraz to juz poleci w gore!!!!
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~Jeaa [46.76.159.*]
    TAK SIĘNAGANIA
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~Bako [94.254.128.*]
    Co tak naganiacze zacichli.
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~voodz [89.64.58.*]
    z tego co pamiętam to był to entuzjazm pokierowany pozytywną rekomendacją przez jedno z biur maklerskich, ale koniecznie widzę wszędzie chcecie znaleźć spisek,
    to ja zapytam, jako akcjonariusze.. dlaczego wam tak bardzo zależy na obniżeniu wartości akcji? jako właściciele akcji notowanych na dzień dzisiejszy ponad 5 pln piszecie że są warte 2-3 zł, więc dlaczego ich nie sprzedacie zanim nie spadną? gdybym ja tak uważał to już by mnie tu nie było, a akcji jakoś mi ciągle przybywa dziwnym trafem....
    dlaczego np inwestujecie jeżeli macie ochotę tracić to przekażcie pieniądze na jakąś fundacje...
    jeżeli natomiast nie macie akcji i uważacie tą spółkę za słabą to dlaczego tyle czasu spędzacie na tym forum :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.76.159.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~Jeeaa [46.76.159.*]
    Ponieważ nie trawię buraczewskiego ( czytaj kris )
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Proste i mądre pytania Voodz zadałeś; co niestety nie zmienia faktu, że Echo popadło w swoisty letarg(kurs Echo)
    Doprawdy dziwne to jest , ale tak jest i się nie zmienia od pół roku
    Niecierpliwi raczej już się wyprzedali , a mimo to kurs ciągle w trendzie bocznym
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-06-19 o godz. 09:33 ~axaa napisał(a):
    > Proste i mądre pytania Voodz zadałeś; co niestety nie zmienia faktu, że Echo popadło w swoisty letarg(kurs Echo)
    > Doprawdy dziwne to jest , ale tak jest i się nie zmienia od pół roku
    > Niecierpliwi raczej już się wyprzedali , a mimo to kurs ciągle w trendzie bocznym

stopa dywidendy przy obecnym kursie to za ten rok ponad 9%, w momencie ogłoszenia dnia nabycia do niej prawa powinno się powiększyć znacznie zainteresowanie papierem, co docelowo może prowadzić do znacznego odbicia,
    porównując ilość kończących się inwestycji w tym i przyszłych latach + ilość zaczynanych , to możemy się spodziewać w kolejnych latach lepszych wyników niż w 2017 roku, więc powinno się to przełożyć na wzrost wartości akcji, pomimo odcinanych dywidend,
    na pewno ciekawy będzie ostatni kwartał tego roku - koniec lock up na akcje EPP, możliwe zaliczki dywidendowe, dywidendy specjalne itp itd.
    patrząc na obroty to większość ludzi tak uważa, natomiast wymieniają się małymi pakiecikami drobni
    natomiast jak to lubią argumentować niektórzy - koniec mdm, droższe kredyty itp... no przepraszam ale jak nie było mdm to nikt mieszkań nie kupował?
    a zadał ktoś sobie trud sprawdzenia w ilu właściwie projektach mieszkaniowych można skorzystać z dofinansowania mdm? dlatego właśnie kwestia mdm tak bardzo echo nie dotknie, poza tym jak będą kredyty za drogie i nóż na gardle w co szczerze wątpię to echo może powiększyć ilość nieruchomości na wynajem - w tym roku będzie ich około 1000 w budowie :)
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Do Voodz/Co do stopy dywidendy ja zawsze liczę netto(to co mi wpłynie na konto) a nie brutto a więc netto 7,5%
    Co do pozostałych treści pełna zgoda,Voodz jak zawsze prosto i merytorycznie ,ale logicznie:))
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~Jeeaa [46.76.172.*]
    Pisząc o mdm stopach procentowych kredytach mam na myśli cały rynek mieszkaniowy w kraju a nie tylko echo ale gdy spada sprzedaż mieszkań spadają też ich ceny a to dotyczy już echo a o spadku cen mieszkań i problemach deweloperów w nie długim czasie piszą analitycy na różnych portalach nie tylko ja
  • Re: No i juz mamy R Autor: ~Robinson [94.254.128.*]
    Zastanów się dlaczego Echo pistawilo na kilka segmentów biurowce, obiekty handlowe (galeria) tak wielkie ze niewiele firm dałoby rade je finansować oprócz innych inwestycji, no i na końcu mieszkaniowka w standardzie ponad przeciętnym .
[x]
ECHO -1,72% 5,15 2026-04-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.