Ostatnio na forum SAE panowała wyjątkowa jednomyślność. Teraz jednak zaczynamy się spierać - oznacza to jedno :) Będzie dobrze :) 100-procentowy optymizm nie jest zdrowy. Ujadacze utwierdzają mnie w przekonaniu, że pojedziemy na północ :)
1. Spółka została zauważona (Ticker Rank dzisiaj to pozycja 58)
2. Nastąpiła częściowa wymiana FF - to kolejny plus, wsiedli ludzie, którzy są "na zero" lub nawet poniżej jeśli brali na dzisiejszym szczycie.
3. W ostatnich dniach dostaliśmy dwie dobre informacje, a w drodze są kolejne
4. Za chwilę raport za IV kw. Biorac pod uwagę kontraktowanie i przetargi, IV kwartał jest zawsze najmocniejszy.
Przed wynikami nie sprzedam. W razie czego rozważam dobieranie. Nie ma bata. Pozdrawiam
Źle nie będzie - myślę, że w poniedziałek uda mi się oddać po 2,8 i kupić po 1,9 w oczekiwaniu na rozwój wydarzeń. Moim zdaniem 4 zł nie do przejścia w najbliższych dniach choć w tym roku pewnie jeszcze będzie dużo więcej.
Nasza perla juz na 32pozycji, wielu dzis po 3zl bralo najwieksze obroty beda w poniedzialek usredniac co wywola zwyzke kursu, tez rozwazam dokupienie w razie spadku a sprzedarz dopiero w okolicy ok 4zl nie wczesniej moze byc tyle we wtorek juz wystarcza 2sesje wzrostowe. Jest ostro w gore, haczyk w dol(mala korekta na wykresie) i moze byc dalej ostro w gore drugie tyle co uroslo wczesniej %procentowo czyli wychodzi ok 4zl patrzac na wykres - odbicie sprzed spadkow a raczej zanizenia przez kogos w celu pozbierania taniej akcji stad wieksze obroty i powinien sie tez ujawnic na dniach ze ktos wiekszy dokupil wiecej papiera. Za rok czy dwa 100zl jest mozliwe jak na cloud nie warto nawet po 4zl oddawac ale zaryzykuje bo jestem chciwy troche i moze sie znow uda taniej odkupic majac wiecej akcji bedzie wiekszy zysk w przyszlosci kiedy cena znow bedzie powyzej 4zl pozdrawiam sappersow :)
Dnia 2017-02-04 o godz. 05:45 ~inwestor napisał(a): > Nasza perla juz na 32pozycji, wielu dzis po 3zl bralo najwieksze obroty beda w poniedzialek usredniac co wywola zwyzke kursu, tez rozwazam dokupienie w razie spadku a sprzedaż dopiero w okolicy ok 4zl nie wczesniej może byc tyle we wtorek juz wystarcza 2sesje wzrostowe. > Jest ostro w gore, haczyk w dol(mala korekta na wykresie) i moze byc dalej ostro w gore drugie tyle co uroslo wczesniej %procentowo czyli wychodzi ok 4zl patrzac na wykres - odbicie sprzed spadkow a raczej zanizenia przez kogos w celu pozbierania taniej akcji stad wieksze obroty i powinien sie tez ujawnic na dniach ze ktos wiekszy dokupil wiecej papiera. > Za rok czy dwa 100zl jest mozliwe jak na cloud nie warto nawet po 4zl oddawac ale zaryzykuje bo jestem chciwy troche i moze sie znow uda taniej odkupic majac wiecej akcji bedzie wiekszy zysk w przyszlosci kiedy cena znów bedzie powyżej 4zl pozdrawiam sappersow :) >widzę to tak spadek do ostatniego wybicia z przed paru tygodni 1,69 i tam klepisko 4 zł też widzę ale tu spółdzielnia trzyma papierki w łapach i może być wałek.
nie sądze.... tak jak pisałem wcześniej naprawdę mieliśmy emocjonującą sesję na koniec dnia DT + wystraszeni zamykali pozycję- wiadomo weekend. Duzo ludzi ma obsesje by nie siedziec z papierami w tym czasie. Co doprowadziło do osuwania kursu. Potem Zero ofert na K i S... i nudy. Myślałem że mi się notowania zacięły :))) Patrząc tylko na kreski, mamy formację W, czy tez podwojne dno. W poniedziałek delikatny test minimów i podciąganie w górę. Utrzymanie w cenach zamknięcia powyzej 2.6 daje sygnał na wejscie w przedział z do 4.4 i tam się wszystko rozstrzygnie. Ja obstawiam dalsze wejscie w przedział 5-8zł... Oczywiście jest to scenariusz na miesiące, nie wykluczone że w tym roku przy dobrych wiatrach będzie zmierzenie się z poprzednimi maxami. Napewno będzie ciekawie :))