O dziwo działa tutaj patent na "5 akcji po taniości", który powoduje reakcję. Spodziewam się w poniedziałek startu w jednym z dwóch wariantów:
1. start z poziomu 2,1 i UP
2. sesja bez emocji - uklepanie 2,2 i oczekiwanie na info
Powód? Tutaj zbyt wiele może się wydarzyć by ludzie zaczeli panikować. Widać to doskonale po dzisiejszej sesji. 3 dni po 40% wzrostów, a korektę mamy w granicach 10% Spodziewałem się większego dołka.
Wszyscy mamy w głowach znacznie wyższe kwoty. Ja także, mimo startu poniżej 1 PLN.
Dzisiejszy wolumen to prawie 800 000 akcji! 2 mln PLN obrotu. Rynek uwierzył w spółkę.
Teraz wszyscy czekamy na raport.
korekta to 50% byla dzis od szczytu od 3,19zl wiec a od poniedzialku dalsza jazda na polnoc, spodziewam sie do poniedzialku infa jakiegos i 4zl do wtorku mamy. W dluzszym czasie tu i tak bedzie sporo wyzej jak 4zl wiec mozna spac spokojnie, udany dzien dzis byl bo wywalone po 2,90 i odkupione po 2,22zl :D Pozdrawiam i milego weekendu :)
Dzisiejszy obrót był głównie wygenerowany do południa. Później już małe ilości się przewalały. Traderzy porobili kółka, niektórzy wysiedli i odkupili, inni wysiedli i czekają, inni tylko czekają. Stąd te obroty. Wczoraj pisałem, ze dzisiaj możliwa korekta. Wskaźniki schłodzone. Póki nie będzie jakiegoś infa to raczej konsolidacja i malejące obroty, nawet do raportu. Chyba, ze po drodze trafi się jakieś inne info.
Staram się pisać to co widzę, i ewntualnie prognozować na podstawie AT co może być. Z drugiej strony AT na NC często zawodzi. Dzisiaj przemielił się blisko 65 % FF. To bardzo dużo. Kiedys pewnie sam bym miał niezły w tym udzial. Życie nauczylo jednak, ze najlepsza strategią jest kupić diament na początku drogi i zakopać. Jeśli na naszych oczach tworzy się diament to obroty będą siadały, a my i tak pójdziemy na północ. Pozdro.
Ja nadal jestem za burta, czekam na poniedziałek, licze jeszcze ze na otwarciu troche spadnie w okolice 2 zł wtedy dobiore, pozdrawiam Martina i Gonziego.
Dnia 2017-02-03 o godz. 16:46 rf- napisał(a): > O dziwo działa tutaj patent na "5 akcji po taniości", który powoduje reakcję. Spodziewam się w poniedziałek startu w jednym z dwóch wariantów: > > 1. start z poziomu 2,1 i UP > > 2. sesja bez emocji - uklepanie 2,2 i oczekiwanie na info > > > > Powód? Tutaj zbyt wiele może się wydarzyć by ludzie zaczeli panikować. Widać to doskonale po dzisiejszej sesji. 3 dni po 40% wzrostów, a korektę mamy w granicach 10% Spodziewałem się większego dołka. > > Wszyscy mamy w głowach znacznie wyższe kwoty. Ja także, mimo startu poniżej 1 PLN. > > > > Dzisiejszy wolumen to prawie 800 000 akcji! 2 mln PLN obrotu. Rynek uwierzył w spółkę. > > Teraz wszyscy czekamy na raport. >to się nazywa chciwość to ostra jazda korekta 1,69 tam był ostatni szczyt przed korektom
Teraz będzie łatwiejsza już gra na tym walorze.Balans straty zamieniony na zysk [ nie spodziewałem się ,że tak szybko zdejmą mnie z haka-1,30zł ]Ale nasza giełda jest nieprzewidywalna-pozytywnie i negatywnie !Teraz zamierzam już grac może tylko-jednodniowo-tak ,by móc natychmiast reagować na wszelkie impulsy z prawej i lewej strony.Ograniczyć w ten sposób wszelkie ryzyko s t r a t y kapitału !Pozdrawiam Was-również-Martin EWP.
Obawiam się Martin, ze to może być zła strategia. Pamiętasz jak jeszcze kilka dni temu po pierwszym wyskoku wielu wieszczyło spadek do bazy. A tu zonk i odcięcie od akcji. W międzyczasie super info i grzanie na północ. Teraz bycie bez akcji chyba nie jest najlepszym wyjściem. Tutaj naprawdę może być arcyciekawie. Branża super i perspektywy również. Oby zarząd tego nie spieprzył. Póki co im ufam. Mam nadzieję, ze nie sparzę się na nich. Wiele spółek z NC zawiodło, a było i jest kilka diamentów. Oby nasz SAE również został diamentem.
Zauważ , że moje wpisy dot.gry-jedniodniowej oraz przyszłego spekulacyjnego tygodnia-KTOŚ systematycznie usuwa !!!!!!! Wiesz dlaczego-bo to są wskazówki dla początkujących graczy. Co do akcji-zawsze jest odpowiedni czas ,by ponownie zainwestować.Różnica jest taka-że posiadam już kapitał z zysku !
Pewnie niewidzialna łapa rynku. :) Gotówka to gotówka. Z nią się nie dyskutuje. Ja tym razem postanowiłem zakopać. Kilka razy się przewiozłem stąd ta ostrożność. Mam średnią 80 groni więc nie jest źle. Wprawdzie dzisiaj z rana mnie korciło by puścić i odebrać później, ale zrezygnowalem. Przyjąłem taką strategię i jej się trzymam.
Każdy ma swoją taktykę gry i z tym się nie dyskutuje.Ty masz inną-poważam Twoją decyzję,bo to Twój kapitał i Twoje decyzje ,tym bardziej ,że masz tak bardzo n i s k ą cenę waloru !!! Życzę -powodzenia ! Martin EWP.