U wielu się nasila, u mnie też , faktycznie drepcze w miejscu, Tu coraz wiecej osób będzie zamykać pozycje, coś jest chyba nie tak,skoro krok w przód, krok w tył , Myślę że z dywidendą nie będzie tak wesoło i tu powstaje ryzyko. Tu wiele osób pomimo zaliczki na dywidendę jest w efekcie na minusie. Daję sobie jeszcze tydzień , jak nic się nie zmieni też upłynniam. Jakie wasze opinie ??
A co tu kolego komentować? Z rynkiem się nie walczy a ten jest zdecydowanym przeciwnikiem wzrostów. Jest wiele spółek ktore nie mają z tym problemów. Pare tygodni temu przelotnie popatrzyłem na analizę Echo gdzie ktoś w podsumowaniu napisal że pomimo wielu przeslanek za wzrostem coś zlego wisi w powietrzu. Wtedy się roześmialem a teraz ....
Spokojnie Panowie i Panie, od ostatniej D wszyscy (rozsądni) twierdzili, że czeka nas dryfowanie do mniej więcej początków marca, wszystko się ładnie sprawdza. Jak nie macie lepszego pomysłu na ulokowanie na ten czas kapitału (o ile jest nieznaczny i da się go upłynnić w 1 dzień) to ten jest w porządku, bo z małym ryzykiem.
Kurs nie bez powodu nie rośnie przy bardzo dobrym otoczeniu. Jezeli nie teraz to kiedy? Do końca życia mozna pisac ze kiedys na pewno wystrzeli. Skoro uważasz ze lepiej jest nie stracić niż zarabiać to tu się musze z Tobą zgodzić że spółka idealna. Chociaż odnośnie straty to jest i tu mozliwa jak i na kazdej innej spółce. Niemozliwe wzrosty przy możliwej stracie. Tak wygląda obecnie Echo. Super !!!
Dnia 2017-02-03 o godz. 07:33 ~Jack napisał(a): > proponuję obu panom almę tam zakres ruchów dziennych wacha się od+15 do - 30% emocje gwarantowane No i cóż żegnamy na echo
Tu nikt nie nagania na spadki, tylko wypowiada swoje zdanie. Jeśli ktoś wstrzelił sie w dobrej cenie to ok...np. pomiędzy 4zł a 5 zł , ale sporo jes takich co kupowali poprzednio po 7-8 zł lub obecnie w okolicy 6+ zł. przed odcięciem i jeszcze zpłacili od tego 19% Też jestem jeszcze na pokładzie i nie panikuję, piszę bo od tego jest forum.
Do Franka:I tu właśnie masz rację bo jest niesłychaną grandą z automatu opodatkować dywid.bez zintegrowania jej wprzód z saldem konta inwestora,który ponosi całe ryzyko i płaci maklerom.Tak się właśnie dołuje rynek dla wątpliwej korzyści KRAJOWEGO BUDŻETU.