• strata czasu Autor: ~Amator [176.111.127.*]
    rok tu jestem i praktycznie kurs w miejscu ... ktoś mnie przekona, że nie warto przeskoczyć na inna spółkę ? będę wdzięczny bo już mi cierpliwości brak. pozdrawiam
  • Re: strata czasu Autor: ~ssdssd [82.177.67.*]
    No gniot to to okropny jest.
    Też siedzę tu już pół roku i na razie mała strata ale strata. A przesiadłem się z Synthosa. Jak widzę teraz cenę SNS to mnie krew zalewa. A szło zarobić w pół roku około 100%.
    Mielenie papiera i nic więcej z tego nie ma. Od szczytów z 2015 jesteśmy w kanale spadkowym i kiepsko to widzę, bo jak kanał utrzymają to zawitamy 2 zł z przodu - to czysto technicznie. A fundamentalnie to duże pole do wzrostów jest tylko kiedy :-( ???
  • Re: strata czasu Autor: ~kania [188.146.60.*]
    co do techniki to masz mały problem w interpretacji analizy technicznej albo jesteś tym który chce odebrać akcje właśnie od tych którzy tu siedzą rok a wybicie wypada na dniach co prawda powinien być zaliczony jeszcze zjazd w okolice 3,50 a może wczorajszy cien świecy 3,68 wystarczy. wybicie powinno być w granicach 4,50 z górnym cieniem świecy którego nie określam
  • Re: strata czasu Autor: ~ssdssd [83.27.8.*]
    Kania smaczny grzybie,

Napisałem o kanale spadkowym od lipca 2015 i jego szczytów - możesz też mówić o trendzie bocznym.. Od tego czasu idą jak po sznurku w tym kanale i odbicie od 3,95zł o tym świadczy. Wybicie na ogromnym wolumenie z okolic 3,50zł można tłumaczyć znowu długoterminowym kanalem wzrostowym od 2012 jak weszli na giełdę. Najbliższe tygodnie będą bardzo ważne z pkt techniki bo tu się rozstrzygnie czy łamiemy długoterminowy trend wzrostowy czy wybijamy dołem z tego kanału i jedziemy niestety niżej.

Patrząc na branżę i jej perspektywy oraz iż wartość branży w 2020 może sięgnąć aż 35mld euro to skłaniam się do jazdy na północ i walkę o nowe historyczne maksima.
  • Re: strata czasu Autor: ~he [188.146.79.*]
    Dnia 2017-02-03 o godz. 11:59 ~ssdssd napisał(a):
    > Kania smaczny grzybie,
    >
    > Napisałem o kanale spadkowym od lipca 2015 i jego szczytów - możesz też mówić o trendzie bocznym.. Od tego czasu idą jak po sznurku w tym kanale i odbicie od 3,95zł o tym świadczy. Wybicie na ogromnym wolumenie z okolic 3,50zł można tłumaczyć znowu długoterminowym kanalem wzrostowym od 2012 jak weszli na giełdę. Najbliższe tygodnie będą bardzo ważne z pkt techniki bo tu się rozstrzygnie czy łamiemy długoterminowy trend wzrostowy czy wybijamy dołem z tego kanału i jedziemy niestety niżej.
    >
    > Patrząc na branżę i jej perspektywy oraz iż wartość branży w 2020 może sięgnąć aż 35mld euro to skłaniam się do jazdy na północ i walkę o nowe historyczne maksima.

NO TO SAM SOBIE ODPOWIEDZIAŁEŚ
  • Re: strata czasu Autor: ~ssdssd [83.7.15.*]
    Jeżeli na dniach się nic nie zmieni i nie powrócimy do wzrostów to presja podażowa będzie coraz większa a to oznacza jedno.
    Kanalik spadkowy od 2015 nadal aktualny.Powrót od górnego ograniczenia i brak chęci wzrostów w takim momencie oznacza jedno. Spadki. Możliwy zasięg do dolnego ograniczenia kanału to 3 zł. Pzdr
  • Re: strata czasu Autor: ~Amator [176.111.127.*]
    kolejny miesiąc za nami ... ręce opadają. w połowie lutego podczas jednej sesji obrócili 2 mln akcji i nic ! a ja głupi myślałem, że to znak na lepsze czasy ...

pozdrawiam
  • Re: strata czasu Autor: ~Moldo [109.95.113.*]
    Faktycznie, lokata ma wyższą stopę zwrotu.
  • Re: strata czasu Autor: ~darad [83.25.206.*]
    "piękny" ten Twój kanał spadkowy ssd w - w końcówce 2015 ekstra rekomendacje na 5,3 i 6,4 ,wybicie na 4,7 pod sporą emisję i zimny prysznic, a póżniej już tylko spadki i niewielkie odbicia. Rzuć okiem na Brastera - wypisz, wymaluj nasz śmieć,gniot...... Nie dają w ogóle dywidend, a mają mnóstwo milionów bo nie wypaliło duże przejęcie Gorenje /pod to nowe akcje/ , w to miejsce chyba 3 mniejsze?. Za chwilę minie pół roku i ani słowa o kosztach i zakładanych z tego przychodach, planowanych zyskach ? W dalszym ciągu przewalają poczki 100, 200 tys. Altus, FIZ ?. Straciłem cierpliwość, ale zaglądam tu regularnie żeby na czas wrócić, może po dobrych wynikach rocznych - /porgnoz brak/ znowu podskoczy, fajnie jeśli ponad Twój kanał - same niewiadome, a inne sp-ki, indeksy uciekają pozdrawiam
  • Re: strata czasu Autor: ~sd [188.146.10.*]
    Gra sie bedzie toczyc w najblizszym czasie pod wzrosty cen aluminium
  • Re: strata czasu Autor: ~sega [31.179.114.*]
    Gra sie toczy o jak najnizszy kurs przed wynikami
    dzisiaj idą transakcje po kilkadziesiąt tysięcy sztuk i mamy całkiem spore obroty. powtórka z połowy lutego ? tylko czemu kurtka na wacie kurs ani drgnie ... no by to gęś ...

pozdrawiam
  • Re: strata czasu Autor: ~kom [95.108.43.*]
    właśnie, kto zna odpowiedź?. Obroty bardzo duże, a kurs w miejscu.
    minęły 2 miesiące od mojego pierwszego wpisu i poza dwoma "wyskokami" nic tu się qwa nie dzieje. odnoszę nawet wrażenie, że popyt całkowicie "siadł" ... kicha !
  • Re: strata czasu Autor: ~greg [91.236.215.*]
    Najgorsze, ze nie widze na horyzoncie nic co mialoby to zmienic.
  • Re: strata czasu Autor: ~darad [83.25.86.*]
    puszki po piwie zbieram, dobre ceny aluminium jak Ktoś wcześniej pisał, polecam taki biznes - przez półtora roku przynajmniej nie straciłem jak tutaj
  • Re: strata czasu Autor: ~sega [31.179.114.*]
    Zbierajmy puszki,rozbierajmy pralki,zmywarki i lodowki, przynosmy akumulatory i katalizatory. Wyniki znaczaco sie poprawią i wreszcie pokonamy 4.00 na co teraz nie ma całkowicie szansy. Co tu jest grane codziennie sie zastanawiam nie zauwazajac minusow natomiast plusow bez liku o czym codziennie tu na forum piszemy. T ylko co z tego ?
  • Zbieranie przed!! Autor: ~Adwersarz [46.134.14.*]
    Od kilkunastu dni, co można było zauważyć podczas każdej z ostatnich sesji, ktoś sprawnie obniża i utrzymuje cenę na tym niskim poziomie, skubiąc powoli i akumulując większe ilości!!
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~Amator [176.111.127.*]
    wczorajsza sesja mnie całkowicie zdołowała - 7 % to ja tu takich jaj nie pamiętam ... dzisiejsze 600k papieru wnosi trochę optymizmu. może wczoraj zadziałał straszak, a teraz powoli systematycznie będziemy piąć się w górę. najwyższy kłerwa czas ... pozdrawiam
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~kacper [37.248.99.*]
    Takie duże pakiety to raczej fundy przerzucają między rachunkami .
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~darad [83.20.100.*]
    czemu nie informują o zmianach w portfelach
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~Greg [194.75.207.*]
    Przerzucaja sobie sami, ludzie panikuja, bo obroty skacza, a oni sobie te pakietowki opychaja po takiej cenie jak im sie chce.
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~kacper [37.248.99.*]
    Nie przekraczają progów więc o niczym nie muszą informować .
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~luckyluck [80.50.114.*]
    prezes kupił 100 tys sztuk.sporo.
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~kometa [95.108.43.*]
    dobra wiadomość.
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~Amator [176.111.127.*]
    kolejny miesiąc, pojawiły się kolejne dobre informacje, a kurs nadal w czarnej d. przyznam krew mnie zalewa. straciłem tu ponad rok czasu !!! znikam na inną spółkę (może coś podpowiecie), a jak tu się zacznie coś dziać to być może wrócę ...

pozdrawiam i wytrwałości życzę
  • Re: Zbieranie przed!! Autor: ~sega [31.179.114.*]
    Grunt pod tansakcje na 3.64 zrobiony i zabawa twra, moze pod koniec sesji wrocimy na 3.69
[x]
ELEMENTAL 0,00% 2,42 2020-12-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.