według mnie żyd nie zrobi żadnego ruchu i zostawi Novite na pastwe losu, tzn bedzie sie tak w okolicy 50 zł kisić latami bez dywidendy, żałuje że jak KGHM kosztował 70 zł że nie sprzedałem Novity i nie przesiadłem sie na KGHM bo tu spokojnie zaliczymy 250 zł a nowita 55 zł za rok
Od poniedziałku jazda do góry ? - przez skup przez Żyda Wezwanie ? Przez Żyda ? A może stagnacja.... Bo cokolwiek Janusz czy. Żyd może skupowal tylko do 12 lutego później długi stóp do 12 marca
No to mnie Żyd rozczarował spodziewałem się wezwania i dobrej ceny nie wspominając o Panu Januszu który myślałem że zacznie skupowac do ostatniej chwili....
Szkoda ze nie skupuje pan Janusz w przedziale 65 - 70 tylko trzeci raz 62-65 ... A dziś ostatni dzień ma na kupowanie do wyników... Ehhh może się dziś znów sporo dziać... Na papierze bo pewnie od poniedziałku nuda....
15 lutego – 17 marca 2017 roku, w związku z publikacją w dniu 17 marca 2017 roku jednostkowego raportu rocznego Spółki za rok 2016; dzis dopiero 10 luty
Witaj Bogus no to mają dwa dni na kupowanko :) jedyna rzecz co jest fajne na tej spółce ze jak pojawia sie popyt to od razu pojawiaja sie nowe zlecenia ktorych nawet nie bylo w arkuszu a nowe transakcje i szybkie zbieranie z rynku no do 67 zł powinno dociagnac stało w piatek tam troche akcji ponad tysiac sztuk bedace ciekawym łatwym kaskiem dla Pana Januszka....
Kiedys JP nawet rezygnował z RN , by móc pilnować kursu w okresie. Dlaczego teraz nie zrezygnował , ani nie podbijał kursu ? Moze uwaza ,ze wyniki Novity same obronia kurs, albo wie ,ze Tabaza bedzie kupowac sama. Na pewno jest bardziej spokojny niż za Lentexu.
Widzę ,że chyba Lentex dobrze zrobił sprzedając Novitę z Piczakiem -za 60 mln zł wybudowali zakład dużo nowocześniejszy ,o większej wydajności bez potrzeby użerania się z akcjonariuszami .Zostało im jeszcze 25 mln zł ,zbyt w USA mają zagwarantowany i spokojnie mogą się dalej rozwijać .
Novita obroni się wynikami patrząc na kurs z maxa 69 zł co kupował JP okazuje się że kurs opuścił się do 62 zł... Żeby koło 66 zł się utrzymywał a tu podaż jest duża.... A brak popytu
Mało mało ale opuścili kurs strasznie nisko.... Liczę że JP po okresie zacznie kupować bo sporo akcji stoi w kolejce do zebrania przez niego taniej niż kupował..... Bo chyba nikt inny nie zacznie kupować a akcji w podaży dużo jest....
Witam, Nie ukrywam że liczę ze po okresie i po wynikach kurs akcji pójdzie w linii prostej do góry.... Zapewne dadzą super wyniki i JP zacznie kupować zastanawiam się czemu jemu pomniejszona koledzy anonimowo nie zbierają przecież cena jest śmiesznie niska... A akcji dużo w kolejce stoi które łatwym kaskiem można kupić.... ;)
jest jeden pakiet brany dawno temu który jest wiekszy niz 1,5 roczne aktualne obroty .Licząc dywidendy dał pewien zarobek . Tyle to moze wziąć ulica przy odpowiednim PR albo Krzysztof Pejs lub Janusz. Krzysztof Pejs mógłby nawet przekroczyc 66% więc lepiej gdyby go pobrała ulica lub Janusz. Śmiać mi sie chce bo to było wzięte jednego dnia,a teraz 1,5 roku idzie mniej.
No rewelacja wszystko rośnie jak na drożdżach a nasza novita ma taką podaż że opuści się tylko niżej.... Może po wynikach się coś ruszy jakiś odpal bo obecnie to biednie..... To widzę....
podaż jest i to spora bo wszyscy mali chcieliby sprzedać tylko nie ma komu... nędzną 100 akcji wodospad można zrobić bo arkusz kupna pusty. kiedyś jak była chociaż dywidenda to trzymanie akcji mogło mieć sens ale teraz niestety nikt już tego nie tyka i wyniki raczej tego nie zmienią. Spółka będzie mieć kilkanaście złotych zysków na akcje (za 2015 i 16) ale akcjonariusze tego nie dostaną, żeby nie karmić Piczaka i małych i "zmotywować" ich do sprzedaży. Generalnie jedyna nadzieja w wezwaniu po uprzednim dogadaniu sie P. z T.
Dokładnie za czasów lenteksu była chociaż dywidenda .... i to pewna.. a tu kurs rozpędzony został do 69 zł i osunął się mocno do 58 zł i to może nie koniec ... gdzie ktos wywala po 200 akcji no nawet 300 po 59 zł... albo cos w okolicach... gdzie jeszcze niedawno było 69 zł myslałem że Jasnuszek będzie pilnował kursu w okolicach 65 - 68 zł a tu całkowita lipa osunęło się i nikt tego nie zbiera bo wystawic osoby które by zdejmowały ta duza podaż w końcu on chce kupować.... Nawet jakby żyd chciał zrobić wezwanie to znów zrobi po 58 zł no bo taka wyjdzie mu średnia mniej wiecej.... a gdyby januszek przytrzymał kurs w okolicach 66 zł już by było dużo lepiej i mysle ze znów czesc drobnych by oddała (może nieduza ale moze by oddała) W tej firmie nikt nie podpisuje nowych kontraktów umów spółka nic nie informuje działają tylko na juz isntejących porozumieniach kontraktach i handlu. Malutka spółka a bardzo mały przepływ informacji i szkoda ze bez dywidendy inaczej maluczki inwestor trzymałby akcje pod dywidende która za czasów lenteksu była bardzo stabilna. Mówili 16 listopada 2016 r. że rozpoczynają się prace związane z inwestycją i od tamtej pory cisza...... kasa firmy nawet nie jest na lokacie która mogłaby chodz trochę dawać zysku... (lentex dostał kase z novity i od razu cos z nia zrobił). Szkoda że jest takie podejscie do tej spółki.nawet jak pokażą że mają 7 zł na akcje i co z tego kto to kupi ? poza januszkiem ? Niewiele osób sie interesuje jakas wieksza płynność jakies prawo poboru skoro żyd wie i powinien miec swiadomośc ze nie przejmie całej spółki za takie pieniazki.... Januszek cały czas pokazuje ze ma 25 % z 2014 r. info a skupował cały czas a do kolejnego progu jeszcze mu brakuje skoro nie informuje sciagac z rynku to co moze po rozsadnych cenach a tu jest 300 akcji po 59 zł i niby taka taniocha wszyscy pisza a nikt nie tyka.... Sam sie zastanawiam co z ta spółką dalej bo wszystko pieknie rośnie.... a tu całkowita załamka
Nie płakać . Specjalnie ograniczaja dostęp do wiadomości .Janusz chciał by informowali o wynikach ale zarząd nie chce i co im zrobisz. Rynek doceni spółkę.
No cóż w marcu się okaże jakie papiery mamy w ręku... Martwi mnie gwałtowny spadek akcji ale od 16 marca Januszek będzie mógł znów kupować bez informowania o progach % bo weszła ta poprawka.... No oby się ruszyło i niech skupujac co mają skupić i wrócą powyżej 65 zl
To że oddają to jeszcze nic zobacz jak dużo oddają po 30 40 i 120 akcji a przy tych ilościach w wolnym obrocie to dużo do 65 zł jest ponad 1000 akcji czyli jakieś 60 tys zł....
Po prostu ktoś chce inwestować gdzie indziej bo tu od dłuższego czasu kiszonka i nic nie zapowiada zmiany. A że obroty generalnie żadne to kilka akcji wydaje się sporą ilością..
Bogus tak tak ale ja mówię o progach ℅ że nie musi informować co innego że Janusz kupi x akcji jak przekroczenie kolejnego progu ℅ to jest informacja lux z mojego stanu wiedzy jak kiedyś liczyłem brakowało mu niewiele do podawania info