• taka sytuacja na 'taśmie' Autor: stephanwielmozny [159.220.75.*]
    Może kogoś zainteresuje: link

po bid i ask size, widać, że ktoś korzysta z algo narzędzi - prawdopodobnie dostarczanych przez domy maklerskie.

są to narzędzia, które mają pomóc w jak najmniej bolesnym wyjściu z inwestycji w przypadku większej podaży. - podobnie jest w przypadku kupna

• Re: taka sytuacja na 'taśmie' Autor: ~pro [89.66.204.*]
    Na spółkach NC patrząc na "taśmę" daleko nie zajedziesz.
  • Re: taka sytuacja na 'taśmie' Autor: stephanwielmozny [159.220.75.*]
    dzięki za poradę.

ale pozwolę sobie dojeżdżać gdzie chcę i dokąd chcę w sposób jaki ja chcę.
    Spoko. Tylko, że takie są fakty. Na spółkach o kapitalizacji powiedzmy 10mln zł i niewysokim FF obserwacja arkusza nie ma sensu, chyba, że zainteresowanie spółką jest bardzo wysokie. Prędzej Cię ta obserwacja w błąd wprowadzi niż pomoże, zleconka lecą z "chmury", a w karnecie zazwyczaj lewa strona na takich spółkach wygląda skromnie co nic nie znaczy.
    * o kapitalizacji do 10mln zł
  • Re: taka sytuacja na 'taśmie' Autor: stephanwielmozny [79.184.254.*]
    tylko się nie rozumiemy.

ja nie analizuję arkusza - bo on jest oszukany - zwłaszcza na małych spółkach.

ale taśmy - czyli rzeczywistych transakcji nie da się oszukać.

Wskazałem na sytuację, która może sugerować upłynnianie akcji przez dużego akcjonariusza, co jest dość istotne moim zdaniem - i arkusz czy taśma same w sobie nie mają tutaj znaczenia, ale treść jaką przekazują - i właśnie na małych spółkach to powinno mieć większe znaczenie
    Analizujesz i transakcje i zlecenia (jakby nie było składają się na arkusz) z tego co piszesz. Zresztą nieistotne, transakcje też potrafią być ustawione, albo sam animator coś skubie. Tak czy owak próba wyczytania czegoś z 3koła obrotu to jak szukanie igły w stogu siana. Z tą tezą o upłynnianiu akcji prze dużego akcjonariusza przy zerowym zainteresowaniu na papierze to mnie rozbawiłeś. :)
[x]
JRCGROUP 0,00% 1,24 2026-05-15 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.