papier mało płynny wystarczy niewielka ilość żeby zbić cenę do wyników jeszcze daleko a tendencja do sprzedaży od wczoraj będzie się utrzymywać jakiś czas
Dnia 2017-01-27 o godz. 10:04 ~Honda napisał(a): > papier mało płynny wystarczy niewielka ilość żeby zbić cenę do wyników jeszcze daleko a tendencja do sprzedaży od wczoraj będzie się utrzymywać jakiś czas
stosując tą logikę mogę też napisać XX.XX zł - tak będzie, a nawet to lepiej uzasadnię ponieważ przy kursie 5,40 był wyraźny opór i zanik handlu - jest to granica poniżej której niechętnie akcje są oddawane, natomiast w ciągu ostatnich dni akcje urosły o około 40 gr, dla części osób może to być moment do realizacji części zysków, natomiast dla osób które siedzą na długo jest to dobry objaw ponieważ, akcję przechodząc z rąk do rąk, tworzą pewną psychologiczną barierę - niechęć do sprzedaży ze stratą u nowych akcjonariuszy, więc im dłużej takie skoki będą trwały tym szybciej się kurs zacznie stabilizować i stopniowo iść do góry
Dnia 2017-01-28 o godz. 07:59 ~SP napisał(a): > Szybki odwrot nie nastapi bo nie było silnej reakcji. Nie będzie znacznie spadac ale i nie urosnie znaczaco w najbliższym czasie.
Można się z Panem zgodzić/Będzie wyczekiwanie i wahania kursu w zakresie + - 5-8%/Ale , to jest teoria/Spółka jest znakomitą inwestycją ; ale trzeba mieć w portfelu co najmniej 6-10K akcji/Za rok 2016 przyniosła mi zwrot z kapitału(dywidendy + róznice kursowe 60%) Myślę że jest to doskonała lokata kapitału/Nawet ostatnia rekom. sprzedaj ,cena 4,85pln z Haitong banku specjalnie kursowi nie zaszkodziła/Zwracam też uwagę Panów że prognozowana dyw. przez ten tzw. bank analityczny jest na poziomie 0,35pln/akcje ; co daje przy aktualnej cenie akcji stopę dywidendy netto na poziomie 5% ! Spółka jest w dobrych amerykańskich rękach; rozwija się i będzie się rozwijać /Troche wiary Panowie/Bankrut JSW kosztuje 69pln:((