Wycena 17 mln zł
do tego duże zyski na działalności podstawowej.
nie wiem czy się śmiać czy płakać
panie Piech, ma pan jakiś pomysł na tak gigantyczną nadplynność? jeżeli nie to ogłaszaj wezwanie i nie męcz dłużej bo to gołym okiem widać że tylko w tym celu kurs jest sztucznie trzymany na kuriozalnych poziomach
Jest jeszcze druga możliwość, czyli przejęcie innej firmy.
Biorąc pod uwagę pełny portfel zamówień oraz renomę u dużych i ważnych klientów, miałoby to sens. Szczególnie w przypadku pozyskania potrzebnego do rozwoju know-how.
"Bilans spółki pokazuje, że eo Networks jest przygotowane od strony gotówkowej i zapotrzebowania na kapitał obrotowy do realizacji kolejnych projektów w następnych kwartałach."
powyższe zdanie z raportu za III kwartał moim zdaniem będą przejmować i są już blisko dealu za dwa lata ta spółka będzie warta 100 baniek skoro są spółki na bananie, które nie mają żadnej gotówki i żadnych zysków operacyjnych, a są wyceniane na 185 baniek to sami wicie rozumicie co tu się może stać..
2. Pytanie drugie dotyczy dywidendy. Czy spółka planuje w najbliższych latach wypłacać dywidendę czy zamierza inwestować zgromadzony kapitał w akwizycję i rozwój. Jeżeli tak to kiedy jest to planowane. 3. Dlaczego zdaniem Pana Prezesa wycena wartości spółki jest na obecnym poziomie, zaznaczę znacznie poniżej wartości innych spółek działających w tej samej branży, chociażby porównując do PGS Software. Czy są jakieś przesłanki do tak niskiej wyceny.
Ad 2 Spółka ma potrzeby związane z kapitałem obrotowym, w tej chwili nie planujemy wypłaty dywidendy. Ad 3 Nie widzimy takich przesłanek.
i dziwić się, że nikt się spółką nie interesuje takie lakoniczne odpowiedzi oraz katastrofalny poziom informowania rynku, to wygląda jakby ktoś im za karę kazał być na giełdzie nikt nic nie wie, domyślaj się z liczb w obowiązkowych raportach okresowych co w spółce się dzieję no trochę słabe
fakt że nad odpowiedzią się nie wysilił. Tak samo zresztą jak nie robią nic poza oficjalnymi komunkiatami. Plus za to że od razu odpowiedział. Znam spółki które tego w ogóle nie robią, ponieważ nie mają takiego obowiązku. to jest dobra praktyka. Było jeszcze jedno pytanie odnośnie przejścia na gpw, ale też krótka piłka "nie planujemy" pozdrawiam
szkoda że nie planują przejścia na GPW
na new connect nie ma żadnej przyszłości a to że nie chcą z tego patologicznego rynku uciec świadczy o tym że nie zależy im na inwestorach i wycenie spółki
Zastanawiam się nad tym wejściem nowego człowieka do składu RN. Co ono może oznaczać? " Pan Jacek Kujawa prowadzi jednoosobową działalność gospodarczą pod nazwą Jacek Kujawa „JK” w branży informatycznej, zbliżonej do branży w której działa Emitent i mogącej mieć dla Emitenta istotne znaczenie."
maja 9mln na koncie czemu nie splaca 8mln kredytu nie mysla czy jak? duzo kosztow im odejdzie z odsetek kredytu co miesiac a tym samym powieksza zysk roczny i obnizy sie c/z jesli cena nadal bedzie na obecnym poziomie.
Dnia 2017-01-29 o godz. 12:07 ~inwestor napisał(a): > maja 9mln na koncie czemu nie splaca 8mln kredytu?
Bo chcą wchłonąć Jacek Kujawa "JK" ? ponoć w branży brakuje mózgów do pracy a wchodzą im nowe kontrakty, więc po co szukać pojedynczych programistów jak można przejąć całą firmę programistyczną myśleć! zresztą kapitał obcy jest potrzebny firmom w fazie rozwoju, to dźwignia finansowa która może firmę dźwignąć na inny level
Nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie rozpowszechniaj fałszywych informacji - bo za to grozi kara finansowa. Nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia. Kredytów i pożyczek na koniec 2015 roku spółka miała zaledwie 1 584 923,01 zł.
A co do wejścia Kujawy... to był prezesem spólki o 3 krotnie większej kapitalizacji i skoro potrzebują kogoś takiego to znów dobry sygnał bo uprawdopodobniający zmianę skali działalności w krótkim terminie
jutro wyniki każdy pow. 0,5 mln zł będzie dobry, a 1 mln da nam c/z = 3,5 (po odjęciu akcji własnych) :))) cyrk :))) tak taniej spółki nie ma, nie licząc śmieci z papierowymi zyskami tu są zyski realne !
Jest dobry raport. Spółka dobra, regularna i bardzo niedoszacowana. Batory od ponad roku i tak się nie udzielał. Może mi ktoś wyjaśnić, czemu dalej jest tak tanio? Jestem dopiero od niecałego roku na giełdzie, mimo, że całkiem-całkiem mi idzie, nie wszystko jeszcze rozumiem... :(
przewiduję tu spokojny, stabilny wzrost, przerywany korektami tzw. trend, czyli coś co jest największą siłą w technice ale technika techniką, ale tu fundamenty są mega 10 zł to taniocha, 20 zł to taniocha ciągle, więc siedzieć i dać zyskom rosnąć ! ciągle mało ludzi dostrzega tę spółkę, a książę siedmiogrodzki Stefan ma akcji coraz mniej .... i mniej ..... i powoli się żegna ze swoim dzieckiem, zresztą od dawna chyba nie angażował się w zarządzanie
Ale te 2000 akcji po 8,50 to nie moje. W ogóle, na Eonecie nie wystawiam ofert sprzedaży ponieważ popsułbym w ten sposób kurs. Odpowiadam tylko na relatywnie wysokie oferty sprzedaży, z tym że ta sprzedaż jest symboliczna (ok. 50-100 szt.).
To 8,50 to też bardzo nisko. Moim zdaniem nie warto poniżej 9 w ogóle wystawiać. Myślę, że popyt się znajdzie - poczekajcie troszeczkę, spółka jest bardzo niedoszacowana...
O tym mówię...dla mnie realna cena (która powinna być) to ~20 zeta. 10 zeta to absolutnie minimum do kwietnia... http://www.biznesradar.pl/wycena/EO-NETWORKS
Dnia 2017-01-25 o godz. 06:50 ~wujek_z_usa napisał(a): > Wycena 17 mln zł > > do tego duże zyski na działalności podstawowej. > > nie wiem czy się śmiać czy płakać > > > > panie Piech, ma pan jakiś pomysł na tak gigantyczną nadplynność? jeżeli nie to ogłaszaj wezwanie i nie męcz dłużej bo to gołym okiem widać że tylko w tym celu kurs jest sztucznie trzymany na kuriozalnych poziomach
no to chyba powinieneś dokładniej raport przeczytać a szczególnie przepływy pieniężne za cały rok. Niby zysk niecałe 4mln a korekty niewiadomej treści -4mln i defacto przepływy na minusie :) Ja bym się nie cieszył do czasu aż biegły sprawdzi o co kaman.
Dnia 2017-03-29 o godz. 11:49 ~10groszy napisał(a): > no to chyba powinieneś dokładniej raport przeczytać a szczególnie przepływy pieniężne za cały rok. Niby zysk niecałe 4mln a korekty niewiadomej treści -4mln i defacto przepływy na minusie :) Ja bym się nie cieszył do czasu aż biegły sprawdzi o co kaman.
może jakiś kurs podstawowy analizy finansowej powinieneś przejść? zacznij od abecadła - co to jest zysk, co to są inwestycje, co koszty itp, bo z tego co wyżej napisałeś nie masz o tym zielonego pojęcia.