Biznesradar wycenia na 4,51zł AAA .Wycena niektórych z forum 30zł po tyle główny udziałowiec nie odda ,Każdy wzrost funduje trytonowi nowych wieszczów raz jest to daros raz się nazywa slavek a nieraz ku..tas . Pytam się merytorycznie jest ktoś taki co wyceni akcje trytona ?
znam ta spolke jak swoja zone ,wszystkie hipoteki posplacane ,w takiej kondycji finansowej jeszcze nie byla ,z czystym sumieniem moge powiedziec ,ze warta jest grube kilkadzisiad zl za akcje pamietac trzeba ,ze byl tu resplit o czym chyba wszyscy zapomnieli i gubia sie w wycenie
Myślę ,że to nie te czasy kiedy ktoś inwestuje w spółkę nie znając jej historii nie czytając raportów ,Dlatego błagam nie wypisuj mi że ktoś nie pamięta resplitu i że spółka jest warta kilkadziesiąt złotych ,Wątek był napisany do osoby która merytorycznie zrobi wycenę .
winnica(ziemia+zysk)jakieś 30- 40mln,droga winnica następne 9 mln. stara wieś(ziemia + uzbrojenie) 20 mln. grójecka to co zostało około 25 mln. Inne lokalizacje około 20- 50 mln.Ta spółka jest warta według mnie min. 10 pln.
Może było złe pytanie ! bo jak się wszystko podliczy w twoich wyliczeniach to wychodzi 130ml podzieli na ilość akcji to wychodzi 20 zeta .Kampinos sam wart jest około min 30ml (sama ziemia) ja tam widzę potencjał - jakby liczył to wychodzi jeszcze więcej niż 20zł dobra wątek do śmieci sry za głupie pytanie
duży plus, że wszystkie działki bez hipotek z rynku warszawskiego więc ceny są stabilne z lekką ostatnio tendencją do wzrostów.
Cała firemka jest warta 15mln, jedna ich działka jest tyle warta.
W mojej ocenie rynek zweryfikuje wycenę po oddaniu winnicy i sporych przypływach gotówki(spodziewam się ok 13-15 mln czystego cashu na rachunku).
Z obecnych notowań a obserwuję spółkę ze 2 miesiące. Na K i S stoi zlecenie po ok 3100szt i przesuwa się płynnie. Raz zbiera, raz oddaje, ile ma na stanie trudno powiedzieć.
Z dużych plusów to wycena jest tak niska, że nie ma miejsca na spadki. Trzeba czekać na winnicę i monitorować sprzedaż.
Ostatnia emisja byla 10 lat temu po 32 zl.Spółka otrzymala czystej gotowki ponad 100 mln zl. Obecnie jest warta 15 mlnzl.byly juz wzrosty. 8 na 150 z 8 na 120 i ostatni z 6 na 28 zl.wedlug mnie ralna cena ok 30zl. Sprzedajcie panstwo swoje 10000 akcj po 2.30 to zobaczycie ze kurs wystrzeli powyżej 3.0.kurs jest trzymany przez grupe 3100 kupi 3100 sprzeda.Jak oddacie im swoje akcje ktore posiadacie nie nedzi juz balastu i cena w górę moze do ceny z emisji 32zl??????
jest hossa i wszystko puchnie, na tritona też przyjdzie swój czas, a że papier lekki to i wystrzał będzie odpowiedni.
pytanie kiedy ruszy? na razie nie ma sygnałów, jakby spółka zrobiła lekki PR o winnicy i planach na drugą winnicę to powinno wystarczyć na szybkie kilkadziesiąt procent.
Splity, resplity ale spółka zabrala ponad 100 mln zl a jest obecnie wyceniana na 15 mln zl.Wyptzedakcie swoje akcje wtedy bedzie lżej.Tam zarobia tylko okreslone grupy.drobny pozostanie z niczym .Musicie sie panstwo pozbyć i wtedy brz was w górę.
Gdzie jest te 100 mln , Spółka obecnie warta 15 .jest stowarzyszenie inwestorów 700 tys. Akcji.Oni wiedza na co czekają a obecnie 3100 lub 3400 aby za wysoko nie uroslo i moze sie jeszcze cos skupi.poczekaja ile sie da a poznie 15 - 20. Podazy bedze brak i cena w górę. Tylko kiedy 2017 marzec 2018 a moze 2020.