• No i jest stabilizacja kursu Autor: ~flcn [5.184.222.*]
    Liczyłem na to że Roman zacznie stabilizować kurs sypiąc akcjami kupionymi od NN na poziomach powyżej 4 PLN ale jak widać mocno mu zależy żeby średnia 100 sesyjna cena IPX nie przekroczyła szybko 3 PLN.

W jakim celu ? Wiadomo :DD

• Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~Stin [46.148.4.*]
    Napisz coś więcej ...rozwiń swoją myśl. Na razie widzimy +6% kurs cena 3,59 i obrót prawie 2 mln akcji. Myslisz że Roman juz sypie i uwala kurs zeby zdołować ?
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~elemelek [194.33.72.*]
    Obsesja na punkcie wezwania nadal u niego aktywna.
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~j23 [88.156.116.*]
    czy IMPEX pójdzie w ślad za BORKIEM?
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~pol [77.253.43.*]
    jeżeli bedzie hossa i kark zacznie pogrywać jak na ostatniej to kilkaset % tu widzę
    na razie widac że coś zaczęło sie dziac na borku i impeksie
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~flcn [5.184.222.*]
    Na dzisiejszej sesji przemieliło się ponad 2 mln sztuk akcji IPX.
    Średni wolumen sesyjny w 2016 roku to niecałe 150 tys. sztuk.

Gdyby ktoś chciał z rynku skupić taką ilość to kurs przebiłby 5 PLN. Oczywiście jeżeli byłby to ktoś poza Romanem.

Dzisiejsze mielenie to zagrywka by pokazać kto ustala kurs. Technicy zaraz wywnioskują jakieś ciekawe formacje i wyjdzie że szczyt notowań już był i czas na korektę :DD

IPX będzie oddziałem BRS. Pierwszy krok zrobiony HTM ściągnięte z GPW teraz czas na przejście HTM do BRS.

Mówisz_masz.
    Oporów teoretycznych jest dużo; a pierwszy poważniejszy to strefa 3,70-3,80 (choć możemy chwilowo podejść pod czwórkę)
    A formacji szczytowych to jeszcze nie widzę; jest dobrze na tę chwilę.
    Ale pamiętaj AT jest bee; (zresztą Ty o tym wiesz ;) hihi.
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~stin [46.148.5.*]
    AT nie jest do końca be. Wielu ludzi nie kuma że sa papiery "techniczne" i takie które "techniczne nie są".
    Tych drugich (jest ich zdecydowanie więcej na GPW) nie ma sesnu analizować pod kątem AT.
    Impex jest gdzieś po środku. Nie ma czytelnych trendów ani wielu czystych formacji odwrócenia długoterminowych trendów - a to kluczowe sprawy.
    Wszystko to co najwazniejsze od strony AT dla impexa wrzucam tu http://pokazywarka.pl/flbtnz/
    to oczywiście tylko moje zdanie, ale przez 10 lat mieliśmy: poszarpane trendy, tylko dwie w miare czyste formacje
    odwrócenia, a teraz kluczowe jest wybicie z kanału spadkowego górą. Sygnał silny, szkoda ze wolumen mały.
    Technicy powinni tu wchodzić. Zobaczymy czy AT wygra z Romanem. Jak obstawiacie?
    Techniczny papier to np. PKO BP polecam spojrzec na wykres - wnioski sa jasne.

do elemelek
    AT na spółkach Romana :DD

Na "tę chwilę" bardzo mnie ubawiłeś.
    Na tę chwilę nie ma żadnych sygnałów zakończenia wzrostów.
    Technicy średnioterm. już dawno temu mieli wejście (było pisane na forum).
    AT świetnie się spisuje na impku, imo.
    Ale rozumiem, że nie wszystkim odpowiada; trochę trzeba wysiłku.
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~obserwator [79.191.144.*]
    Boryszew 3-razy droższy od Impexmetalu ,zdjęcie śmiejącego się z nas Karkosika wszystko wyjaśnia ,a nie jakieś tam AT .
    Myślę, że również wielu inwestorów (ostatnich) w akcje Impka ma podobny uśmiech na twarzy.
    Zestawienie mówi samo za siebie (wątek: Jakby ktoś pytał co się dzieje).
    Gratuluję.
    (niedowiarki; przeproście się z AT, zachęcam ;)

AT na IPX i innych spółkach Romana jest rysowana jego ręką.

AT sprawdza się na spółkach gdzie jest realna gra popytu i podaży. Na IPX o popycie a tym bardziej podaży decyduje Roman. Co więcej decyduje również o fundamentach spółki.

Spekulacja to core business Romana. On nie buduje wartości spółek dla akcjonariuszy, on tworzy zależności między spółkami w celu przerzucania kapitału i zbijaniu kasy na spekulacjach akcjami tych spółek.

Jest godzina 10.33 dnia 26.01.2017 a akcji IPX przemieliło się prawie 550 tys. sztuk. Kto na rynku ma tyle akcji ? Tacy jak ty elemelku którzy grają na AT po 5 - 10 tys. PLN ?

Cena 4 PLN za akcje jest barierą którą Roman będzie bronił. Jak zostanie przebita i jego podaż nie wystarczy na zejście poniżej tego poziomu to akcjonariusze zostaną poinformowani o kolejnej super transakcji typu nabycie 10 mln sztuk akcji ALC i to skutecznie zbije kurs. Jeżeli nie to kolejne 10 mln sztuk akcji ALC a co Roman ma ich jeszcze całe mnóstwo.

Strefa 3,70 naruszona (jak pisałem wyżej); dzwonek p.Flnc.
    A ten poziom tak sobie z księżyca wziąłem parę dni temu.
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~stin [46.148.4.*]
    Panowie więcej szacunku wzajemnego ! Na Impexa nie ma shorta więc wszyscy jak mamy akcje jedziemy na tym samym wózku, wszyscy chcemy żeby wzrosło. Ja dzis troche po 3,7 sprzedałem. ale 3/4 jeszcze trzymam. PKO też dzis pusciłem i wsiadłem na PGE. Pomagajmy sobie a dajel zajedziemy razem ! Ja nie ukrywam ze po 3,99 wyskakuje z impka i do konca zycia nie chce nic miec wspolnego z tym badziewiem , dzięki Romkowi . 3 lata trzymania tego dziada dla 10% zysku. Az sie płakać chce. Straszine mnie to psychicznie wymęczyło. Ja mysle ze teraz to banki i kghm odpoczna i bedzie zimana sztafety na energetyke: enea pge energa. pozdro
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~kicia [78.10.94.*]
    Kupiłam Impex niedawno i powiem szczerze, nie wiem na co tak narzekacie. Spółeczka cyka sobie po pół -kilka procent dzienne. To są papiery, które wolno spadają i wolno rosną - dla tych co chcą zarabiać i spokojnie spać.

• Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~dds [178.183.226.*]
    kolego nie wiem czy zauwazyles ale ipx kosztuje mniej wiecej tyle samo co w 2010 roku
    przez 7 lat akcjonariusze maja zero zysku a kto kupil w pierwszym polroczu 2011 to jeszcze ma strate
    nawet dywidendy nie bylo
    a jeszcze inflacja jest......
    wiec nie wiem co ty tu chwalisz
    mysle ze karkosik bedzie chcial zrobic wezwanie na ipx i sciagnac z gieldy
    i nie zalezy mu na wzroscie ceny akcji
    zobacz ile wzrol boryszew a ile ipx ....w ostatnich tygodniach
    Minęło te 7 lat i coś jeszcze zostało w portfelu ;)
    A taki Kopex 7 lat temu ile kosztował; a teraz ile;)
    Co teraz wydaje się być lepsze?

elemelek nie widzi różnicy między koperek a ipexem.

On tylko opisuje kreski. Wątpię czy ma akcje IPX bo nikt nie kupiłbym akcji Romana patrząc na AT.
    No ale każdy może sobie popisać na forum więc niech pisze.

Dzisiejsze obroty tez pewnie wygenerowali technicy tyle że ci spod Torunia :DD
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~flcn [188.146.162.*]
    Dnia 2017-01-26 o godz. 20:32 ~flcn napisał(a):
    > elemelek nie widzi różnicy między koperek a ipexem.
    > >
    > > On tylko opisuje kreski. Wątpię czy ma akcje IPX bo nikt nie kupiłbym akcji Romana patrząc na AT.
    > > No ale każdy może sobie popisać na forum więc niech pisze.
    > >
    > > Dzisiejsze obroty tez pewnie wygenerowali technicy tyle że ci spod Torunia :DD

Oczywiście elemelek nie widzi różnicy między kopexem a impexem. Tak miało to być napisane ale smartfony wiedzą lepiej co użytkownik chce napisać :)
    Nie. Elemelek na tę chwilę widzi różnicę pomiędzy impkiem a kopkiem;
    Zasadniczą różnicę; techniczną.
    Fundamentalnie nie byłby zainteresowany żadną z nich.
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~flcn [94.229.84.*]
    To życzę elemelkowi samych dobrych i zyskownych inwestycji.

Dla sprawdzenia nietechnicznych analiz, w tym roku kurs IPX zejdzie poniżej 3 PLN i nie przekroczy ... tego nie napiszę bo sprzedaję więc niech przekracza nawet 5 PLN.
    Gratuluję tej sprzedaży;
    Nieważne czy masz z tego zysk czy nie.
    Dla zdrowia będzie to już duży plus, pozdrawiam.
  • Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~flcn [188.146.88.*]
    Jak kiedyś kupisz akcje IPX a nie tylko będziesz analizował kreski to dowiesz się jak to jest realizować zyski lub straty na akcjach których kurs skorelowany jedynie z widzimisię głównego akcjonariusza. Akcjonariusza którego cele są zupełnie inne niż zapisane w statucie spółki i zupełnie inne niż podstawowe cele spółek kapitałowych.

PS. O moje zdrowie się nie martw. Dzięki takim miłośnikom kresek jak Ty właśnie pozbywam się najgorszej spółki z portfela i to z dwucyfrową stopą zwrotu :)

Dziękuję za uznanie;
    (Mam problem ze zrozumieniem; jak można sprzedawać pod wpływem kogoś, kto kieruje się nieuznawaną praz siebie metodą; ale zostawmy to.)
    Impek przyniósł wielu inwestorom zadowolenie; i jeszcze przyniesie.

• Re: No i jest stabilizacja kursu Autor: ~flcn [46.134.114.*]
    Impex przyniósł wielu inwestorom zadowolenie :) Sam to wymyśliłeś czy to cytat z gazetki firmowej grupy BRS ?

Nie pochlwbiaj sobie.Gdybym sugerował się Twoimi wpisami to już dawno nie miałbym akcji IPX.

To że ze zrozumieniem masz problem to akuratnie nie dziwi. Jak kiedyś kupisz akcje to może zrozumiesz.
    Na razie patrz na kreski i je opisuj do woli.

A przy okazji w kreskach wychodziło że kurs dotknie 3.70 PLN. Czyżby taka niespodzianka że jest 3.80 ?
[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.