• moge zajac minutke? Autor: ~domdev [87.207.2.*]
    Nie będę tu pisał o tym by wyrzucić Echo i wskakiwać gdzie indziej bo Echo to coś tam coś tam. Sam mam Echo i uważam, że to dobra inwestycja ale chcę zwrócić uwagę na tak ważny element jak dywersyfikacja portfela. Dlatego chciałbym byście zwrócili uwagę na jeszcze jedną spółkę z dziedziny deweloperskiej także wypłacającej sowitą dywidendę. Na dodatek mają solidne fundamenty oraz rozwijają swój biznes w kierunku Trójmiasta. Na dodatek widać dynamiczny wzrost sprzedaży i przekazań lokali
    ............................. 2015...............................2016
    - sprzedaż netto: 2 383 lokale netto ....2 735 lokali netto,
    - przekazania: 2 062 lokale...................2 482 lokale

wiec jak widac dynamika konkretna a teraz na dodatek wchodzą w nowy rynek na którym się bardzo dużo sprzedaje.Na koniec wrzucę analize techniczną (nie moja, znaleziona gdzieś w internecie)

Dziękuję za uwagę i poświecony czas. Mam nadzieje, że skorzystacie z informacji.
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~Ciekawski [109.236.91.*]
    Ok, a oni planują wypłacać dywidendy?
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~domdev [87.207.2.*]
    skoro pytasz to prosze bardzo:
    2016 - 3,25
    2015 - 2,25
    2014 - 2,20
    2013 - 3,68
    2012 - 1,50
    2011 - 0,90
    i dalej hen w dół to samo, dna dodatek są jedną z niewielu firm o ustalonej polityce dywidendowej i można znaleźć na ich stronie dokument o tym a w nim m.in.
    "W związku z powyższym, Zarząd Spółki zadecydował, że w najbliższych latach będzie rekomendował Walnemu Zgromadzeniu zwiększenie wysokości dywidendy w stosunku do lat ubiegłych. Przy podejmowaniu decyzji w sprawie rekomendacji odnośnie konkretnego poziomu wypłaty dywidendy, Zarząd każdorazowo będzie brał pod uwagę między innymi aktualną sytuację rynkową, plany rozwoju oraz potrzeby finansowe Spółki. "
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~Himen [79.215.162.*]
    dobrze ze wspomniales o domdevelopment, bo mam te spolke od jakiegos czasu w portfelu emerytalnym ikze. Obecnie cena jest na tyle atrakcyjna ze dokupilem drugi pakiet akcji do portfela ike i zastanawiam sie ile czasu bedzie trwala jeszcze obecna promocja, bo nie zdaze dokupic kolejnego pakietu bez wyplaty ... a niedlugo wyniki kwartalne ktore powinny byc cudowne jak spojrzymy na caly sektor.
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~www [188.146.16.*]
    Bordzo fajnie to opisałeś i konkretnie, ja też od dłuższego czasu mam DOM na IKE, a teraz dwa razy dobrałem w dołku. Takiej okaazji dawno nie było.
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~jacek [212.47.192.*]
    Calkiem ciekawe info, szkoda, że dopiero teraz o tym przeczytalem :( bo widze ze dzisiaj juz niezle uroslo. no nic musze sie jutro ustawic i zakupic zanim to juz calkowicie ucieknie

• Re: moge zajac minutke? Autor: ~Riki [176.221.123.*]
    Zajebista spółka, mam od dłuższego czasu, płacą dobre dywidendy, warto to mieć i pewnie teraz nowe szczyty. Parę dni temu nawet dodatkowy pakiet dokupiłem.
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~iti [87.199.35.*]
    Czyli jutro w dół 5 czy 7 %
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~jacek [212.47.192.*]
    oooo, co to za info jest, ze bedzie taki spadek ? nie moge nigdzie znalezc podaj linka bo chetnie poczytam, bo wlasnie mocno sie zastanawiam czy nie kupic jutro rano akcji, wlasciwie bylem juz zdecydowany, ale skoro masz jakies info co zdoluje kurs to chetnie poszukam
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~antyprorok [87.207.2.*]
    jak widac prorok iti zna sie tyle na gieldzie co kot prezesa, spokojny dzien z plusem na domdevie...
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~antyprorok [87.207.2.*]
    no i co panie iti, jakos slabo pana proroctwo sie sprawdza, DOM zaczyna isc jak burza i nic go nie moze zatrzymac
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~www [66.249.93.*]
    Idziemy na nowe maxy, do tego dywidenda w tym roku rekordowa. To jest papier na wieki. Będzie fajna emerytura.
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~development [212.47.192.*]
    link 

lepiej późno niż wcale ktoś dojrzał, że można tu zarobić, szczególnie dla echowców zwracam uwagę na część dywidendową, bo może być całkiem miła tak jak i na Echo jest. Dodatkowo ostatnio spółka przebiła opór na 62PLN i teraz nie wiadomo gdzie skończy, szczególnie, że cały czas kontynuuje marsz na północ
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~Swing [176.221.122.*]
    Echo i DOM to dobre inwestycje, dywidenda a do tego stale rośnie tak trzymać.
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~hmmm [94.254.250.*]
    Dnia 2017-01-17 o godz. 13:29 ~domdev napisał(a):
    > Nie będę tu pisał o tym by wyrzucić Echo i wskakiwać gdzie indziej bo Echo to coś tam coś tam. Sam mam Echo i uważam, że to dobra inwestycja ale chcę zwrócić uwagę na tak ważny element jak dywersyfikacja portfela. Dlatego chciałbym byście zwrócili uwagę na jeszcze jedną spółkę z dziedziny deweloperskiej także wypłacającej sowitą dywidendę. Na dodatek mają solidne fundamenty oraz rozwijają swój biznes w kierunku Trójmiasta. Na dodatek widać dynamiczny wzrost sprzedaży i przekazań lokali
    > ............................. 2015...............................2016
    > - sprzedaż netto: 2 383 lokale netto ....2 735 lokali netto,
    > - przekazania: 2 062 lokale...................2 482 lokale
    >
    > wiec jak widac dynamika konkretna a teraz na dodatek wchodzą w nowy rynek na którym się bardzo dużo sprzedaje.Na koniec wrzucę analize techniczną (nie moja, znaleziona gdzieś w internecie)
    >
    >
    > Dziękuję za uwagę i poświecony czas. Mam nadzieje, że skorzystacie z informacji.

Ty tak na powaznie z jednej strony piszesz o dywersyfikacji portfela, a z drugiej zachecasz do kupowania drugiej spolki z tego samego sektora?
  • Re: moge zajac minutke? Autor: ~Rob [79.73.98.*]
    Yolo akcje po 7zł dywidenda 2.75 za 2tyg!!!
[x]
ECHO -0,35% 5,66 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.