• Co dalej? Autor: ~robert [95.160.158.*]
    Ruch słaby na papierze. Kurs się powoli osuwa na dół. Ktoś pisze o dołku 5.5 zeta.
    Mi powoli brakuje już cierpliwości. Nie gram długo terminowo a tu chyba tak trzeba będzie zagrać pod dywidende.
  • Re: Co dalej? Autor: ~czerczesow [88.199.40.*]
    Duży akcjonariusz (zobacz pierwsze zlecenie na sprzedaży) postanowił, że ma być korekta i ona jest. Drobny akcjonariusz, widząc takie zlecenie powinien zrzucić swoje akcje do koszyka podstawionego niżej na kupnie ... Na koniec 3 kwartału spółka miała 24,4 mln środków pieniężnych, pod koniec roku wypłaciła z tego 12,5mln na zaliczkę na dywidendę. Do tej pory nigdy nie utrzymywali tak wysokiego stanu cashu, zatem czekamy na komunikat ile będzie do wypłaty w drugiej części dywidendy. Jeśli zadecydują, że 10mln idzie na wypłatę to mamy 1,37zł dywidendy czyli 15% przy obecnym kursie.
  • Re: Co dalej? Autor: ~Robert [95.160.158.*]
    Dzięki za informacje.
  • Re: Co dalej? Autor: ~pitpit [185.41.129.*]
    nie będzie drugiej wypłaty
    te pieniądze miały iśc na jakieś przejęcie, a pewnie pójdą na pokrycie strat za 2016 rok i jak nic się nie zmieni w dofinansowaniu ze środków UE to za 2017 też może być strata więc nie liczyłbym na dywidendę lub jak już to mega skromną
    ta jedna byłą wyjątkowa ze względu na sprzedaż PEP
  • Re: Co dalej? Autor: ~edt [31.0.120.*]
    Pojawia się na forum czarnowidzenie, czyli..powinno wzrosnąć ;-)
  • Re: Co dalej? Autor: ~Robret [95.160.158.*]
    Ja w końcu zostałem dawcą kapitału i wywaliłem z stratą.Jednak będę obserwował i jak dojdzie faktycznie do tych 5 zeta to zainwestuję. Prócz straty kasy straciłem tylko czas na tym papierze bo szło odbrobić i nieźle zarobić na czymś innym.
    Dziś obkupiłem się na ROBYG-u.
    Pozdrawiam.
  • Re: Co dalej? Autor: ~leszcz [109.173.158.*]
    przy obecnej cenie wyprzedano okolo 31,5tys akcji (obroty +/- 260tys zl w przeciagu 3tygodni), z czego mozna zaobserwowac aktywnosc caly czas tych samych osob.
    staram sie lapac na dolku, jak spadnie to chetnie dokupie jeszcze wiecej. panowie badzcie realistami 5-6zl w pierwszym polroczu napewno nie zobaczycie. tyle to ten papier bedzie warty po drugiej dywidendzie o ile do niej dojdzie.
[x]
OPTEAM 5,38% 3,92 2026-04-29 14:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.