Najpierw będzie informacja ile jeszcze wypłacą w drugiej części dywidendy (pierwsza to było 1,71 w grudniu) a to powinno być trochę wcześniej niż za pół roku. Jeszcze trochę grosza na wypłatę zostało
a czego sie spodziewales? spolka pozbyla sie duzej ilosci kapitalu niby "zysku", a sama w sobie zaczela generowac straty. jezeli dojdzie do drugiej dywidendy to po wyplacie ten papier bedzie warty 5-6zl o ile nie mniej. nikt Ci w to nie wejdzie bez dobrych wiadomosci. lepiej byloby gdyby to zainwestowali zgodnie z wczesniejszymi zalozeniami. pozostaje tylko czekac i sie modlic o dobre wyniki finansowe za IV i I q :)
dobrych wiadomości niestety nie będzie spółka za 2016 rok pokaże stratę operacyjną, zysk netto będzie tylko dzięki sprzedaży PEP więc jak znam życie pozostali też uciekną puki jest jeszcze po 9 zł dywidenda już była i pewnie nic więcej nie wypłacą bo na razie będą generować straty więc lepiej zostawić kapitał na pokrycie strat tak jak pisałem wczesniej - nie ma już dobrych informacji w tej spółce przynajmniej przez najbliższy rok jeśli nic się nie zmieni z dofinansowaniem z UE dla rynku IT to bardzo czarno to widzę ja wyszedłem powyzej 12 i czekam na spadek do 6 i może odkupię jak zaczną generować zyski - a to pewne nie jest