Rzeczywiście są obecni na rynku brytyjskim, ale z drugiej strony sprzedają również w strefie EURO, a tutaj wyższy kurs EUR powinien wspierać wyniki bo Amica jest znaczącym eksporterem. Moim zdaniem za tymi spadkami stoją rosnące ceny blach. Rynek się obawia o ich wpływ na wyniki.
Dawno nie czytałem takich głupot - cena była ustalona pod te transakcje. Czy przy takim obrocie szaraczek ma coś do powiedzenia? Czy ktoś przejmował się drobiazgami bardzo zmiennymi w czasie?
Kurs spada, każdy się martwi, ale po co obrażać innych... Ciekawe kto z kim ustalił "cenę pod te transakcje" i czy w niedalekiej przyszłości ustalą ją nieco wyżej.
Dnia 2017-01-11 o godz. 00:27 ~markus napisał(a): > Dawno nie czytałem takich głupot - cena była ustalona pod te transakcje. Czy przy takim obrocie szaraczek ma coś do powiedzenia? Czy ktoś przejmował się drobiazgami bardzo zmiennymi w czasie?
Jak masz taką super wiedze kto z kim co ustalił i po jakiej cenie to pewnie jesteś jednym z tych ustalających chyba, że na bankiecie u Sowy się dowiedziałeś. Od razu napisz co tam ustaliliście na następny miesiąc, może skorzystam.
Na miesiąc to trochę za długo, wszystko zależy od 'sternika' jak będzie trzymał kurs to dzisiaj 177,5 +/- 0,5% no i na przyszły tydzień: pn - 177 +/- 0,5% wt - 176 +/- 0,5% śr- 175 +/- 0,5% czw -174 +/- 0,5% pt - 173 +/- 0,5% itd.. aż się kurs nie zmieni + 5% w drugą stronę... a tak na poważnie to popatrz jak zjeżdza powolutku, z prawej ukryte + duże pakiety od czasu do czasu, odbić w górę na +2,3% nie ma,jest przyłożone ukryte, kierunek jest póki co jeden ... Po wymianach 20K, 30K nadal nic się nie zmienia żadnego odbicia, poderwania nic a nic. Trzeba czekać chyba że ktoś zabierze z pół miliona to może....
Jak zamknięcie ponad 181 to 2 pozytywna sesja według mnie, no to możemy zacząć czekać na lepsze czasy -)))) Spadek poniżej 178 oznacza kontynuacje wcześniej obranego kierunku .....