• Optymizm Autor: ~olo [77.254.62.*]
    Tutaj jakiś otymizm zawitał , OK no to może wiecie kiedy tu zobaczymy jakąś dywidende ?
  • Re: Optymizm Autor: ~Volter [91.150.169.*]
    lecim na 4
  • Re: Optymizm Autor: ~scarcrow [89.68.0.*]
    Człowieku.
    Po co ci dywidenda. Najważniejsza jest dobra pozycja w Biedronce, oraz promocja marki za granicą. Główni udziałowcy to wysoka klasa w biznesie. Sprzedali akcje Artifex Mundi na giełdzie, to teraz zajmą się Otmuchowem, a jedność pójdzie za dobrą cenę.

• Re: Optymizm Autor: ~nox [185.75.0.*]
    Mnie najbardziej interesuje, jak na rynku będzie sobie radzić zrestrukturyzowana Odra. Już teraz jej produkty dostępne są prawie w każdym sklepie, a na pewno w sieci Eurocash oraz w Biedrze. W Biedrze mocno konkurują z Wawelem i Mieszkiem i pod względem sprzedaży w niczym im nie ustępują. Pamiętam, jak lata temu pracownicy Wawela wzbraniali się przed inwestycjami w nową infrastrukturę produkcyjną. Jak w widać inwestycja opłaciła się. Otmuchów i Odra są właśnie na tym etapie i jeżelu uda im się powtórzyć choć 50% sukcesu Wawela, to nie chcę prorokować, gdzie wtedy będzie kurs. Na razie głównym zadaniem jest zwiększenie rentowności sprzedaży segmentu słodyczy, bo póki co z tym jest tak sobie. Bo popyt na nie jest. Trzeba tylko na nich zacząć zarabiać. Jak to uda się osiągnąć, reszta przyjdzie z czasem.
  • Re: Optymizm Autor: ~dann [37.47.104.*]
    Spadek z 15 zl do 3 i hura optymizm smueszni jestesfie
    Tu nie ma co liczyć na jakieś kokosy jak na Wawelu.Wartość Wawela jest zawyżona, a wartość Otmuchowa jest totalnie zaniżona. Otmuchów jest na progu dużego rozwoju, jednak układ akcjonariatu jest szczególny. W obrocie jest 10% akcji, Główni mają ponad 50%. Jeśli Otmuchów przejmie sprzedaż w Biedronce, to fundusze emerytalne dostaną ofertę nie do odrzucenia. Wartość księgowa akcji, to 11 zł. Fundusze dostaną ofertę znacznie wyższą i out. Z głównym nie ma sensu się szarpać, a główny jak odkupi po 14 zł, to zanotuje sukces.
  • Re: Optymizm Autor: ~adamo [31.0.123.*]
    Przezio wczoraj dał nam sygnał kupna, ja z niego skorzystam. Otmuchów w tym roku może nam dać dużo zarobić.
    Na początek przytuliłem 3k i będę podbierał puki jest tak rewelacyjna cena.
  • Re: Optymizm Autor: ~dann [37.47.79.*]
    Kazdy bwdzie chcial kypic tanuej i nikt nie da 14 zl bo ofe jest ofe nie zalwzy po ile to spesedadza dann
  • Re: Optymizm Autor: ~as [89.66.204.*]
    To jak z tym optymizmem?Zawita po wynikach?
    Chyba jednak będzie wezwanie. Przez ostatnie miesiące duże obroty, a przez ostatnie tygodnie brali wszystko co dawali. Możliwe, że akcje są już popakowane do paczek.
  • Re: Optymizm Autor: ~gggg [37.47.79.*]
    Ty widziales duse obroty haaas po 5 tys akcji
    Tak duże obroty, gdyż bierze się je w odniesieniu do bardzo małego ff. Kupił też viceprezes.
[x]
OTMUCHOW 1,67% 4,88 2025-10-24 11:55:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.